Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sarmalele - preparatul culinar cu o diversitate de reţete şi denumiri

Publicat:
Sarmalele - preparatul culinar cu o diversitate de reţete şi denumiri

De post sau cu carne, cu cartofi sau cu urda, cu pasat sau cu razalai, in foi de varza, leustean, loboda, macris sau podbal, in frunza de tei sau de dud, sarmalele sunt, in Romania, un preparat culinar cu o diversitate de retete si denumiri, precum piroste, curechi, purcei, galuste, papusi, pumni, broboade sau cuiburi.

Citeste articolul mai departe pe bihon.ro…  

Sursa articol si foto: bihon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face sa ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie sa fie atenți șoferii

17:25, 04.05.2024 - Exista un deliciu pe masa de Paște care se poate transforma intr-un adevarat coșmar pentru conducatorii auto. Iata la ce preparat trebuie sa ai grija daca nu vrei ca drugtestul sa iasa pozitiv!

Povestea celei mai controversate rețete de cozonac din Romania. Pastorel Teodoreanu: „Deci doamna, nu cedez un ou!”

11:35, 04.05.2024 - Scriitoarea Tatiana Niculescu relateaza, in recent-lansata carte „Delicioasa poveste a cozonacului romanesc”, probabil cea mai mare controversa cu privire la cozonaci din istoria Romaniei: fabuloasa rețeta cu 50 de oua a lui Pastorel Teodoreanu

Gabriela Szabo adora sa gateasca! „Imi plac mancarurile tradiționale și fac rețete de pe internet”

21:30, 02.05.2024 - Gabriela Szabo (48 de ani) va petrece Paștele in Romania. Fosta atleta de talie mondiala adora sa gateasca așa ca va pregati bucatele tradiționale de Paște cu mult suflet și voie buna. Gabriela Szabo adora sarbatorile in familie și se bucura atunci cand are casa plina de prieteni și familia alaturi,…

Sarbatori pascale in stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Catalin Scarlatescu

11:06, 16.04.2024 - Cat costa meniul de Paște la restaurantul lui ScarlatescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scarlatescu include o gama variata de preparate tradiționale, fiecare servit in porții generoase menite sa satisfaca pofta de mancare autentic romaneasca:Sarmalele, simbolul mesei de Paște in multe case din…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Expoziție de fotografie | „MARELE DRUM INCAȘ. Peru: integrare și diversitate”

22:10, 16.03.2024 - Ambasada Republicii Peru in Romania in colaborare cu Institutul Cervantes din București organizeaza, in perioada 20 martie – 17 aprilie 2024, o noua expoziție de fotografie despre Qhapaq Nan – Marele drum incaș.

REȚETE ROMANEȘTI Sarmale batranesti cu carne de porc

08:40, 11.03.2024 - Sarmalele, un clasic culinar est-european, combina carnea tocata cu orez, ceapa, și condimente, infașurate in frunze de varza acra, coapte lent cu slanina afumata și bulion de roșii, reflectand o tradiție gastronomica bogata și istorica. The post REȚETE ROMANEȘTI Sarmale batranesti cu carne de porc…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…


Ce parere ai despre aceasta stire?