Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Actualitate medicală/ Analiză genetică: Dimensiunea nasurilor de ­Neanderthal a fost transmisă oamenilor moderni

Publicat:

Neanderthalienii aveau nasuri mari care puteau incalzi si umezi aerul rece si uscat din jurul lor in climatele reci – o adaptare care poate fi rezultatul selectiei naturale, potrivit unui studiu publicat in revista , potrivit Agerpres. Aceste nasuri considerabile au fost probabil de ajutor neanderthalienilor; Odata ce oamenii moderni din punct de vedere anatomic (Homo sapiens) au parasit Africa si s-au alaturat oamenilor de Neanderthal din nordul Eurasiei, cele doua specii au convietuit, iar oamenii de Neanderthal au daruit Homo sapiens genele unui nas mai mare, indica studiul.…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Seful Google search si-a avertizat angajatii despre ”noua realitate operationala” si le-a cerut sa fie mai rapizi

08:00, 24.04.2024 - Dar mai intai a vrut ca ei sa se aseze si sa se simta confortabil. ”Luati-va ceaiurile boba”, a spus Raghavan multimii adunate intr-un sala de la sediul companiei din Mountain View, California. Raghavan, care raporteaza direct CEO-ului Sundar Pichai si conduce grupuri cheie, inclusiv pe cele de cautare,…

Unul dintre statele americane nu este acoperit de tratatul NATO: „Este cel mai ciudat lucru”

20:35, 30.03.2024 - Hawai, unul din cele 49 din cele 50 de state americane, nu este, din punct de vedere tehnic, acoperit de tratatul NATO. In timp ce articolul 5 al tratatului prevede apararea colectiva in cazul unui atac militar asupra oricarui stat membru, articolul 6 limiteaza zona geografica a interventiei, iar Hawai…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Carnea de piton, aliment de viitor

13:25, 18.03.2024 - Preparatele din carne de piton ar putea deveni intr-un viitor apropiat o mancare ca oricare alta. Inclusiv in Romania. Oamenii de știința de la Universitatea Macquarie din Australia au propus creșterea pitonilor pe post de  animale pentru hrana oamenilor pentru a imbunatați securitatea alimentara. Potrivit…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

UPT continua sa inoveye in inginerie. Dr. Diana Andone a fost aleasa pentru poziția de vicepreședinte al IEEE Education Society

15:00, 04.03.2024 - Dr. Diana Andone, director al Departamentului de ID/IFR și Educație digitala al Universitații Politehnica Timișoara, a fost aleasa sa ocupe poziția de vicepreședinte in cadrul asociației mondiale IEEE, Education Society. Cu o cariera solida in cercetare, inovare și educație, dr. Diana Andone a avut…

BRICS, MINT, CIVET. De ce investitorii ar trebui sa acorde o a doua șansa piețelor emergente

15:01, 22.02.2024 - Piețele emergente ar fi trebuit sa fie investiția mileniului, dar nu a fost așa. Sectorul a explodat intr-o serie de acronime, cele mai cunoscute fiind Brics (inițial Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), dar și MINT (Mexic, Indonezia, Nigeria, Turcia), CIVET (Columbia, Indonezia, Vietnam,…


Ce parere ai despre aceasta stire?