Sarmala - Stiri si informatii despre Sarmala | prima pagina Ultima actualizare: 04:01:23, 16.06.2024
Cu ce amestecă gospodinele din Moldova sarmalele ca să iasă savuroase. Doar așa le vei prepara și tu
Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din bucătăria românească, fiind nelipsite de pe mesele de sărbătoare sau de la evenimentele speciale. Pregătirea sarmalelor perfecte necesită…
În weekend, toate drumurile duc la Buziaş. Vinuri alese, “cele mai bune sarmale din Banat” şi multe alte surprize vă aşteaptă la Festivalul Veveriţelor
Bucate de toate felurile şi pentru toate gusturile, vinuri alese de pe dealuriler Silagiului, maraton de formaţii muzicale, solişti şi ansambluri folclorice, programe speciale pentru copii, plimbări pe colonada…
Sorin Bontea a dezvăluit secretul! De ce sunt atât de speciale sarmalele bucătarului: ingredientul care le dă savoare
Pentru a obține cele mai aromate și gustoase sarmale, Chef Sorin Bontea recomandă un truc simplu dar eficient: adăugarea unui strat de costiță afumată între straturile de sarmale din oala de gătit. Acest ingredient…
În weekend, la Buziaş vă aşteaptă “Cele mai bune sarmale din Banat” şi excelentele vinuri de Silagiu. Pe scurt, Festivalul “Zilele Veveriţelor”
La finalul acestei săptămâni, în zilele de 1 şi 2 iunie, Festivalul “Zilele Veveriţelor” de la Buziaş se întoarce cu multă distracție, mâncare și băutură pe gusturile tuturor. Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie,…
Cea mai veche reţetă de sarmale din România. Ingredientul care nu lipsea din ele, le făcea pufoase
Sarmalele sunt un preparat culinar tradițional care a cucerit inimile multor popoare din Balcani, dar și din Orientul Mijlociu. Istoria lui este cu adevărat fascinantă, dar puţine gospodine de la noi au habar care…
Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!
Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu Ninel Bălănescu, au ajuns să se laude în spațiul online cu…
07:50, 19.05.2024
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
În vizită în Japonia, Andreia și Ionuţ, vloggerii de la canalul de YouTube „HaiHui în doi”, au prezentat povestea românului care vinde mici și alte feluri de mâncare tradițională în Țara Soarelui Răsare.
Pescarii bucureșteni, la pește pe baltă, dis de dimineață. Masa, însă, a constat tot în sarmale, drob și ouă roșii
Fir întins, în a doua zi de Paşte. Sute de bucureşteni au luat drumul lacurilor de lângă Capitală dis de dimineaţă. Au stat cu undiţele pregătite în aşteptarea capturii cu care să se laude ani de zile. Cum peştele…
15:56, 03.05.2024
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are
Nadia Comăneci a dezvăluit care e rețeta ei specială de sarmale, dar ce și alte bucate tradiționale se regăsesc pe masa de Paște. Gimnasta de zece se laudă că toate sunt inspirate din învățăturile mamei sale.
20:35, 30.04.2024
Secretul Nadiei Comăneci pentru cele mai gustoase sărmăluțe. Cu ce să amesteci carnea tocată, ies extraordinare așa
Deși mulți o cunosc sub numele de Zeița de la Montreal, Nadia Comăneci este la fel de gospodină ca orice româncă, mai ales acum în perioada sărbătorilor de Paște. Așa că, este momentul să aflăm care este secretul…
Sarmalele - preparatul culinar cu o diversitate de reţete şi denumiri
De post sau cu carne, cu cartofi sau cu urdă, cu păsat sau cu razalăi, în foi de varză, leuştean, lobodă, măcriş sau podbal, în frunză de tei sau de dud, sarmalele sunt, în România, un preparat culinar cu o diversitate…
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un deliciu și ușor de preparat
Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate. Majoritatea oamenilor cunosc doar rețeta clasică, de sarmale fierte și, ulterior, puse la cuptor. Te-ai gândit, însă, că ele pot fi și murate? Cum se pregătesc…
Cum se prepară adevăratele sarmale turcești. Ingredientele care fac diferența pentru un gust divin
Sarmalele turcești sunt cu adevărat delicioase și puțin diferite de cele românești. Totuși, din când în când, merită să încercăm și câte o rețetă mai diferită. Aceste sarmale, denumite dolman, îs au originea în…
Ce să pui în sarmalele pentru Paşte pentru a fi mai uşoare. Nu îţi mai încarci organismul astfel, carnea este secretul
Nu poate exista masă de sărbători fără acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptură de miel poate fi destul de grea pentru stomac și întregul aparat digestiv. Află, din rândurile de mai…
Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat
Pentru satul tradițional, mâncarea de post era o coordonată esențială a momentelor de intensificare pietală, femeile mergând până la spălarea severă a vaselor în care se făcuse mâncare de dulce și la înlocuirea…
Cu ce poți înlocui oul în rețete pentru a obține preparate de post: 6 idei simple și la îndemâna tuturor
Cu toate acestea, există numeroase alternative care pot înlocui ouăle în rețete, fără a compromite textura sau gustul preparatelor. Aceste substituenți nu numai că sunt eficienți, dar adaugă adesea și valoare nutritivă…
18:05, 16.04.2024
Interviu. Scriitorul Cosmin Dragomir, despre geneza sarmalelor: „Există tensiuni diplomatice generate de paternitatea sarmalelor – vezi Azerbaidjan vs…
O discuție despre sarmale este întotdeauna un subiect incitant. Mai tot românul are rețetă proprie, cu un ingredient secret, astfel încât produsul lui este unic. Un interviu despre sarmale luat de Vasile Ernu lui…
Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu
Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…
Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic
Cum faci cele mai bune sarmale de post. Gospodinele din Banat au dezvăluit secretul care te va ajuta să iasă cu adevărat gustoase și să nu simți că nu conțin deloc carne. Este important să adaugi un ingredient…
Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut
Sursa: Iubesc Transilvania România Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut at Sursa articolului: Savurează atunci când poți sarmalele în oală de lut Credit autor: Punctul. Source
14:35, 10.04.2024
Știrile Antena Stars. O femeie, legată și sechestrată, pentru că nu a făcut sarmale bune! Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre acest caz șocant: „Un abuzator...”…
Un caz șocant s-a petrecut în România! O femeie a fost legată și sechestrată, deoarece nu a făcut sarmale bune. În exclusivitate pentru Știrile Antena Stars, Adriana Bahmuțeanu a făcut declarații cu privire la…
Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?
„MI-A URCAT MULT GLICEMIA DE LA SARMALE. NU ÎNŢELEG DE CE, NU LE-AM MÂNCAT CU PÂINE”, a scris medicul Adrian Copcea, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice. Din două motive sarmalele pot urca mult glicemia…
Sarmale de post cu varză acră, reţeta străbunicii. Se punea un ingredient special care le dădea un gust dulce
Pentru români, nu există masă de sărbătoare fără delicioasele sarmale. Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu o variantă inedită a acestui preparat, merită să te inspiri dintr-o rețetă veche de…
Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți
Un bărbat din Alba, deranjat de sarmalele făcute de iubită, a sechestrat-o. Femeia, legată de mâini și de picioare două nopți Un bărbat din Aiud, recidivist și cunoscut al instanțelor de judecată a fost recent…
Reţetă de sarmale de post ca la mănăstire. Ingredientul pe care îl folosesc măicuţele de sute de ani
Ne aflăm în Postul Paștelui, perioadă în care mâncărurile de post sunt la mare căutare. Una dintre cele mai delicioase și sățioase preparate este cea de sarmale. Măicuțele folosesc un ingredient special la prepararea…
Rețete pe alese… de la bucătari culese. Ce mâncăm în Postul Paștelui?
În timpul Postului Nașterii Domnului, când piețele sunt pline de fructe și legume de sezon, avem oportunitatea să ne delectăm cu preparate culinare delicioase, sănătoase și ușor de pregătit acasă. Iată câteva rețete…
19:00, 29.03.2024
Rețetă pentru sarmale de post. Care este secretul gospodinelor și ce le face incredibil de gustoase
Alimentația de post reprezintă o adevărată provocare pentru cei care aleg să renunțe în această perioadă la produsele de origine animală și la dulciuri, dar cu puțină determinare și ajutor, mâncarea de post poate…
Cele mai bune sarmale de post după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul magic care dă tot gustul delicios, nici nu simți că nu au carne
Dacă nu știi ce să mai gătești în această perioadă, poți opta pentru sarmale. Sunt un preparat potrivit pentru Postul Mare, care nici nu necesită prea mult talent în bucătărie sau ingrediente scumpe. Dacă vrei…
Mancaruri traditionale romanesti cu produse naturale de la tara
Iti place mancarea traditionala romaneasca, dar nu obtii niciodata acel gust autentic? Ai incercat sa gatesti cu produse naturale de la tara ? Aroma lor proaspata si bogata s-ar putea sa fie ceea ce ii lipseste…
(video) „Sunt fan al plăcintelor, sarmalelor și mămăligii”. Fotograful încântat de Moldova: „Am adăugat 8 kg, dar nu regret”
Fotojurnalistul din SUA care a locuit 9 luni în țara noastră și vrea o soție moldoveancă a rămas impresionat de mâncarea noastră tradițională. „Sunt un mare fan al plăcintelor, îmi place și mămăliga, zeama, sarmalele.…