Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Laptuci cu zeamă și Mere pe pâine

Publicat:

In cadrul acestei rubrici, va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta, va propunem ''Laptuci cu zeama'' și ''Mere pe paine'', ambele rețete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefața de Constantin Bacalbașa.

Laptuci cu zeama
Rumenește in unt 2 cepe apoi adaoga laptucile dupa ce le-ai curațat și spalat. Lasale sa palpae pe foc timp de doua ore dupa ce ai inchis bine capacul. Fa un rantaș cu zeama laptucilor și o lingura de piurea de roșii. Mai…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Spitalul vechi de peste 100 de ani care a inceput sa fie demolat. Cand va fi gata noua construcție

08:15, 11.04.2024 - Un spital din București a inceput sa fie demolat. Cladirea avea peste 130 de ani și acolo erau tratați bolnavii de TBC. Cand incep pregatirile pentru noua unitate medicala și de unde provin banii pentru imensa construcție din Sectorul 4 al Capitalei. Romania va avea un nou spital Primaria sectorului…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Se demonteaza ultimii stalpi ai semafoarelor vechi din Targu Mureș

14:10, 03.04.2024 - In aceasta saptamana incepe demontarea ultimilor stalpi cu semafoare vechi, in paralel cu punerea in funcțiune, etapizat, a noilor semafoare in intreg orașul. Pentru creșterea siguranței pietonilor acum sunt semaforizate alte 25 de intersecții și treceri de pietoni, in zone unde nu existau. Purtatorul…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

VIDEO și FOTO: Focșani. „Zero fire pe stalpi!”. Sunt demontați stalpii vechi de iluminat public

00:06, 27.03.2024 - „Zero fire pe stalpi!”, a anunțat ieri Primaria Focșani. Peste 700 stalpi vechi de iluminat public vor fi demontați de pe strazile municipiului unde a fost introdus noul sistem de iluminat public al municipiului. Primarul Focșaniului, Cristi Misaila, a aratat ca municipalitatea este in plina acțiune…

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești 

07:41, 20.03.2024 - Prepararea chifteluțelor manastirești dureaza doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe manastirești:500 g fasole boabe2-3 feli de paine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 caței de usturoi1 morcov1 pastarnac2 frunze de dafinmararpatrunjel50 g fainasarecimbru Puțina lume știe ca zacusca NU este de post! Poate…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

De ce sa stropești pomii și frunzele cu zeama bordeleza, de fapt. Trucul este vechi de aproape 100 de ani

18:35, 23.02.2024 - Fie ca ești pomicultor cu experiența sau abia la inceput de drum, recomandarile din randurile de mai jos iți vor fi sfaturi de aur. Afla de ce sa stropești pomii și frunzele cu zeama bordeleza, de fapt. Acest truc eficient este vechi de aproape o suta de ani, era aplicat cu mare succes de bunicii […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?