Zaharisite - Stiri si informatii despre Zaharisite | prima pagina Ultima actualizare: 21:41:14, 26.04.2024
09:05, 24.01.2024
Miere zaharisită. De ce se zaharisește mierea, ce înseamnă și cum poți să previi cristalizarea mierii
Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să cumperi un borcan de miere și după o perioadă să observi că s-a zaharisit, mai exact că nu mai este mierea în stare lichidă, ci s-a cristalizat. Iată de ce se zaharisește…
15:50, 03.09.2023
Trucul ieftin care repară dulceața zaharisită. Este o metodă simplă și rapidă de pe vremea bunicii
Dacă dulceața nu vă iese întotdeauna ca la carte, nu trebuie să fiți dezamăgite. Ținută prea mult pe foc sau cu zahăr în exces, preparatul se zaharisește la scurt timp. Aceasta însă poate fi reparată rapid, fără…
11:55, 25.08.2023
De ce se zaharisește dulceața. Ingredientul care o strică, de fapt
De ce se zaharisește dulceața? Este perioada în care gospodinele fac ultimele cumpărături pentru a prepara dulceața preferată, însă există cazuri în care aceasta se zaharisește. Aflați în rândurile următoare de…
14:15, 03.08.2023
Ingredientul secret pe care trebuie neapărat să îl adaugi în dulceață pentru a nu se zaharisi. Gospodinele trebuie să știe acest truc
Ne aflăm în ultima luna de vară din acest, iar gospodinele se pregătesc să marcheaze acest sfârșit cu începutul pregătirilor pentru lunile de iarnă ce se anunță a fi din ce în ce mai geroase. Mai exact, bucătăresele…
09:50, 03.08.2023
Ingredientul care se pune în dulceaţă pentru a nu se zaharisi. Aşa rezistă şi mai mult timp
Finalul verii marchează debutul pregătirilor pentru lunile de iarnă. Gospodinele din toate colțurile țării își fac listele de cumpărături și încep să prepare gem, dulceață, zacuscă, sos de roșii, pentru a se putea…
21:20, 28.06.2023
Ce să pui în dulceața de căpșune ca să nu se zaharisească. Secretul bunicilor ca să rămână gustoasă până la iarnă
Este un desert tradițional, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative savurat de generații întregi, din toate colțurile țării. Dacă vrei să te bucuri de un preparat ca la carte, care să reziste cât mai mult,…
06:20, 04.05.2023
Cristalizarea mierii e semn că e naturală
Zaharisirea mierii, care se mai numește cristalizare sau granulare, este un fenomen natural prin care deliciosul produs al albinelor trece din stare lichidă într-o stare semisolidă. De la bun început trebuie subliniat…
10:50, 16.04.2022
Cum trebuie să faci mămăliga pentru a nu avea cocoloaşe. Trucul la care apelează bucătarii la restaurant
1. Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.2. Sfecla pentru salata isi pastreaza vie culoarea rosie daca inainte de a o pune la fiert o spalati bine in apa…
15:01, 01.11.2021
Cum trebuie să faci mămăliga pentru a nu avea cocoloașe. Trucul pe care doar gospodinele de la sat îl știu
1. Mamaliga nu mai face cocoloase daca inainte de a pune malaiul la fiert il stropiti cu apa rece.2. Sfecla pentru salata isi pastreaza vie culoarea rosie daca inainte de a o pune la fiert o spalati bine in apa…
00:51, 08.07.2020
Afacerile apicultorilor, zaharisite de vremea ploioasă și rece
Temperaturile scăzute și ploile prelungite de până acum le-au dat peste cap afacerile apicultorilor. Prin urmare, ne putem aștepta ca cel puțin mierea de salcâm să fie mai scumpă anul acesta. De altfel, crescătorii…
14:56, 31.05.2018
Ce dietă să încerci pentru a avea rezultate maxime
Chiar dacă începem să ținem foarte multe diete și de fiecare dată avem impresia că totul va fi perfect, ajungem să clacăm și să intrăm în primul fast-food pentru a devora un burger sau pentru a mânca cea mai mare…
00:04, 22.09.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cremă de fructe proaspete și Crema Curaçao
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Cremă de fructe proaspete''…
08:34, 11.03.2017
Cum deosebeşti mierea de albine bună de cea contrafăcută. De ce zaharisirea sau alţi indicatori tradiţionali ne pot înşela
Preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Transilvania şi organizatorul târgului apicol care a avut loc la Cluj, la finalul săptămânii trecute, Radu Pandrea, a explicat: „Cel mai important este să reţii…
05:57, 11.03.2017
Cum deosebeşti mierea de albină bună de cea contrafăcută. De ce zaharisirea sau alţi indicatori tradiţionali ne pot înşela
Preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Transilvania şi organizatorul târgului apicol care a avut loc la Cluj, la finalul săptămânii trecute, Radu Pandrea, a explicat: „Cel mai important este să reţii…
00:07, 18.06.2016
Cum se prepară dulceața perfectă
1466197250 Încep cu cireșele, vișinele și caisele, primele fructe care se coc în sezon și continuă cu boabele de soc. Este vremea când gospodinele scot din sertar caietul de rețete scris de bunicile lor și încep…
10:45, 10.02.2014
De ce să ţinem cont când alegem mierea
Mierea este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea este indicat să o consumăm cât mai des dacă nu suferim de diabet. Este sursă de vitamine din complexul B, de minerale (potasiu, magneziu),…
23:54, 18.01.2014
Remedii naturiste pentru tratarea laringitei
Laringita poate avea la bază numeroase cauze, cele mai comune fiind: infecţia tractului superior (ciroze respiratorii şi gripă), folosirea în mod excesiv a corzilor vocale sau substanţele iritante (fumul…
23:30, 19.09.2012
Antena 3 (live). Șova mobilă, Ciuvică vulgar, Oana și Ursu transferabili, Diaconu zaharisit. Sub Gâdea
Am aflat niște treburi despre Gâdea. Am început să pricep de ce se poartă așa. Nu pot să le divulg deocamdată. Săptămâna viitoare le vom comenta. O să înțelegeți de ce.