Rumeneala - Stiri si informatii despre Rumeneala | pagina 2 Ultima actualizare: 22:16:31, 16.06.2024
15:35, 01.06.2017
Reţeta zilei: Omletă cu spanac şi bacon, la cuptor
Ingrediente 5 ouă 120 ml lapte busuioc oregano cimbru sos de ardei iute, după gust 4 fâșii bacon, feliat cubulețe 2 căței de ustuoi, pisați 230 g ciuperci, feliate 450 g spanac 1 roșie sare, după gust piper, după…
04:52, 27.05.2017
Secrete ale celebrei Sanda Marin pentru mâncăruri delicioase. Cum rumenea carnea şi de ce nu punea sare pe ficat
Iată câteva dintre tainele pe care Sanda Marin le-a împărtăşit gospodinelor: 1.Orice mâncare cu sos este mai gustoasă dacă se ţine o jumătate de oră la cuptor înainte de a fi servită. 2. Pentru a nu se întări,…
12:42, 18.05.2017
Reţeta zilei: Pui cu şuncă şi mozzarella
Ingrediente 4 bucăți piept de pui 250 g mozzarella 80 g șuncă busuioc sare piper 1 lingură ulei Mod de preparare Încălzești cuptorul la 180 °C. Condimentezi pieptul de pui cu sare, piper și busuioc, după gust.…
10:27, 13.04.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Spanac cu miel și Placinta cu branza
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Spanac cu miel'' și…
07:03, 11.02.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salata de sardele (anchois) și Supa de tapioca
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salata de…
00:03, 21.01.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Laptuci cu zeamă și Mere pe pâine
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Laptuci cu zeamă'' și ''Mere…
13:19, 05.12.2016
Desertul zilei: Gogoşi cu fructe confiate
Ingrediente 150 g iaurt 3 ouă 100 g smântână 600 g făină 1 plic drojdie uscată 75 g zahăr 1 praf de sare 200 g fructe confiateulei, pentru prăjit zahăr pudră, pentru decor Mod de preparare Baţi ouăle cu zahărul…
12:03, 23.11.2016
Desertul zilei: Gogoşi de post
Ingrediente 600 g făină 5 g drojdie uscată 400 g zahăr 100 ml ulei 300 ml apă caldă 1 linguriţă scorţişoară coaja rasă de la 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat sare ulei, pentru prăjit zahăr pudră, pentru decor Mod…
14:59, 08.11.2016
Plăcintă grecească cu spanac şi brânză. Aperitivul care ne trimit cu gândul la vacanţa de vară
Ingrediente 220 g brânză feta 170 g brânză proaspătă 2 ouă 4 cepe 1 lămâie 1 cățel de usturoi piper 300 g spanac 50 g nuci 1 pachet foi de plăcintă 150 ml ulei de măsline Mod de preparare Coci nucile în cuptor…
12:24, 31.10.2016
Cea mai simplă lasagna cu vinete. Reţeta lui Jamie Oliver
Ingrediente 3 vinete 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi crenguţe de cimbru verde (frunzele alese) 1 ardei iute uscat, mărunţit 6 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 conserve (de 400 g) de roşii întregi…
00:05, 14.10.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză dulce cu sos de friptură și Macaroane gratinate
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Varză dulce cu sos de friptură''…
13:32, 11.10.2016
Reţeta Zilei: Plăcintă cu pui şi ciuperci
Ingrediente 3 linguri ulei 500 g piept de pui, tăiat fâşii 1 ceapă 2 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci, feliate sare piper 30 ml vin alb 1/4 cană făină 2 căni lapte 2 linguri unt 1 foaie aluat 1 ou bătut Mod…
13:43, 26.09.2016
Cele mai bune paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii
Ingrediente 1 kg piept de pui, tăiat bucăţi ½ ceapă tocată 1 ardei gras, roşu, tăiat fâşii 1 ardei gras galben, tăiat fâşii 1 cană ciuperci feliate 1 cutie roşii tocate, în suc propriu 2 căni supă de pui 2 căţei…
10:33, 15.09.2016
MIAM-MIAM! Pui în sos roșu
Puiul în sos roșu e printre cele mai simple și economice preparate, dar pe care, dacă îl gătești corespunzător, îl vei adora pur și simplu. E o minunăție perfectă pentru prânz! Ingrediente: pulpe de pui cu os și…
14:08, 02.09.2016
Reţeta Zilei: Pui în sos de tarhon
Ingrediente 500 g piept de pui tăiat fâşii, fără pieliţe 250 g ciuperci 3 linguri unt 1 căţel usturoi, pisat 1 lingură tarhon proaspăt sau 1 linguriţă tarhon uscat 2 căni supă de pui ½ cană smântână 1 linguriţă…
17:18, 01.09.2016
SIBIU: Ascultă, dragule SEPTEMBRE, prin oraș, atâtea rumene poezii
Toamna nu e un anotimp. E, poate, un sentiment. Sau, cine știe, un... soare anume care se pogoară o dată-ntr-un an să ne cânte romanțe și să ne pună în lumină roadele și sufletele... Read More...
14:19, 22.08.2016
Reţeta zilei: Ciuperci cu usturoi la cuptor
Ingrediente 16 ciuperci potrivite, cu picioruşele tăiate la acelaşi nivel 3 linguri de ulei 60 g unt moale 3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin 2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat 1-2 linguri de zeamă de lămâie…
00:03, 29.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete de miel la cuptor și Cozonacul cu fructe
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete de miel la cuptor'' și…
00:04, 15.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…
13:57, 01.04.2016
Reţeta zilei: Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză
Ingrediente (4-6 porţii) 3 linguri ulei de măsline ½ ceapă tocată 500 g piept de pui, dezosat şi fără pieliţe, tăiat în bucăţi 2 căţei usturoi, pisaţi 1 linguriţă sare 1 cană orez cu bob lung 2½ cană buchete de…
00:05, 01.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete tocate și Crema de praz
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Pătlăgele vinete tocate'' și ''Crema…
11:39, 31.03.2016
Cremă de vinete şi cremă de praz, două reţete vechi dar delicioase
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, notează Agerpres Săptămâna aceasta vă propunem ”Pătlăgele vinete…
11:59, 24.08.2015
Top 5 zodii cu cel mai frumos trup. Cine sunt ZEIŢELE zodiacului
Iata care sunt zodiile care au cel mai frumos chip si cel mai armonios trup: Balanta Balanta este femeia prin excelenta. Are trasaturi venusiene, dulci si placute. Ochii ei sunt mari si expresivi, iar pielea este…
12:51, 21.05.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumări cu cartofi și ceapă și Mărunțișuri
Saptamâna aceasta va propunem ''Jumari cu cartofi si ceapa'' si ''Maruntisuri'', ambele retete fiind publicate în ''Carte de bucatarie - 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa. Jumari…
10:40, 29.04.2015
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu pui
Întoarcerea la natură este o descoperire recentă? Cine mai crede cu tărie aceasta se înșală. Nu a avut încă ocazia să răsfoiască inedita carte de bucate de sfârșit de secol al XIX-lea, apărută în București la Editura…
11:30, 09.04.2015
Cozonaci munteneşti, drob de miel, Stufat de miel. REŢETE de PAŞTE VECHI DE 100 DE ANI
REŢETE DE PAŞTE: În această săptămână — Săptămâna Mare din Postul Sfintelor Paști — vă propunem ''Plăcintă de drob de miel'', ''Stufat de miel'' și ''Cozonaci muntenești'' rețetele fiind publicate în ''Carte de…
12:05, 07.04.2015
Cele mai bune sfaturi pentru friptura de Paști. Cum să rumenești perfect o pulpă întreagă de miel la cuptor
Nimic nu arata mai bine pe masa de Paste decat o friptura suculenta de miel. Este felul principal din masa traditionala, iar daca pana acum nu te-ai incumetat sa gatesti asa ceva iti spunem cele mai eficiente trucuri…
13:00, 12.03.2015
REŢETE DELICIOASE de acum 100 de ani: Cartofi ţărăneşti şi fasole gătită mocăneşte
Săptămâna aceasta vă propunem ''Fasole verde gătită mocănește'' și ''Cartofi țărănești'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.…
11:40, 26.02.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Bob verde de post și Macaroane cu nuci
Astăzi vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate. Săptămâna aceasta vă propunem rețetele ''Bob verde de post'' și ''Macaroane cu nuci'', acestea fiind publicate în ''Carte…
15:10, 11.02.2015
REŢETA ZILEI: Rigatoni cu sos bolognese
Ingrediente:500 g carne tocată de vită1 ½ cutii cu pastă de roşii400 g paste rigatoni150 g bacon100 ml vin1 ceapă2-3 căţei de usturoi3 linguri cu ulei1 linguriţă cu busuioc uscatsarepiperSufleu de paste cu broccoli…