Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ambalajele actuale din plastic din alimentația publică își trăiesc ultimele zile. Urmează schhimbări majore în modul de servire.

Publicat:
Ambalajele actuale din plastic din alimentația publică își trăiesc ultimele zile. Urmează schhimbări majore în modul de servire.

Recipientele din plastic de unica folosința vor fi interzise incepand din anul 2030. Masura a fost luata in contextul efprturilor pe care UE le face pentru a reduce cantitatea deșeurilor de plastic care ajung in mediu. In ultimii ani, cantitatea deșeurilor de plastic care sunt aruncate la intamplare in mediu a crescut exponențial. Cu toate masurile luate pentru colectarea selectiva și reciclare, ele s-au marit de la an la an. O descoperire recenta a facut ca pericolul reprezentat de aceste deșeuri sa fie reevaluat. Plasticul, deși este considerat a fi insolubil, totuși ajunge in apa sub forma…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noile reglementari UE: șoferii nu vor mai putea scapa de amenzile pe care le primesc in strainatate

07:30, 18.03.2024 - Șoferii nu vor mai putea scapa de amenzile pe care le primesc in strainatate. Comisia Europeana saluta acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul, privind facilitarea aplicarii normelor de circulație rutiera la nivel transfrontalier. In 2019, aproximativ 40 % din infracțiunile…

Noile standarde de poluare Euro 7 au fost aprobate de Parlamentul European. Pașaportul de mediu, printre caznele birocratice prin care vor trebui sa treaca șoferii

23:25, 15.03.2024 - Cu 297 de voturi pentru, 190 impotriva și 37 abțineri, Parlamentul a adoptat acordul incheiat cu Consiliul privind regulamentul Euro 7 (omologarea de tip și supravegherea pieței autovehiculelor). Vehiculele vor trebui sa respecte noile standarde mai mult timp, asigurandu-se ca raman mai curate pe toata…

Centralele de apartament vor fi interzise in UE, conform unei directive pe care Parlamentul European a adoptat-o cu o larga majoritate

10:56, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat marți, 12 martie, Directiva privind performanța energetica a cladirilor, recent revizuita, cu 370 de voturi „pentru”, 199 „impotriva” și 46 de abțineri. Documentul, care trebuie sa fie aprobart oficial și de Consiliul de miniștri pentru a deveni lege, prevede, printre…

Recipientele de plastic de unica folosinta vor fi interzise in toate barurile si restaurantele din UE

10:05, 06.03.2024 - Potrivit acordului provizoriu, anumite ambalaje din plastic de unica folosința, cum ar fi cele pentru fructe și legume proaspete neprocesate, pentru alimente și bauturi consumate in cafenele și restaurante, porții individuale (condimente, sosuri, smantana, zahar), ambalajele de mici dimensiuni pentru…

UE vrea sa puna capat plasticului de unica folosința in restaurante

17:00, 05.03.2024 - UE a convenit luni sa faca toate ambalajele reciclabile pana in 2030 și sa interzica recipientele de plastic de unica folosința in restaurante, limitand in același timp PFAS („poluanți eterni”), masuri insoțite de derogari greu de obținut, potrivit AFP. De la colete la cești de cafea, europenii nu au…

Directiva privind permisele de conducere, adoptata de PE

16:55, 28.02.2024 - Parlamentul European a adoptat, miercuri, in plen, Directiva privind permisele de conducere, prin care Uniunea Europeana si-a propus ca obiectiv ajungerea la zero tragedii mortale rutiere pana in 2050. Anuntul a fost facut de europarlamentarul Corina Cretu. „Astazi a avut loc votul Directivei privind…

Parlamentul European aproba pedepse de pana la zece ani de inchisoare pentru infracțiuni de mediu

12:05, 28.02.2024 - Parlamentul European a aprobat inasprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum inainte, pana la zece ani de inchisoare. Eurodeputații au aprobat o Directiva pe acest subiect in data de 27 februarie 2024. Directiva actualizeaza lista infracțiunilor penale, care include acum…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?