Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:15, 13.12.2017

Magiunul de Topoloveni, produsul anului 2017

Magiunul din prune Topoloveni a fost desemnat „Produsul alimentar al anului 2017” în cadrul Galei Premiilor „Super-Ferma şi Super-Hrana României” organizată de Grupul Agrointeligenţa şi Mediafax.




20:10, 13.12.2017

Magiunul din prune Topoloveni a fost desemnat Produsul alimentar al anului 2017

Magiunul din prune Topoloveni, produs de Sonimpex Topoloveni, a fost desemnat „Produsul alimentar al anului 2017” în cadrul Galei Premiilor „Super-Ferma şi Super-Hrana României”  organizată de Grupul Agrointeligenţa…




11:58, 21.11.2016

De ce recomandă nutriționiștii să înlocuiți pâinea cu mămăligă!

Mălaiul este un înlocuitor de nădejde al produselor de panificaţie, numit de specialişti "prietenul intestinului subţire". Dispreţuit pe nedrept, acest medicament tradiţional aduce numai beneficii atât omului sănătos,…




09:14, 17.03.2016

Capcanele promoțiilor "3 la preț de 1". Cum sunt păcăliți cumpărătorii care vor să facă economii, dar ajung să arunce mâncare la gunoi

Marile magazine desfășoară constant promoții atractive care ne fac să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Un studiu realizat de Organizația pentru Protecția Consumatorilor – InfoCons arată că aproximativ 35% din…




21:30, 22.02.2016

Capcanele promoţiilor "3 la preţ de 1". Cum sunt păcăliţi românii care vor să facă economii

"Pe valorile pe care noi le-am analizat 35% din tot ceea ce cumpărăm ca și alimente le aruncăm la gunoi, din trei motive: cumpărăm prea mult în loc să cumpărăm mai puțin și mai des, nu suntem foarte atenți la modul…




09:14, 19.10.2015

Bacaliarul, codul Mării Negre - peștele care ar trebui să fie consumat de toți românii nu este exploatat

1445234825 Bacaliarul este o specie de pește din Marea Neagră Bacaliarul este o specie de pește din Marea Neagră, înrudită cu celebrul cod, din mările nordice. Cum specia de import este amenințată cu dispariția,…




09:14, 19.10.2015

Misterul merelor cu ceară pe coajă descifrat! Periculoase pentru sănătate sau inofensive?

1445234652 Mere cerate au stârnit în rândul consumatorilor panică Mere cerate au stârnit în rândul consumatorilor panică, revoltă și chiar reproșuri la adresa comercianților români în ultimii ani. Sunt considerate…




09:54, 13.10.2015

Wasabi din comerț este de fapt un amestec de hrean, muștar și colorant! Adevărul despre condimentul japonez

1444718696 Wasabi este un condiment foarte iute și aromat specific bucătăriei japoneze. Din păcate pentru împătimiții condimentelor asiatice, wasabi-ul din comerț este unul fals fără nici o legătură cu adevărata…




13:14, 12.10.2015

Busuioc românesc cu frunza cât palma, cu aromă de anason sau lămâie. Vezi cum poți savura formidabilele specii autohtone

1444644026 Cultura consumului de busuioc Busuiocul a devenit în ultimii ani una dintre cele mai iubite plante aromatice alimentare din România. Cultura consumului de busuioc, bine împământenită în…




10:52, 12.10.2015

Clienți păcăliți cu etichete înșelătoare! Sigla „Produs în România”, folosită pe produse de import. Un producător autohton dă totul în vileag

1444635146 Fabricat în România păcăleşte consumatorul Consumatorii autohtoni au început în ultimii ani să se orienteze din ce în ce mai mult către produsele românești. Unii producători au sesizat tendința pieței…




14:52, 09.10.2015

Carne de bibilică sau de găină? Cea de bibilică nu poate fi tratată cu hormoni sau antibiotice, majoritatea acestor păsări crescând în aer liber

1444390959 Carne de bibilică Între producătorii de carne de bibilică și cea de găină se poartă un adevărat „război” tacit. Spre deosebire de carnea de găină, care ridică multe semne de întrebare în…




13:07, 08.10.2015

O nouă tendință în patiserie. A început deja metamorfoza! Gogoșile viitorului vor avea aspect artistic și vor fi personalizate

1444297889 Gogoșile reprezintă un segment important din domeniul patiseriei. Miliardele de gogoși vândute anual în lume pun în mișcare un angrenaj imens al pieței ingredientelor. Tocmai această piață este atent…




15:04, 06.10.2015

Mâncarea servită elevilor în lume - o să îți lase gura apă și te va face să îți dorești să te întorci pe băncile școlii

1444132966 Mâncarea servită elevilor în școlile din toată lumea este gândită de fiecare stat în funcție de nevoile și tradițiile culinare specifice. Din păcate, în România, prânzul se servește…




13:39, 06.10.2015

Cum se decongeleaza corect alimentele: cele mai cunoscute metode altereaza mancarea si ne pun in pericol sanatatea

carne Decongelarea alimentelor se face de cele mai multe ori urmand metode invatate din auzite. Din pacate, cele mai cunoscute variante de decongelare altereaza mancarea si, mai rau, din acest motiv ne pun in pericol…




11:53, 06.10.2015

O nouă extravaganță culinară cucerește România! Găină cu carne neagră sau rasa „Mătase japoneză” a ajuns pe plaiurile mioritice

1444121335 Găinile din rasa Mătase Japoneză sunt crescute atât pentru aspect dar și pentru consum, carnea lor neagră fiind numită și „caviar”. Carnea acestei specii are culoarea neagră și este foarte apreciată…




13:09, 05.10.2015

Dulceața de fructe, sursă nocivă de zahăr. Cum poate fi făcută doar cu îndulcitori din surse naturale

1444039238 Există rețete vechi, din vremea când zahărul era o resursă rară Dulceața de fructe este una dintre plăcerile copilăriei care ne urmărește toată viața. În timp ce noi credem că ne bucurăm de un…




10:14, 05.10.2015

Cum se decongelează corect alimentele – cele mai cunoscute metode alterează mâncarea și ne pun în pericol sănătatea

1444028494 Cele mai cunoscute variante de decongelare alterează mâncarea Decongelarea alimentelor se face de cele mai multe ori urmând metode învățate din auzite. Din păcate, cele mai cunoscute variante de decongelare…




14:29, 30.09.2015

Consumul de carne și motivele pentru care nu trebuie să renunți la acest obicei alimentar

Carnea de buna calitate, neprocesata este considerata a fi unul din cele mai nutritive alimente din lume. O portie de 100 grame de carne de vita cruda contine cantitati mari de vitamina B12, B3 (niacina), B6, fier,…




13:13, 29.09.2015

Consumul de carne și de ce nu e bine să renunți la acest obicei alimentar

1443521012 În ultimii ani, un număr însemnat de specialiști recomandă eliminarea din alimentație a produselor din carne. Nu puține au fost momentele în care am ajuns să ne întrebăm dacă este bine să…




13:13, 25.09.2015

Busuioc proaspăt tot timpul anului. Sfaturile unui cultivator pentru a te bucura de aroma plantei crescută la tine acasă

1443175225 Busuiocul, una dintre cele mai apreciate plante aromatice din România Busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante aromatice din România. Fie că e adăugat la salate, în rețete de preparate…




09:03, 25.09.2015

Carne de pui „nestresat” versus varianta industrială. De unde cumpărăm cea mai bună carne de găină?

1443160438 Pui crescuți în sistem free range reprezintă Puii de găină „nestresați” sau crescuți în sistem free range reprezintă o modă în Europa de câțiva ani. În realitate, vorbim de sistemul clasic de creștere,…




16:22, 24.09.2015

Cartofii, ceapa galbenă și cea roșie sunt legumele care dau savoare murăturilor și ciorbelor de sezon în această toamnă

1443100142 Ceapa este un ingredient prezent în aproape oricare rețetă Cartofii, ceapa galbenă și cea roșie sunt ingrediente nelipsite din cămările gospodinelor din România. La noi, ceapa este un ingredient prezent…




15:19, 24.09.2015

Cașcaval contrafăcut, vândut fără probleme pe rafturile magazinelor alimentare. Cât de ușor sunt înșelați consumatorii!

1443096150 Cașcavalul contrafăcut este un produs vândut sub falsa etichetă Cașcavalul contrafăcut este un produs vândut sub falsa etichetă a specialității din caș opărit. În realitate, o combinație dubioasă…




15:13, 23.09.2015

Agurida și pelteaua din must alb. Rețetele uitate ale bunicilor au fost transformate într-o afacere de succes în Vrancea

1443009614 Sucul de aguridă din struguri albi sau pelteaua din must alb sunt două produse uitate, făcute în trecut de bunici și de înaintașii lor. Familia Grigoriu, din Vrancea a șters praful de pe vechile rețete…




11:14, 23.09.2015

Manuka - mierea care vindecă rănile și infecțiile sau mierea neagră se găsește și în România. Vezi cât costă

1442995511 Mierea Manuka Mierea Manuka sau mierea neagră este recunoscută pe plan internațional ca fiind singura miere „medicament”. Specialiștii au demonstrat că acest sortiment, produs exclusiv în Noua…




14:39, 22.09.2015

Lapte condensat fabricat în România? De ce nu mai există nici un producător autohton și folosim doar importuri?

1442921594 Laptele condensat reprezintă o nișă de piață ignorată de procesatorii români de lactate, scrie Super-Hrana.ro. De foarte multe ori atunci când mergem în magazin și dorim să achiziționăm lapte…




08:42, 21.09.2015

Moringa – planta care poate înlocui carnea crește de anul acesta și în România. Este o ”bombă” de aminoacizi!

1442813749 Moringa Moringa, o plantă care poate înlocui carnea în alimentația umană crește de anul acesta și în România, notează Super-Hrana.ro Moringa Oleifera, cunoscută la nivel mondial ca &"Arborele vieții&",…




12:43, 14.09.2015

Carne de pui cu pieliță neagră MADE IN IAȘI. Un întreprinzător din Tătăruși pariază pe rasa de găini „Mătase Japoneză”

În lume, cea mai nouă fiță în materie de carne este carnea neagră de pui. Mai exact, de carnea de pui cu pieliță neagră, o caracterictică a rasei de găini Mătase Japoneză. În România există un singur crescător…




10:54, 14.09.2015

Perele copilăriei, tratate doar cu îngrășământ organic. Adina Moldoveanu din Dâmbovița aduce bucureștenilor gustul cel bun al toamnei

1442216782 Adina Moldoveanu vinde pere sanatoase ”Cultivăm în principal mere, pere, prune, dar și caiși și nectarini, într-o zonă de deal extrem de frumoasă, în care razele soarelui contribuie din belșug la obținerea…