Rasol - Stiri si informatii despre Rasol | prima pagina Ultima actualizare: 12:56:20, 27.04.2024
18:15, 24.08.2023
Mai mult bucate moldovenești și-au cîștigat statutul de Specialități tradiționale garantate
Încă un pas important spre protejarea și promovarea patrimoniului culinar al țării! „Plăcinta miresei”, „Ghițman”, „Rasol de șuvai”, „Plachie de pește” și „Borș cu burecheți” și-au câștigat recent statutul de Specialități…
12:15, 18.08.2023
Surpriza verii pentru gospodine și gurmanzi : produse din Black Angus de la ferma Fergus – Poiana Teiului
Un magazin situat în interiorul Pieței Centrale din Piatra Neamț, în zona dedicată preparatelor din carne și produse lactate, ascunde adevărate comori culinare. Sub denumirea ”Fergus” avem o mulțime de produse…
11:16, 26.02.2023
Lăsata Secului. Ziua în care se mănăncă rasol de găină, iar tinerii căsătoriți merg la rude în vizită
Lăsata Secului, din duminica de 26 februarie, marchează ultima zi în care se mai poate mânca de dulce înaintea Postului Paștelui. Acesta începe luni, 27 februarie, fiind Postul Mare rânduit de Biserica Ortodoxă.
11:16, 30.12.2022
Pacienții Spitalului Județean Neamț primesc sărmăluțe și cozonac pe 1 ianuarie
Meniu de sărbătoare se pregătește pentru pacienții care de Revelion sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. În prima zi a anului 2023, bolnavii fără regim vor primi câte o felie de cozonac…
11:41, 24.12.2022
Meniu de Crăciun pentru pacienții rămași internați în Spitalul Județean Neamț
A devenit tradiție ca în perioada sărbătorilor la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să se pregătească un meniu adecvat. Pentru cei aproximativ 300 de pacienți rămași internați de Crăciun vor fi servite…
11:25, 12.10.2022
13 rețete rapide și delicioase pentru întreaga familie
Ou copt in avocado Pentru a-l prepara ai nevoie de: – 4 oua mari – 2 avocado coapte – ulei de masline – sare, piper, condimente (dupa gust) Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Taie avocado in jumatati, scoate…
10:15, 19.02.2022
GastroArt: Limba rasol (reteta interbelica)
Se spala limba in mai multe ape, frecand o cu putin malai ca sa se duca ori ce murdarie ar fi intre pori. Se scoate gatlejul si se tine limba cel putin o ora in apa rece inainte de a fi pregatita. Se pune limba…
09:45, 15.01.2021
3 ani interdicție la licitații publice, după ce au greșit proiectul unui drum județean din Bacău. Cum au „rasolit” 2 firme un contract de 3,1 milioane…
Două firme care s-au asociat pentru un contract de modernizare a unui segment de drum județean din Bacău au acum interdicție de a mai participa la licitații publice, pentru că au greșit proiectul lucrării. Contractul,…
09:15, 30.09.2020
Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită. Salată de toamnă din bucătăria lui Vlăduţ
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, ne propune diverse preparate de sezon, iar pentru azi, o delicioasă și colorată Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită.
11:07, 29.04.2020
Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați
Dacă vă plac mâncărurile cu carne, sau cu cartofi, alături de o salată de murături, cu siguranță veți adora această rețetă de tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați.
04:15, 16.10.2019
Reţeta rasolului perfect. Cât se fierbe carnea de viţel, în câtă apă şi ce condimente se pun ca să fie delicioasă
Un rasol reuşit trebuie să fie bine condimentat şi gătit exact ca în reţeta maestrului Radu Anton Roman. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).
00:08, 09.08.2018
Rețeta săptămânii – Rasol de vită
După nenumărate călătorii culinare, rețete la care nu poți rezista și cu o experiență de 24 de ani în arta gătitului, Gigi Fedeleș a îndrăznit să pună pariu cu timpul reușind să reînvie vremurile de mult apuse.…
11:42, 13.07.2018
Ciorba de burta. Cea mai bună reţetă
Mod de preparare Ciorba de burta Mai intai punem rasolul de porc la fiert in apa cu putina sare. Cand aproape a fiert adaugam legumele intregi apoi cand carnea a fiert suficiento scoatem, o lasam putin la racit…
18:26, 20.06.2018
Se marita un Lord si presa romana a rasolit stirea
1838. “Rusia icoanelor si a paduchilor”, cum o descria poetul Aleksandr Blok. Din gubernie in gubernie, din izba in izba, din crasma in crasma o veste zguduia mujicii. Stirea se dadea din goana calului. Ca sa fiu…
10:02, 24.05.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi
Ca-i foarte gustoasa si nici greu de facut nu e, drept pentru care va invit sa va notati: Cam 1,2 kg de peste, cu toaleta initiala facuta, 1-2 cepe, 1-2 morcovi, 1 telina mica, 1 lamâie, cimbru, rozmarin, 1 foaie…
22:12, 27.02.2018
Osso Buco – delicios rasol de vită milanez
Ingrediente rasol de vita 2 buc faina 30 g ceapa 1 buc. (77 g) tije de telina 50 g morcov 1 buc. (50 g) usturoi 4 catei dafin 2 foi patrunjel 1 legatura vin alb 120 ml supa instant de vita 200 ml rosii 3 buc. mici…
12:25, 04.02.2018
Dieta Anei Aslan – o armă redutabilă împotriva bătrâneţii. Rasolul era nelipsit din meniu
Suntem mereu în căutarea unei diete sanatoase, care să ne ajute să arătăm bine și să ne prelungească sănătatea. Ana Aslan şi-a câştigat un renume în istoria medicinei, graţie descoperirii b...
09:32, 22.12.2017
Bolnavii internați la Spitalul Județean Vaslui vor avea parte de un meniu special în zilele de Crăciun
Masa de prânz va cuprinde ciorbă de pasăre cu tăieței de casă, friptură de porc la tavă, rasol de pasăre cu piure de cartofi și cozonac, în funcție de recomandările medicului, iar cina, mămăliguță cu brânză și…
01:25, 22.12.2017
Meniu festiv pentru bolnavii internați
Bolnavii internați la Spitalul Județean Vaslui vor avea parte de un meniu special în zilele de Crăciun. Masa de prânz va cuprinde ciorbă de pasăre cu tăieței de casă, friptură de porc la tavă, rasol de pasăre cu…
23:36, 24.11.2017
3 supe calde. Perfecte pentru zilele reci de iarnă
Ce poate fi mai potrivită pentru o zi rece, decât o supă fierbinte pe bază de carne și legume. Te încălzește și îți dă energie pentru toată ziua. Încearcă și tu 3 supe calde, în acest sfârșit de săptămână. De…
04:17, 07.09.2017
Cum se prepară dulceaţa de ardei iute. Preparatul exotic este considerat sosul ideal pentru fripturi sau rasoluri
Ardeiul iute este nelipsit din multe bucătării. Se foloseşte, de exemplu, ca dulceaţă cu care se asezonează friptura, se consumă ca atare la ciorbă, însă este bun şi în grădină, sub formă de îngrăşământ bio.
00:07, 30.06.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de mazăre și Rasol cu tocătură
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm, rețetele ''Supă de mazăre''…
14:37, 03.06.2017
Slăbește cu dieta Montignac. Se bazează pe disociere
Combină alimente după metoda disociată (glucide cu proteine şi niciodată glucide cu lipide), alegând glucide ”bune”, cu indice glicemic sub 35: legume (preferabil crude) sau orez integral. Slăbește cu dieta Montignac…
00:03, 04.03.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supa franceză cu tomate și Crap rasol special
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa franceză cu tomate'' și…
13:43, 26.01.2017
O femeie a fost grav rănită după ce i-a explodat oala sub presiune în față
O bătrână de 71 de ani a ajuns la spitalul din Bârlad, după ce oala cu presiune pe care o folosea în bucătărie i-a explodat în față. Potrivit cotidianului…
00:05, 07.05.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Rasol de clapon ori de curcă grasă și Budincă de clătite
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână vă prezentăm ''Rasol de clapon ori de curcă…
19:22, 06.01.2016
Mănăstirea din Condriţa, pregătită pentru a celebra naşterea Domnului. Mâncarea preferată de călugări
La mănăstirea de călugări "Sfântul Ierarh Nicolae" din satul Condriţa pregătirile pentru naşterea Mântuitorului au început în zori. Câteva măicuţe au pregătit bucatele pentru masa de sărbătoare, iar călugării au…
07:18, 15.12.2015
Reţete pentru cei cu suferinţe hepatobiliare: cum se prepară mâncărurile delicioase pentru o sănătate de fier
Trebuie acordată o atenţie deosebită modului de pregătire a alimentelor, care va fi cât mai simplu, realizat prin tehnicile de gastrotehnie recomandate în alimentaţia dietetică. SALATĂ DE ŢELINĂ, MĂR ŞI RASOL DE…
02:14, 15.12.2015
Reţete pentru cei cu suferinţe hepato-biliare: cum se prepară mâncărurile delicioase pentru o sănătate de fier
Trebuie acordată o atenţie deosebită modului de pregătire a alimentelor, care va fi cât mai simplu, realizat prin tehnicile de gastrotehnie recomandate în alimentaţia dietetică. SALATĂ DE ŢELINĂ, MĂR ŞI RASOL DE…
12:53, 29.11.2015
Să mâncăm tradițional de Ziua Națională: Rasol de pește proaspăt cu legume
Rasolul de peşte proaspăt cu cartofi şi ceapă este un deliciu culinar, în ciuda simplităţii sale. Rasolul de peşte o mâncare deosebit de îndrăgită de iubitorii de peşte, pentru faptul că peştele fiert păstrează…