Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:50, 22.11.2023

Dezlegare la pește - Care e cel mai toxic pește pe care românii îl cumpără frecvent din piețe - Avertismentul medicilor

Care este cel mai toxic pește de pe piața românească dar este preferat pentru că este ieftin. De ce este bine să eviți să consumi acest tip de pește sanitar și ce trebuie să știi despre speciile cele mai sănătoase…




11:50, 21.11.2023

Dezlegare la pește - Care e cel mai toxic pește pe care românii îl cumpără frecvent din piețe - Avertismentul medicilor

Care este cel mai toxic pește de pe piața românească dar este preferat pentru că este ieftin. De ce este bine să eviți să consumi acest tip de pește sanitar și ce trebuie să știi despre speciile cele mai sănătoase…




17:36, 20.09.2023

Ce nu știai despre Pangasius, cel mai toxic pește de pe piața românească - Care sunt cele mai sănătoase specii de pește

 Cel mai toxic pește este cel sanitar - Pangasius. Peștele are în general o valoare nutriţională ridicată (peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B) şi un conţinut redus de grăsimi…




22:26, 05.04.2023

Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?

Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…




22:05, 05.04.2023

Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?

Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…




11:35, 16.02.2023

Când devine uleiul de măsline toxic? Avertismentul nutriționiștilor: la ce să NU îl folosești niciodată

Nu trebuie să credem în pseudo studiile ieftine în care se manipulează doar în favoarea producătorilor. Fiecare trebuie să cunoască cum să aleagă uleiul de măsline, pentru a nu cădea în plasa producătorilor falși.Nutriționistul…




12:10, 04.03.2022

Ingredient periculos, în aproape toate dulciurile

Persoanele care au colesterol și trigliceride crescute în sânge trebuie să știe că nu sunt de vină oul și slănina, ci uleiul de palmier, spun specialiștii. Din punct de vedere nutritiv,  uleiul de palmier  conține…




10:26, 14.02.2018

Seminţe de in. De ce şi cât să mănânci. Cine ar trebui să le evite

Iata tot ce trebuie sa stii despre minunatele seminte de in. De ce si cat ar trebui sa mananci si ce se intampla in corp daca mananci zilnic seminte de in, timp de o luna.  Aici ai toate informatiile despre DIETA…




13:25, 31.05.2017

4 alimente care îţi omoară cheful de sex

Zaharul Dupa ce mananci zahar iti scad nu doar concentrarea si energia, ci si glicemia. Cand consumi dulciuri, nivelul zaharului din sange creste ceea ce face ca pancreasul sa secrete insulina. Numai ca produce…




16:07, 21.12.2016

Cât de sănătoasă este carnea de porc?

În ultima vreme au început să fie crescuţi porci cu mai puţină grăsime, de la care se obţine o carne mai slabă. Asta din cauza numeroaselor studii în domeniu, care au sugerat că există o legătură între consumul…




23:52, 02.12.2016

Iata cele mai importante beneficii si utilizari ale uleiului de masline

Exista din ce in ce mai multe studii care arata cat de multe beneficii poate avea uleiul de masline pentru organism. Este recomandat in alimentatie deoarece are o aciditate scazuta si un miros deosebit. Contine…




12:17, 21.03.2016

Alimentaţia anticolesterol: ce ne recomandă specialiştii

De ce principii trebuie să ții cont - Limitează sau evită consumul de grăsimi de origine animală (saturate), care cresc nivelul colesterolului „rău": carne, brânzeturi, unt, mezeluri. - Mizează pe grăsimile „bune":…




23:02, 29.01.2016

Mituri despre dietă demolate de Dr. Oz

Despre dietă # 1: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi Afirmaţia aceasta spune totul: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi, corect? Greşit! Consumul unei mici cantităţi de grăsimi te ajută să te simţi mai repede sătul ceea…




09:28, 28.07.2015

Sanatate: De ce este uleiul de masline recomandat in alimentatie

Uleiul de masline este cel mai recomandat in alimentatie, deoarece are o aciditate scazuta si un miros deosebit. El contine acizi mononesaturati de tip Omega 9 acid oleic , acizi grasi polinesaturati Omega 6, acizi…




08:45, 07.07.2015

Cum descifrezi corect eticheta unui produs alimentar

"Eticheta nutriţională a unui produs ne ajută să înţelegem profilul nutriţional al acestuia. Putem afla, astfel, câte calorii ne aduce produsul în cauză, ce cantitate şi ce tipuri de grăsimi conţine, dar şi cât…




22:43, 14.05.2015

Alimente care îţi omoară cheful de sex

Zaharul Dupa ce mananci zahar iti scad nu doar concentrarea si energia, ci si glicemia. Cand consumi dulciuri, nivelul zaharului din sange creste ceea ce face ca pancreasul sa secrete insulina. Numai ca produce…




19:55, 04.05.2015

Acizi graşi Omega 3. De ce avem nevoie de ei şi care sunt simptomele deficitului de Omega 3

Pentru a beneficia la maximum de efectele acestuia, asigură-te că uleiul de ficat de cod conţine cei mai importanţi doi acizi graşi de tip Omega-3: acidul eicosapentaenoic/EPA şi acidul docosahexaenoic/DHA, în…




15:20, 09.03.2015

Sanatate: Grasimile din alimentatie

Intr-o alimentatie echilibrata trebuie sa existe un raport judicios intre consumul de proteine, glucide si lipide sau grasimi. Acest lucru este necesar pentru ca nici un aliment nu poate asigura el singur, din…




13:10, 06.11.2014

In ce alimente gasim grasimile benefice pentru organismul nostru

Avocado - O jumatate de avocado contine 15 grame de grasimi sanatoase si este de preferat sa-l folosesti pentru micul dejun in locul untului si a maionezei. Migdalele - Atat migdalele cat si alte nuci…




16:40, 31.10.2014

5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti

Fie că vrei să slăbești sau doar vrei să te menții, probabil te gândești să elimini grăsimile din alimentație. Foarte greșit. Organismul uman are nevoie de grăsimi. Acestea îi dau energie, mențin sănătatea părului…




13:09, 08.10.2014

Valoarea terapeutica a stirului

Stirul, cunoscut drept hrana porcilor, este de fapt o planta foarte bogata in vitamine si minerale. De la stir se consuma partea verde, tanara, dar si semintele. Stirul este bogat in vitaminele A, K, B1, B3, B5,…




08:30, 14.08.2014

De ce ar trebui ca fiecare barbat sa consume sapte migdale pe zi?

Consumul zilnic de migdale contribuie la imbunatatirea calitatii spermei, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la un spital din orasul italian Torino, informeaza dailymail.co.uk. Autorii acestui studiu,…




11:39, 14.04.2014

De ce avem nevoie de grăsimile „bune”

Grăsimile sunt sursa de energie de care avem nevoie zi de zi (fiecare gram de grăsime oferă 9 kcalorii). Sunt compuse din molecule, cunoscute sub denumirea de acizi graşi, care pot fi saturaţi sau nesaturaţi. Grăsimile…




08:39, 24.03.2014

Alimente sănătoase care conţin mai multe grăsimi decât o gogoaşă

Trebuie sa eviti produsele cu grasimi trans, care sunt reprezentate de uleiurile vegetale hidrogenate din industria alimentara de tip fast food si junk food (snacks, chips, prajituri), dar si in produse de patiserie,…




16:06, 10.03.2014

Vrei sa slabesti? Pune-ti grasimea la treaba cu ajutorul acestui plan revolutionar!

Totul ține de alimentație, trebuie doar să mănânci alimente din aceste 2 categorii pentru a putea obține cele mai bune rezultate.   Consumă acizi grași mononesaturați Aceștia se pot găsi în alimente…




14:27, 05.03.2014

Doctor Oz: Cum scapi de grăsimea încăpăţânată în 3 paşi

  Pasul 1: Mănâncă AGMN (acizi graşi mononesaturaţi) Aceşti acizi graşi sănătoşi se găsesc în alimente delicioase, cum ar fi avocado, măsline, ulei de măsline, ulei de cocos, caju, migdale şi nuci pecan, sau ciocolată…




15:12, 06.02.2014

Care sunt grasimile bune si grasimile rele

Intr-un mod eronat avem impresia ca grasimile trebuie eliminate din alimentatie, nu-i asa; ele se împart însa, în doua categorii: grasimi bune si grasimi rele. Sa învatam împreuna…




11:42, 14.12.2013

Cum optimizăm aportul de Omega-6 şi Omega-3

Cei mai mulţi oameni consumă prea mulţi acizi graşi Omega-6. În acelaşi timp, consumul de alimente de origine animală bogate în Omega-3 se află la cel mai mic nivel la care a fost vreodată. Un raport distorsionat…




13:09, 12.09.2013

Importanţa grăsimilor. De ce e bine să mănânci gras

Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturate Grăsimile bune cresc nivelul colesterolului bun, reduc colesterolul rău şi asigură o bună funcţionare a organismului tău. Potrivit ultimelor studii în domeniu, consumul…