Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atmosfera de sarbatoare la Muzeul de Arta Populara - costume de colindatori si masti de urati

Publicat:

Crestinii se pregatesc sa intampine una dintre cele mai frumoase praznice din an, Nasterea Pruncului Iisus Hristos, urmat de o alta sarbatoare cu caracter laic, insa plina de magie, Anul Nou. Aceste doua mari evenimente de la sfarsitul anului perioada incarcata de o profunda spiritualitate sunt celebrate de Muzeul de prin expozitia "Obiceiuri de Craciun si ;. Expozitia, deschisa in holul central al muzeului constantean de etnografie, pune in valoare frum ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Izvorul Tamaduirii 2024, tradiții și obiceiuri. Ce se face in aceasta zi

08:35, 10.05.2024 - Izvorul Tamaduirii este o sarbatoare ortodoxa dedicata Maicii Domnului, care are loc in fiecare an in prima vineri din Saptamana Luminata, dupa Paștele ortodox. In 2024, aceasta sarbatoare va fi pe data de 10 mai. In aceasta zi se fac slujbe speciale se sfințește apa pentru a obține Agheasma Mica, cunoscuta…

#ConstantaEsteBine: Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 8 1 mai 2024 Zi de Sarbatoare, in multe traditii

13:40, 01.05.2024 - Valul 5 de energie ndash; partea a doua ndash; ziua 81 mai 2024Zi de Sarbatoare, in multe traditii.Celtii Sarbatoresc astazi Beltane, mijlocul distantei intre Echinoctiul de primavara si Solstitiul de vara.Crestinii se afla in Saptamana mareIar tinerii se bucura de timpul liber la mare sau munte, in…

Zodia binecuvantata de Paște. Este protejata de Dumnezeu și va trai un adevarat miracol in zi de sarbatoare

17:30, 28.04.2024 - Zodia binecuvantata de Paște. Este protejata de DumnezeuPentru Rac, familia și tradițiile sunt esențiale. Paștele este o sarbatoare care ii incanta și ii indeamna sa se conecteze la radacinile lor. Racii vor simți o caldura aparte in mijlocul celor dragi, bucurandu-se de preparatele tradiționale de…

Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

21:10, 26.04.2024 - Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, este o sarbatoare creștina ortodoxa care precede Floriile și Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor (Saptamana Sfanta). Aceasta sarbatoare cade in…

Doamnelor, la ce prețuri au cozonacii de casa la Turda, mai bine ne punem pe treaba! Altfel ramanem fara bani de sarbatori….!

13:05, 03.04.2024 - Am aruncat o privire sa vedem cam ce prețuri au cozonacii de casa in zona Turzii, dar sumele sunt destul de mari și riscam sa ramanem fara bani de sarbatori daca ne bazam doar pe comenzi. Cei din magazine nu au niciun gust spun persoanele care prefera prajiturile facute in casa. Cu siguranța de Paște…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificatii si obiceiuri

13:00, 01.03.2024 - Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama ale panteonului romanesc, a carei sarbatoare se suprapune peste praznicul crestin al Cuvioasei Mucenite Evdochia. Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama…

Martisoare din perioada Regalitatii, expozitie deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta

09:21, 24.02.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta, institutie de cultura finantata de Consiliul Judetean Constanta, gazduieste expozitia "Martisoare din perioada Regalitatii". Muzeul de Arta Populara Constanta gazduieste expozitia "Martisoare din perioada Regalitatii". Deschisa in perioada 23 februarie 10 martie, expozitia…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…


Ce parere ai despre aceasta stire?