Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenție, români! Schimbare pentru aparatele electrocasnice

Publicat:

Sistemul de etichetare a eficienței energetice a aparatelor de uz casnic va fi modificat, iar schimbarea se va produce și in Romania ca urmare a unui nou regulament adoptat de . Cumparatorii europeni vor trebui sa se obișnuiasca in cateva luni cu un nou sistem de etichetare a eficienței energetice a aparatelor de uz casnic, vechile simboluri de la A+ la A+++ urmand a fi eliminate și inlocuite treptat cu o scara noua, mai simpla, de la A (eficiența maxima la G (eficiența minima). Regulamentul stabilește termene fixe pentru prima reclasificare a tuturor produselor etichetate, in…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Unele case noi sunt niște „cotețe” din punctul de vedere al eficienței energetice, deși costa 250.000 de euro, spune un expert

16:20, 18.04.2024 - Deși costa peste 250.000 de euro și arata foarte bine, unele case noi sunt la nivelul anilor 1960 din punctul de vedere al eficienței energetice, spune Ionuț Chete, inginer specializat in eficiența energetica a cladirilor la Universitatea Politehnica din Goteborg, Suedia. Mai mult, deși urmeaza sa intre…

Romania ar putea fi vizata de o noua investigație anti-subvenții chinezești / De ce a fost declanșata ofensiva europeana impotriva echipamentelor energetice din China

16:10, 09.04.2024 - Comisia Europeana ar urma sa deschida noi investigații anti-subvenții straine, care vizeaza echipamente eoliene aduse din China in cinci țari europene, printre care și Romania, arata publicația Politico. In cazul Romaniei, ar fi o noua investigație lansata de Comisia Europeana legata de subvențiile…

UE subliniaza ca nu interzice centralele pe gaz dar le va elimina treptat pana in anul 2040

17:40, 07.04.2024 - Comisia Europeana anunța ca “Uniunea Europeana NU interzice frigiderele, aparatele de aer condiționat sau cazanele / sistemele de incalzire (de exemplu centrale, boilere, incalzitoare, etc.) pe baza de combustibili fosili”. Aceasta precizare a fost postata pe facebook de Reprezentanța Comisiei Europene…

Crește numarul de stații unde pot fi incarcate mașinile, insa costa. Majoritatea stațiilor funcționau gratuit pana recent

13:30, 25.03.2024 - Problema reala in Romania este ca, deși Comisia Europeana impune standarde pentru infrastructura publica de incarcare, majoritatea punctelor de alimentare din țara noastra sunt inca vechi, instabile și lipsite de putere, pe langa faptul ca ne aflam pe ultimele locuri din blocul comunitar cand vine vorba…

Dragoș Paslaru avertizeaza ca deturnarile de fonduri europene și lipsa reformelor ne pot costa intre 5 și 7 miliarde euro

19:06, 20.03.2024 - Dragoș Pislaru , europarlamentar, co-raportor pentru Regulamentul RRF și-a manifestat ieri ingrijorarile pe care i le provoaca derularea PNRR in Romania. „Sunt trei paliere legate de modul in care PNRR influențeaza zona de fiscalitate. Primul este legat de reformele care țin direct de normele legate…

ANAF anunța un nou sistem de monitorizare online a suspecților de evaziune

19:55, 01.03.2024 - ANAF anunța ca va deveni operațional sistemul e-Sigiliu, care va permite monitorizarea transporturilor suspectate de evaziune fiscala. Citește și: Comisia Europeana a aprobat un ajutor financiar pentru agricultorii din Romania ”Digitalizarea serviciilor publice reprezinta o prioritate, iar ANAF depune…

Numarul stațiilor de reincarcare pentru mașinile electrice va 'exploda' in Romania: Comisia Europeana pune la dispozitie un miliard de euro

18:05, 01.03.2024 - Comisia Europeana a lansat, vineri, o cerere de propuneri in cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei - Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi (MICA), informeaza Agerpres. Potrivit unui comunicat de presa al Executivului comunitar, este disponibila o suma de…

Certificatul energetic, auditul energetic și termografia in infraroșu – instrumente utile pentru evaluarea și imbunatațirea eficienței energetice a cladirilor

13:15, 20.02.2024 - Eficiența energetica a cladirilor este un pilon esențial in construirea unui viitor sustenabil, reducand consumul de resurse și emisiile de gaze cu efect de sera. In acest context, certificarea energetica, auditarea energetica și termografia cladirilor sunt trei instrumente fundamentale ce contribuie…


Ce parere ai despre aceasta stire?