Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Al treilea război mondial stă să înceapă în Marea Chinei de Sud

Publicat:

Tot mai mult se vorbește despre iminenta începere a unui al treilea razboi mondial, iar disputele teritoriale din de Sud, dintre SUA și China, întaresc tot mai mult teoriile adepților unui nou razboi global.


Secretarul american al Apararii, , a afirmat, sambata, ca SUA se opun "oricarei alte militarizari" a teritoriilor disputate, in vreme ce unul dintre cei mai importanti oficiali din armata chineza a aparat constructia de insule artificiale in apele contestate. Revendicarea teritoriala este "justificata, legitima si rezonabila", a afirmat acesta.

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tensiuni la un nivel fara precedent intre SUA și China: la Casa Alba se fac planuri de razboi

07:15, 12.04.2024 - Intr-un avertisment destinat clar Beijingului, presedintele american, Joe Biden, s-a angajat joi, in cursul unui summit fara precedent cu liderii japonez si filipinez, sa apere Filipinele in cazul unui "atac" in Marea Chinei de Sud, scrie AFP, informeaza Agerpres.

Discuții intre militari de rang inalt in Hawai

10:50, 06.04.2024 - Oficiali militari americani s-au intalnit cu omologii lor chinezi la inceputul acestei saptamani pentru in Hawaii, discuțiile fiind axate pe modul in care cele doua țari pot opera in siguranța, au declarat vineri oficiali americani, citați de Reuters. Președintele american Joe Biden a incercat sa gestioneze…

Riscul unui al treilea razboi mondial - Un premier din UE cere masuri urgente pentru infrangerea Rusiei

22:25, 21.03.2024 - Prim-ministrul estonian Kaja Kallas a lansat un avertisment dur catre Occident, subliniind necesitatea urgenta de a sprijini Ucraina in conflictul cu Rusia. Ea subliniaza ca lipsa de acțiune ar putea duce la un conflict regional mai amplu, care ar putea escalada intr-un al treilea razboi mondial. Aflata…

Tensiuni la cote maxime in Marea Chinei de Sud

15:20, 19.03.2024 - Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, face o vizita in Filipine. Acesta sosește la Manila in timp ce tensiunile din Marea Chinei de Sud cresc. Filipine și China au relații foarte tensionate din cauza suprafețelor marine pe care le revendica.

Putin avertizeaza Occidentul ca un conflict Rusia-NATO ar fi doar la un pas de al treilea razboi mondial

07:40, 18.03.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul ca un conflict direct intre Rusia si alianta militara NATO condusa de SUA ar insemna ca planeta se afla la un pas de cel de-al treilea razboi mondial, dar a declarat ca mai nimeni nu isi doreste un astfel de scenariu, relateaza Reuters.

Cel de-al treilea razboi mondial este pe cale sa inceapa sau a inceput deja?

07:00, 25.02.2024 - Permiteți-mi sa incep prin a sublinia ca cele de mai sus au fost subiectul unui articol in trei parți pe care l-am scris și care a fost publicat pe site-ul VT Foreign Policy pe 31 decembrie 2023, intitulat: 'Este pe cale sa inceapa al treilea razboi mondial?'.

Razboi in Ucraina, ziua 722. Atac masiv cu rachete lansat de Rusia in Ucraina, in timp ce miniștrii Apararii din NATO se reunesc la Bruxelles

14:21, 15.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 722. Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat ca SUA nu vor renunța la susținerea Ucrainei chiar daca administrația președintelui Joe Biden a ramas fara bani pentru Kiev.

Razboi in Ucraina, ziua 722. SUA nu vor renunța la susținerea Ucrainei, afirma secretarul american al Apararii

00:10, 15.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 722. Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a declarat ca SUA nu vor renunța la susținerea Ucrainei chiar daca administrația președintelui Joe Biden a ramas fara bani pentru Kiev.


Ce parere ai despre aceasta stire?