Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Are efecte miraculoase. Şase proprietăţi benefice ale ananasului asupra sănătăţii

Publicat:

Pe langa mineralele si vitaminele oferite de majoritatea fructelor, ananasul constituie o sursa bogata de micronutrienti, este sarac in calorii si, mai mult decat atat, are proprietati de lupta impotriva unor afectiuni, de la inflamatii si indigestie pana osteoporoza.

Ananasul trateaza inflamatiile si indigestia

Ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Bromelaina se regaseste doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o masa copioasa.

Ananasul este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Beneficiile consumului regulat de mango

11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Dieta care iti schimba metebolismul: Nu te vei mai ingrasa niciodata

20:35, 31.03.2024 -   Dieta este formata din 3 etape care vizeaza scaderea in greutate și o etapa care are rolul de menținere a greutații corporale. Ideea principala a dietei este aceea ca intensifica metabolismul, creand confuzii in organism, ceea ce poate duce la creșterea ratei metabolismului bazal (necesarul zilnic…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Rețeta de cafea cu unt. Este ultima „fița” in dieta și nutriție

10:15, 18.03.2024 - Cei mai mulți iși incep dimineața cu o ceașca sau o cana de cafea. Cu lapte sau fara, cu zahar sau nu, uneori și cu scorțișoara, pentru un plus de aroma aparte. Exista, insa, și o alta tendința. Aceea de a pune in ceașca de cafea niște… unt. Daca tot e „servita” dis de dimineața, […] The post Rețeta…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…


Ce parere ai despre aceasta stire?