Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Berea Hațegana și cojocul de Favior, brandurile economice ale Hunedoarei comuniste mai prețuite decât mineritul și siderurgia

Publicat:

Minerit și siderurgie. Greutatea acestor industrii a definit clar profilul economic dominant al Hunedoarei inainte de 1989. Și totuși, acești coloși ai industriei locale nu erau in percepția populara branduri economice vedete. Chiar daca le asigura salarii și locuri de munca oamenilor, aceștia nu puneau pe masa și nu imbracau niciodata oțel, carbune sau minereuri, fie ele feroase sau neferoase.

 De mult mai mare faima și cautare se bucurau in epoca firmele de stat socialiste responsabile cu fabricarea de produse dedicate consumului larg. Daca aveai pe cineva la ”industrializarea carnii”…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANALIZA EVOLUȚIEI ECONOMICE Romania, țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere.

09:50, 17.04.2024 - Cu toate acestea, inflația mare și cererea externa mai slaba au incetinit creșterea economica The post ANALIZA EVOLUȚIEI ECONOMICE Romania, țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere. first appeared on Informatia Zilei .

Fenomen optic unic in Romania, vizibil in Rotonda. Misterul marelui ceas solar, vechi de un mileniu VIDEO

23:45, 09.04.2024 - Rotonda din Geoagiu (Hunedoara), cea mai veche biserica din Romania, dezvaluie in aceste zile un fenomen optic nemaivazut intr-un alt monument medieval de la noi, care atrage pasionații de astronomie. Cercetatorii au observat ca lacașul de cult se comporta ca un ceas solar.

Studiu iBanFirst: economia Romaniei va creste cu 2,7%, inflatia va oscila in jurul valorii de 5%

14:10, 25.03.2024 - In ultimii ani, multe țari din Europa, dar și la nivel global se confrunta cu o stagnare sau, mai rau, cu o scadere a creșterii economice. PSD a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, sa conduca Romania spre una dintre cele mai mari creșteri economice la nivelul Uniunii Europene.

Orașul care era polul saraciei in Romania anului 2000. Versuri amare despre viața localnicilor VIDEO

07:05, 10.03.2024 - In anii 2000, localnicii din Calan (Hunedoara) deplangeau, in versuri, soarta orașului muncitoresc și marilor sale uzine metalurgice. Combinatul in care munceau mii de oameni a disparut in doar cațiva ani.

Ciuca, inaintea Congresului PPE: Este un semn de recunoastere a relevantei pe care Romania o are in Europa

23:56, 05.03.2024 - Bogdan Ciuca, președintele PNL, inaintea Congresului PPE, despre apartenența Romaniei la UE: Daca ne referim la PIB-ul per capita raportat la paritatea puterii de cumparare fata de media europeana, in 2007 ne gaseam la 40%, iar astazi Romania este la 80%. “Semnul sub care se desfasoara acest congres…

Reputatul lingvist și scriitor Dorin N. Uritescu aniversat la 80 de ani, la Alba Iulia

07:25, 16.02.2024 - Reputatul lingvist și scriitor Dorin N. Uritescu aniversat la 80 de ani, la Alba Iulia Reputatul lingvist și scriitor Dorin N. Uritescu aniversat la 80 de ani, la Alba Iulia Vineri, 16 februarie 2024, Uniunea Scriitorilor din Romania, Filiala Alba – Hunedoara și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din…

Paduri seculare neatinse din munții Hunedoarei. Unde se afla cei mai vechi codri din Romania VIDEO

05:20, 02.02.2024 - Munții Poiana Rusca, Retezat și Șureanu adapostesc paduri salbatice, pe care oamenii le-au lasat neatinse de peste un secol. Chiar și in jurul capitalei dace Sarmizegetusa Regia din Hunedoara pot fi vazuți copaci batrani cat veacul.


Ce parere ai despre aceasta stire?