Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 18.03.2024

Rețete cu sos de soia – la ce preparate îl poți folosi

Rețete cu sos de soia – la ce preparate îl poți folosi

Sosul de soia nu lipsește din rețetele asiatice, însă este un ingredient ce poate aduce un plus de aromă multor preparate culinare, chiar și în bucătăria românească. Iată la ce preparate poți adăuga sos de soia.Cu…




23:21, 02.03.2024

Mâncare de mazăre cu pui: o idee bună de pus în practică pentru masă de prânz. Sfaturi pentru un gust intens

Mâncare de mazăre cu pui: o idee bună de pus în practică pentru masă de prânz. Sfaturi pentru un gust intens

Acest fel de mâncare este perfect pentru orice perioadă în care nu ai prea mult timp pentru gătit, pentru că se prepară destul de repede. Nu durează mai mult de 30-40 de minute pentru a pune toate ingredientele…




07:30, 22.11.2023

Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente

 Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…




17:00, 21.11.2023

Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente

 Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…




18:05, 25.09.2023

Câte chiftele ies dintr-un kilogram de carne. Secretul ca să iasă rumene la exterior și pufoase la interior

Chiftelele sunt unul din preparatele cele mai îndrăgite pe masa românilor, atât calde, cât și reci, servite alături de garnituri delicioase. Pentru ca acestea să iasă pufoase și gustoase, aveți nevoie de carne…




19:25, 19.09.2023

Ce se pune în aluatul de gogoși să fie pufoase și rumene. Așa le făceau bunicile noastre

În momentul în care vrem să facem un desert care să aibă gustul copilăriei optăm pentru preprarea gogoșilor. Foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține gogoși pufoase și rumene. Iată ce trebuie să faci!…




17:35, 28.08.2023

Cum să rumenești un pui perfect. Greșeala care întărește carnea, ce condimente dau arome senzaționale

Când vine vorba de o friptură rumenă, dar suculentă, nu este nevoie decât de puțină atenție în timp ce o preparăm. Chef Joseph hadad a dezvăluit greșeala pe care o fac oamenii de cele mai multe ori și care duce…




18:50, 21.08.2023

Nu mai pune unt pe pui ca să iasă auriu ca în reviste. Aşa se rumeneşte perfect

Este recomandată celor care țin regim, fie din dorința de a scăpa de kilogramele în plus, fie la recomandarea medicului, însă nu excelează la capitolul gust. Pentru a-i da o aromă specială, gospodinele din toate…




10:16, 08.12.2022

Vrei să-ți remodelezi silueta, dar nu ai timp să gătești? Descoperă 5 gustări sănătoase din 3 ingrediente

Ai un program aglomerat, iar timpul pentru planificarea meniului este de cel mult 30 de minute pe zi? Ei bine, nu înseamnă că trebuie să mergi mereu la restaurant sau să comanzi mâncare acasă ori la birou. Felurile…




11:55, 30.01.2022

GastroArt: Ficat de vitel inabusit (Reteta interbelica)

Se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva felii de slanina. Se freaca cu putin piper. Se sterge cu o carpa uscata, se pune intr o cratita cu frac12; lingura de unt si se rumeneste pe o parte…




13:55, 21.01.2022

Cum se prăjesc corect chiftelele. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc chiftele

Nu e deloc greu să faci chiftele, dar cum se prăjesc corect? Mulți fac o greșeală atunci când prăjesc chiftelele, iar acestea se destramă sau se desfac, lucru deloc plăcut. Cuprins: Cum se prăjesc corect chiftele.…




00:10, 14.01.2022

Cotlet la tigaie cu sos de smântână şi ciuperci

Ingrediente: 700 g cotlet de porc feliat, sare, piper, 4 linguri de ulei, 300 ml apă fierbinte, 35 g unt, 250 g ciuperci, 200 g smântână pentru gătit (lichidă), 4 căţei de usturoi zdrobit Mod de preparare: Se condimentează…




17:56, 19.02.2021

(P) Rețete simple și delicioase pentru cină

Rețete simple și delicioase pentru cină sunt nenumărate. Chiar dacă nu realizăm, de cele mai multe ori avem la îndemână combinații rapide de ingrediente cu care putem găti cele mai simple rețete pentru cină într-un…




09:05, 06.02.2021

Reţeta deliciosului pui la cuptor. Cu ce se unge ca să fie gustos şi în cât timp se rumeneşte

O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei…




00:36, 31.10.2019

Ghebele – sănătate curată

Cum este sezonul ghebelor, indicat ar fi să nu pierdeți ocazia pentru a pregăti o rețetă proaspătă cu aceste ciuperci sănătoase. Ghebele cresc pe conifere și foioase, ele se mai numesc “pâinea pădurii” sau “opintici”,…




14:23, 05.10.2019

Piept de pui împănat cu bacon

Mod de preparare Piept de pui impanat cu bacon Pieptul de pui se spala se taie bucati. Se pune in uleiul incins si se rumeneste putin. Baconul, se rumeneste putin intigaie fara ulei. Se pune intr-o tava piepul…




06:17, 01.09.2019

Cum faci cel mai bun pui la cuptor. De ce se umple burta cu unt, cum îl rumeneşti şi cu câtă smântănă se unge

O friptură delicioasă de pui la cuptor se prepară după o reţetă specială, publicată de regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.




13:52, 10.04.2019

REŢETE DE PAŞTE: Iepure marinat cu măsline

Iepure marinat cu masline 1. Se portioneaza carnea de iepure, se spala in apa rece apoi se asaza intr-o craticioara, turnand marinata (se amesteca toate ingredientele) deasupra si se da cateva ore la rece (ideal…




06:16, 24.10.2018

Secretul celui mai bun ostropel de pui.  Cât usturoi se adaugă, de ce se rumeneşte carnea în untură şi în cât timp este gata

Preparat delicios, care se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia, ostropelul de pui seamănă cu o tocăniţă fără ceapă, dar la care se adaugă aromatul usturoi. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman,…




10:08, 20.10.2018

Ficăţei aromaţi cu busuioc

Ingrediente Ficatei aromati cu busuioc (4 portii): 500 g ficatei de pasare, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei de masline 100 ml vin alb dulce, 250 g rosii cherry, un ardei gras rosu, o lingura de condimente uscate…




08:22, 09.06.2018

REŢETE DE WEEKEND: Piept de pui împănat cu bacon

Reţeta zilei: Mod de preparare Piept de pui impanat cu bacon Pieptul de pui se spala se taie bucati. Se pune in uleiul incins si se rumeneste putin. Baconul, se rumeneste putin intigaie fara ulei. Se pune intr-o…




17:37, 15.03.2018

Clătite americane de post

De ce ai nevoie pentru clătite americane de post 300 ml lapte de migdale 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri semințe de chia 3 linguri apă 300 g făină 1 linguriță praf de copt 1 praf de sare 1 lingură ulei Cum…




13:32, 27.02.2018

REŢETA ZILEI: Pulpe de pui cu cartofi şi spanac la cuptor

De ce ai nevoie pentru pulpe de pui cu cartofi și spanac 6 pulpe superioare de pui 500 g cartofi 2 linguri ulei 3 căței de usturoi 300 ml smântână, pentru gătit 70 g roșii uscate 400 g spanac 100 g parmezan 2 felii…




12:12, 06.11.2017

REŢETĂ DE DESERT: Clătite americane cu dovleac şi scorţişoară

De ce ai nevoie pentru clătite americane 400 g făină2 lingurițe praf de copt1 praf de sarescorțișoară200 g piure de dovleac copt300 ml iaurt3 linguri unt2 ouă1 linguriță esență de vanilie. Cum se prepară clătitele…




06:23, 08.10.2017

Reţeta îngrijirii tenului în secolul al XIX-lea: „După toate aceste operaţiuni venea rumeneala cea mincinoasă“

Preocupate de imagine, femeile cu dare de mână din toate timpurile au adoptat soluţii diverse pentru a-şi păstra frumuseţea şi prospeţimea tenului. Iată o „reţetă“ de acum două secole, redată într-o monografie…




10:54, 18.09.2017

DESERTUL ZILEI: Tort de biscuiţi cu ciocolată

Ştiai că ciocolata neagră reduce riscul de accident vascular cerebral? Cercetătorii din Finlanda au descoperit că un consum regulat de ciocolată neagră scade cu 17% riscul de a suferi un accident vascular. În plus,…




00:05, 18.08.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Porcul în miez de pâine și Sufleu cu caise

    În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Porcul în…




14:14, 27.07.2017

REŢETA ZILEI: Păstrăv la grătar

Ingrediente:2 păstrăvi eviscerați10-12 felii de bacon1 lămâiesarepiperfulgi de ardei iute, opționalfrunze de dafin, opțional Mod de preparare Speli peștii, apoi îi ștergi cu un șervet de hârtie și-i condimentezi…




11:46, 28.06.2017

REŢETA ZILEI: Mâncare de pui cu mărar

Ingrediente 4-5 bucăți piept de pui sau ciocănele 2 cepe tocate mărunt 1 morcov ras 2-3 mâini mărar tocat 150 ml suc de roșii 350 ml apă ulei sare și piper Mod de preparare Rumenești puiul într-o tigaie, în puțin…




11:57, 08.06.2017

Reţete: Dovlecei umpluţi cu carne de curcan

Dovlecei umpluţi cu carne de curcan Ingrediente 4 dovlecei potriviţi ca mărime, tăiaţi în jumătăţi, pe lungime½ cană sos salsa nu foarte picant450 g carne de curcan tocată1 linguriţă usturoi granulat1 linguriţă…