Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala Lyme și ce pericole are mușcătura de căpușă

Publicat:

Capușele, care pot transmite , sunt deosebit de active in perioada aprilie-octombrie. Pentru a preveni mușcaturile de capușa, este important sa cunoașteți locurile in care acest risc este cel mai mare. Boala Lyme se transmite printr-o mușcatura de capușa infectata cu bacteria Borrelia burgdorferi sensu lato. Cand este diagnosticat... The post Boala Lyme și ce pericole are mușcatura de capușa appeared first on Tabu .

Citeste articolul mai departe pe tabu.ro…  

Sursa articol: tabu.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sorana Cirstea, calificare in „șaisprezecimile” turneului de la Madrid » Luminița Paul transmite, de la fața locului, cum a decurs apriga disputa cu Alexandra Eala

20:00, 25.04.2024 - Sorana Cirstea a invins-o pe filipineza Alexandra Eala, scor 6-3, 6-7(6), 6-4, și s-a calificat in șaisprezecimile de finala ale turneului de la Madrid. La prima vedere, parea un meci in care Sorana Cirstea, 34 de ani, ocupanta locului 30 mondial, era favorita clara contra filipinezei Alexandra Eala,…

Mușcatura de capușa, o urgența? Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta

11:55, 17.04.2024 - O singura vizita la secția de infecțioase sau la serviciul de urgența este suficienta pentru a conștientiza numarul crescand al persoanelor mușcate de capușe. Chiar si medicii spun ca incidenta a crescut in ultimii ani si ca aceste insecte apar si in locuri mai putin obisnuite. Totuși, mușcatura de…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Ce trebuie sa faci daca ai fost mușcat de o capușa?! Sfaturi utile din partea specialiștilor

16:50, 10.04.2024 - Ce boli transmit capușeleCapușele, aparținand clasei arahnidelor, sunt paraziți externi care se hranesc cu sangele gazdei lor. In timpul alimentarii, capușele pot transmite agenți patogeni responsabili de boli grave la om. Printre acestea, boala Lyme și encefalita de capușe se numara printre cele mai…

Primul semn ca ai fost mușcat de o capușa. Ce este important sa faci la 21 de zile

18:30, 05.04.2024 - Capușele sunt paraziți care se hranesc cu gazdele cu sange cald, mușcandu-le. O mușcatura de capușa poate infecta oamenii și animalele cu bacterii, virusuri și organisme formate dintr-o singura celula care pot cauza boli. Unele dintre aceste afecțiuni pot fi foarte grave. Iata care este primul semn…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Cum se transmite malaria. 11 oameni au fost diagnosticați in Romania doar in luna ianuarie

16:51, 07.02.2024 - Cum se transmite malaria. 11 oameni au fost diagnosticați in Romania doar in luna ianuarie Boala debuteaza exact ca o viroza. Frisoane puternice, febra, transpirație, greața și varsaturi, dureri de cap, dureri musculare, oboseala, dureri in piept, diaree, probleme de respirație și tuse. Se instaleaza…

Bolnavi si… bolnavi. Capusa si ceasul rau

15:15, 07.02.2024 - Știu toți romanii superstiția cu ceasul rau și pisica neagra. Dar asta este o gluma fața de ce consecințe pot sa apara in urma faptului ca, vara indeosebi, te ințeapa o capușa. E momentul in care, odata cu saliva, ea iți inoculeaza agentul patogen ce poate declanșa, dupa o incubație de 7-20 de zile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?