Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:00, 07.11.2023

Tot ce trebuie să știi ca să înveți să gătești corect un pește întreg - 6 sfaturi pentru un plus de gust și savoare

 Este adevărat că este mai simplu să cumperi peștele gata filetat, fără oasele și solzii care îți dau bătăi de cap la curățat, să îl pui în cuptor împreună cu legumele și să îl servești la masă. Totuși, este bine…




22:40, 02.11.2023

Eleganță și savoare: Beneficiile băuturii Prosecco

Prosecco, un vin spumant italian cu origini în regiunea Veneto, a câștigat o popularitate uriașă în întreaga lume datorită aromei sale proaspete și buchetului său efervescent. Această băutură nobilă este mai mult…




08:50, 27.10.2023

Un sandvici de Chef: Combinațiile perfecte pentru un plus de savoare

Probabil nu doar noi ne-am întrebat de ce ni se pare totdeauna atât de atrăgător un sandvici pe Facebook într-o prezentare a unui bucătar mai mult sau mai puțin profesionist și atât de trist când îl pregătim noi.




12:00, 26.10.2023

Vreme nebună în mijlocul toamnei. Se vor atinge și 29 de grade. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii

„Astazi in continuare o vreme extrem de calda, in special in partea de sud si de sud est a tarii. In sud si sud est peste 25 de grade, in restul tarii temperaturi intre 17 si 24 de grade.Se vor inmulti incet-incet…




11:30, 26.10.2023

Rețetă de sezon: pandișpan pufos cu mere și nucă măcinată - Savoare absolută

Această rețetă simplă vă va ghida pas cu pas prin procesul de preparare a pandișpanul pufos cu mere și nucă, relatează Știri Diaspora . Ingrediente:- 3 mere mari, curățate, decojite și tăiate cubulețe (aproximativ…




17:40, 19.10.2023

Descoperă savoarea mării și a Italiei. 3 rețete de paste cu ton pentru momente perfecte

Articolul Descoperă savoarea mării și a Italiei. 3 rețete de paste cu ton pentru momente perfecte se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Paste aburinde, ton porționat și brânză italienească rasă deasupra și…




16:50, 15.10.2023

Secretul unei conserve delicioase. Cum păstrezi ardeii copți pentru iarnă, ingredientul care le dă savoare

Ardeiul copt pus la păstrare la borcan va îmbogăți mesele iarna. Secretul unei conserve delicioase cu care gospodinele nu vor da greș îl regăsim în lucrarea gastronomiei românești semnată de regretatul Radu Anton…




09:35, 07.10.2023

Ziua Națională a Vinului - savoare, muzică, atmosferă

Chișinăul găzduiește astăzi și mîine Ziua Națională a Vinului. Ediția din acest an se va desfășura cu sloganul „Vinul nostru cucerește lumea”. Peste 90 de vinificatori vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale…




23:25, 06.10.2023

Cum păstrau bunicile fructele proaspete în borcane, fără frigider. Așa au savoare mai multe zile

A venit vremea în care românii se preocupă de conservele de iarnă, iar printre acestea se numără inclusiv cele de fructe. În acest sens, în acest articol, vă vom spune cum păstrau bunicile fructele proaspete în…




18:25, 05.10.2023

Negrese cu glazură. Cea mai simplă rețetă pentru un desert minunat - Savoarea dată de un ingredient neobișnuit

 Negresa cu glazură. O rețeta simplă, gustoasă și spornică, la care se poate folosi orice dulceață va place, ca ingredient mai puțin obișnuit.  Negresa cu glazură - Ingrediente Ingrediente - BLAT 500 gr făină200…




21:25, 27.09.2023

Rețetă: Curcan/pui la cuptor cu un ingredient special. Secretul din bunici care dă fripturii o savoare aparte

Un pui sau un curcan la cuptor va fi mult mai savuros dacă folosești un truc din vremea bunicilor. Tot ce trebuie să faci este sa tai un măr în două jumătăți pe care le vei pune în carcasa păsării înainte de prepararea…




10:16, 27.09.2023

Nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi! Ingredientul care îi dă o savoare aparte, aşa se face corect

Pare simplu de preparat, un fel de mâncare la care nu pot da greș nici măcar cei care nu au deloc experiență în bucătărie, însă are și el secretele sale. Dacă vrei să îl gătești ca la carte, nu mai pune ulei în…




12:50, 23.09.2023

Nu mai pune fidea în supa de pui. Ingredientul care îi dă o savoare aparte, va schimba tot gustul

Indiferent de sezon, supele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Însă, există o serie de greșeli pe care gospodinele le fac și care pot ruina gustul preparatului. Iată ce nu trebuie să faci! De ce nu…




09:05, 23.09.2023

Cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere. Ingredientul secret care le dă un plus de savoare

Gogoșile umplute cu gem de măr le-a făcut multor români copilăria mai frumoasă. Sunt pufoase și extrem de gustoase. Vezi mai jos cum prepari cele mai bune gogoși cu gem de mere. Cum prepari cele mai bune gogoși…




14:25, 13.09.2023

Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară

Cartoful, un aliment de bază și nelipsit din preparatele noastre, poate avea un gust desăvârșit, mai ales dacă îi pui la fiert, dacă gosodinele folosesc un ingredient banal, dar extrem de important.




18:55, 08.09.2023

Ce să pui la final în bulion ca să-i dai savoare. Așa are gust toată iarna

S-a dat startul pregătirilor, iar de pe listele gospodinelor nu are cum să lipsească acest preparat tradițional pe bază de roșii, ingredient prezent în multe dintre rețetele preferate ale românilor. Află, din rândurile…




00:00, 05.09.2023

Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Cu ce să o înlocuiești. Ingredientul care îi dă savoare

Salata de vinete este vedeta toamnei. Gustul său delicios o face să fie iubită de toți românii. Mai mult, aceasta nu necesită mult timp de preparare. Nutriționiștii recomandă să nu mai puneți maioneză în salată,…




16:50, 23.08.2023

5 avantaje aduse de consumul de cafea boabe

Cafeaua băută de dimineață este un obicei sau un ritual pentru foarte multe persoane. Deci, o cafea de calitate este cea mai bună modalitate de a te delecta încă de la primele ore ale dimineții și de a începe ziua…




13:35, 03.08.2023

Roșii în suc propriu pentru iarnă la borcan. Ingredientul care dă savoarea de la țară

Vara, foarte multe gospodine se pregătesc pentru venirea iernii. În acest sens, acestea pun la conservat diverse legume. Gustul verii va fi păstrat în borcane pentru mai mult timp. Gospodinele optează pentru pregătirea…




13:50, 24.06.2023

Cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Ingredientul secret care îi dă savoare

În această perioadă a anului, cine nu caută noi rețete cu dovlecei, mai ales că sunt răcoritoare și este exact ce avem nevoie pe vreme de caniculă? Dacă vă place salata de dovlecei, atunci avem cea mai bună salată…




14:05, 21.06.2023

Deliciul brânzeturilor: Brânza cu mucegai și aroma sa distinctivă

Brânza cu mucegai este unul dintre acele alimente care pot polariza gusturile, dar care oferă o experiență culinară deosebită pentru cei aventuroși și pentru iubitorii de brânzeturi fine. Acest tip de brânză se…




11:30, 06.06.2023

Savoare și talent în competiție: Tinerii bucătari au cucerit inimile la Campionatul Gastronomic pentru Juniori

Cu sufletul aprins, șorțurile la patru ace și instrumentele pregătite să facă magie, tinerii din 17 școli profesionale au pășit cu zâmbete și emoții în arena Campionatului Gastronomic pentru Juniori. Școala Profesională…




14:25, 02.06.2023

Rețeta secretă pentru cele mai crocante și suculente chiftele. Ce ingredient să adaugi în compoziție pentru un plus de savoare

Chiftelele reprezintă un preparat vedetă în bucătăria românească. Află din rândurile următoare ce ingredient banal să adaugi în compoziția lor pentru a rămâne moi pe interior, dar, totuși, extrem de caramelizate…




12:40, 26.05.2023

Cea mai buna reteta de cartofi noi la cuptor! Ingredientul secret pentru un plus de savoare

Pentru a pregati cea mai buna reteta de cartofi noi ai nevoie de:– un kilogram de cartofi noi– cinci fire de rozmarin– trei, patru linguri de ulei– o legatura de marar– putina sare;Mod de preparare cartofi noi…




22:31, 25.05.2023

Cea mai buna reteta de cartofi noi la cuptor! Ingredientul secret pentru un plus de savoare

Pentru a pregati cea mai buna reteta de cartofi noi ai nevoie de:– un kilogram de cartofi noi– cinci fire de rozmarin– trei, patru linguri de ulei– o legatura de marar– putina sare;Mod de preparare cartofi noi…




13:40, 05.05.2023

Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare

Mâncarea de la mănăstire este considerată a fi una dintre cele mai bune, gustul pare a fi diferit, iar aromele preparatelor din farfurie îmbie simțurile. Astăzi vă prezentăm o rețetă de de sarmale mănăstirești,…




09:10, 19.04.2023

Babicul de Buzău, pe urmele cârnaților de Pleșcoi. Se fac pași importanți pentru ca produsul să devină marcă înregistrată

Salamul uscat și afumat care poartă denumirea de babic, are la bază rețete vechi și mici secrete care îl scot din rândul banalelor mezeluri. Babicul produs în Buzău este un salam tradiţional românesc care conţine…




16:05, 13.04.2023

Rețeta de sarmale delicoase a lui Chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru un plus de savoare

Sarmalele nu lipsesc de pe mesele tradiționale ale românilor de Sărbători. Află din rândurile următoare care este secretul chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite pentru un plus de savoare.




12:40, 15.03.2023

Ce este sosul enchilada și cum se prepară

Sosul enchilada este renumit tocmai datorită preparatului mexican cu același nume - enchiladas, care reprezintă combinația perfectă dintre perfectă de tortilla, carne, brânză și acest delicios sos.Ce este sosul…




09:45, 28.02.2023

Rețete delicioase cu urzici în postul Paștelui. Cât se țin pe foc, ingrediente secrete care dau savoare trufandalei

În postul Paștelui, cel mai lung din calendarul ortodox, credincioșii renunță la multe alimente care nu sunt permise în această perioadă. Trufandalele de primăvară sunt ușor de preparat, dar și foarte hrănitoare.…