Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bihor: Paradă a celor 43 de trupe medievale prezente la Festivalul medieval al Cetăţii Oradea

Publicat:

Cele 43 de trupe medievale din 11 tari, participante la Festivalul medieval al , s-au prezentat vineri dupa-amiaza intr-o parada impresionanta, organizata in santul cetatii.

Sute de oradeni au asistat si aplaudat in tribunele amenajate de o parte si de alta a spatiului verde intr-o invazie de cai si calareti in costume de altadata, ostasi in armuri grele ori haine protectoare, trupe de trubaduri si menestreli, dar si calugari si calugarite, domnite si cavaleri.

Potrivit organizatorilor, care au anuntat si prezentat pe rand intrarea fiecarei trupe medievale,…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Craiova: Activitațile din cadrul Targului de Paște continua și in Saptamana Mare

09:16, 01.05.2024 - Activitațile din cadrul Targului de Paște continua și in Saptamana Mare. Cei care aleg sa vina in Parcul Nicolae Romanescu in perioada 1 – 6 mai se vor putea relaxa la un festival de literatura transdanubiana și vor putea participa la expoziții, activitați sportive, ateliere de balet sau de pictat vase…

Delicii culinare la a X-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post din Adancata. Primarul Viorel Cucu: Mulțumesc gospodinelor care au pregatit aceste produse extraordinare (FOTO)

16:56, 21.04.2024 - Casa de praznuire a Bisericii vechi de lemn „Sf. Dumitru” din Adancata a gazduit duminica, 21 aprilie o noua ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Festivalul a ajuns la ediția cu numarul zece, anul acesta peste 25 de gospodine din Adancata și nu numai venind cu cele mai delicioase produse…

Parada militara inchide circulația in zona centrala a Oradiei. Vezi rutele ocolitoare

15:45, 11.04.2024 - In zilele de 19 și 20 aprilie, circulația auto va fi restricționata pe anumite strazi din zona centrala a orașului pentru buna desfașurare a manifestarilor dedicate implinirii a 105 de ani de administrație romaneasca in Oradea și județul Bihor.

USR Bihor despre starea arborilor din Oradea: „Primaria poate declara 2024 ca an de doliu verde!“

17:50, 10.04.2024 - Dupa ce au prezentat saptamanile trecute Pactul Verde pentru Oradea, reprezentanții USR Bihor și-au prezentat astazi cel de-al doilea proiect din programul electoral din acest an, Pactul pentru Educație.

Megalopolis, de Francis Ford Coppola, va avea premiera in competitie la Cannes

10:20, 10.04.2024 - Proiectul lui Francis Ford Coppola, "Megalopolis", va avea premiera oficiala in competitie la Festivalul de Film de la Cannes, potrivit unei persoane familiare cu proiectul. Filmul va fi proiectat in 17 mai, potrivit news.ro

Continua inscrierile pentru Festivalul internațional de muzica ușoara „Voci de ...

12:35, 08.03.2024 - Continua inscrierile pentru Festivalul internațional de muzica ușoara pentru copii și tineri „Voci de Ingeri", ediția a VII-a, pana pe 24 martie 2024, festival ce se va desfașura in perioada 19-21 aprilie 2024, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec" Suceava.Juriul ...

Ford a prezentat Puma facelift și a anunțat cum se va numi versiunea electrica ce va fi produsa la Craiova

10:50, 07.02.2024 - ​Ford Otosan a prezentat versiunea facelift-a modelului Puma fabricat la Craiova, cele mai multe noutați fiind la interior, unde este mai multa tehnologie. Ford a anunțat ca varianta electrica de Puma, care va fi produsa din acest an la Craiova, se va numi Puma Gen-E.


Ce parere ai despre aceasta stire?