Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost realizat primul studiu clinic de editare genetică pe subiecți umani folosind tehnologia CRISPR

Publicat:

O echipa de cercetatori de la și Regeneron a desfașurat primul test clinic in vivo pe oameni in care a folosit tehnologia de editare genetica CRISPR, relateaza MedicalXpress.

Cercetatorii descriu intr-o lucrare publicata in revista of Medicine modul in care au folosit o tehnica CRISPR pentru tratarea amiloidozei ereditare tip transtiretina și administrarea unei terapii numite NTLA-2001 la 6 pacienți care sufera de aceasta boala genetica rara ca parte a unui studiu clinic din faza 1.

Amiloidozei ereditara tip transtiretina este o boala

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un copil mic și un adolescent au decedat in timpul unui studiu clinic Pfizer bazat pe terapie genetica

12:20, 10.05.2024 - Pfizer a emis, pe 7 mai, o declarație oficiala in care iși exprima condoleanțe pentru moartea subita din cauze cardiace a unui copil mic care a fost inscris intr-un studiu clinic Pfizer bazat pe terapie genetica cu adenovirus, semnaleaza jurnalista Karen Kingston pe blogul sau. Un tanar pacient a murit…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Tinerii devin mai puțin fericiți decat generațiile mai in varsta (studiu)/ Romania, pe locul 32 din 143 in Raportul Mondial al Fericirii realizat de Oxford

10:05, 20.03.2024 - Tinerii sunt din ce in ce mai puțin fericiți decat generațiile mai in varsta, deoarece sufera “echivalentul unei crize de la jumatatea vieții”, potrivit unei cercetari la nivel mondial, in timp ce unul dintre medicii americani de top a avertizat ca “tinerii se lupta cu adevarat”, scrie The Guardian.…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…


Ce parere ai despre aceasta stire?