Polinesaturati - Stiri si informatii despre Polinesaturati | prima pagina Ultima actualizare: 19:16:06, 02.05.2024
09:50, 22.11.2023
Dezlegare la pește - Care e cel mai toxic pește pe care românii îl cumpără frecvent din piețe - Avertismentul medicilor
Care este cel mai toxic pește de pe piața românească dar este preferat pentru că este ieftin. De ce este bine să eviți să consumi acest tip de pește sanitar și ce trebuie să știi despre speciile cele mai sănătoase…
11:50, 21.11.2023
Dezlegare la pește - Care e cel mai toxic pește pe care românii îl cumpără frecvent din piețe - Avertismentul medicilor
Care este cel mai toxic pește de pe piața românească dar este preferat pentru că este ieftin. De ce este bine să eviți să consumi acest tip de pește sanitar și ce trebuie să știi despre speciile cele mai sănătoase…
17:36, 20.09.2023
Ce nu știai despre Pangasius, cel mai toxic pește de pe piața românească - Care sunt cele mai sănătoase specii de pește
Cel mai toxic pește este cel sanitar - Pangasius. Peștele are în general o valoare nutriţională ridicată (peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B) şi un conţinut redus de grăsimi…
22:26, 05.04.2023
Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?
Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…
22:05, 05.04.2023
Uleiul de porumb. Sănătos sau periculos pentru organism?
Valoare nutriționalăIată valoarea nutrițională a unei linguri de ulei de porumb, conform USDA3:Calorii: 122Grăsimi: 13,6 grameGrăsimi saturate: 1,75 grameGrăsimi mononesaturate: 3,75 grameGrăsimi polinesaturate:…
11:35, 16.02.2023
Când devine uleiul de măsline toxic? Avertismentul nutriționiștilor: la ce să NU îl folosești niciodată
Nu trebuie să credem în pseudo studiile ieftine în care se manipulează doar în favoarea producătorilor. Fiecare trebuie să cunoască cum să aleagă uleiul de măsline, pentru a nu cădea în plasa producătorilor falși.Nutriționistul…
12:10, 04.03.2022
Ingredient periculos, în aproape toate dulciurile
Persoanele care au colesterol și trigliceride crescute în sânge trebuie să știe că nu sunt de vină oul și slănina, ci uleiul de palmier, spun specialiștii. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de palmier conține…
10:26, 14.02.2018
Seminţe de in. De ce şi cât să mănânci. Cine ar trebui să le evite
Iata tot ce trebuie sa stii despre minunatele seminte de in. De ce si cat ar trebui sa mananci si ce se intampla in corp daca mananci zilnic seminte de in, timp de o luna. Aici ai toate informatiile despre DIETA…
13:25, 31.05.2017
4 alimente care îţi omoară cheful de sex
Zaharul Dupa ce mananci zahar iti scad nu doar concentrarea si energia, ci si glicemia. Cand consumi dulciuri, nivelul zaharului din sange creste ceea ce face ca pancreasul sa secrete insulina. Numai ca produce…
16:07, 21.12.2016
Cât de sănătoasă este carnea de porc?
În ultima vreme au început să fie crescuţi porci cu mai puţină grăsime, de la care se obţine o carne mai slabă. Asta din cauza numeroaselor studii în domeniu, care au sugerat că există o legătură între consumul…
23:52, 02.12.2016
Iata cele mai importante beneficii si utilizari ale uleiului de masline
Exista din ce in ce mai multe studii care arata cat de multe beneficii poate avea uleiul de masline pentru organism. Este recomandat in alimentatie deoarece are o aciditate scazuta si un miros deosebit. Contine…
12:17, 21.03.2016
Alimentaţia anticolesterol: ce ne recomandă specialiştii
De ce principii trebuie să ții cont - Limitează sau evită consumul de grăsimi de origine animală (saturate), care cresc nivelul colesterolului „rău": carne, brânzeturi, unt, mezeluri. - Mizează pe grăsimile „bune":…
23:02, 29.01.2016
Mituri despre dietă demolate de Dr. Oz
Despre dietă # 1: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi Afirmaţia aceasta spune totul: Dacă mănânci grăsimi te îngraşi, corect? Greşit! Consumul unei mici cantităţi de grăsimi te ajută să te simţi mai repede sătul ceea…
09:28, 28.07.2015
Sanatate: De ce este uleiul de masline recomandat in alimentatie
Uleiul de masline este cel mai recomandat in alimentatie, deoarece are o aciditate scazuta si un miros deosebit. El contine acizi mononesaturati de tip Omega 9 acid oleic , acizi grasi polinesaturati Omega 6, acizi…
08:45, 07.07.2015
Cum descifrezi corect eticheta unui produs alimentar
"Eticheta nutriţională a unui produs ne ajută să înţelegem profilul nutriţional al acestuia. Putem afla, astfel, câte calorii ne aduce produsul în cauză, ce cantitate şi ce tipuri de grăsimi conţine, dar şi cât…
22:43, 14.05.2015
Alimente care îţi omoară cheful de sex
Zaharul Dupa ce mananci zahar iti scad nu doar concentrarea si energia, ci si glicemia. Cand consumi dulciuri, nivelul zaharului din sange creste ceea ce face ca pancreasul sa secrete insulina. Numai ca produce…
19:55, 04.05.2015
Acizi graşi Omega 3. De ce avem nevoie de ei şi care sunt simptomele deficitului de Omega 3
Pentru a beneficia la maximum de efectele acestuia, asigură-te că uleiul de ficat de cod conţine cei mai importanţi doi acizi graşi de tip Omega-3: acidul eicosapentaenoic/EPA şi acidul docosahexaenoic/DHA, în…
15:20, 09.03.2015
Sanatate: Grasimile din alimentatie
Intr-o alimentatie echilibrata trebuie sa existe un raport judicios intre consumul de proteine, glucide si lipide sau grasimi. Acest lucru este necesar pentru ca nici un aliment nu poate asigura el singur, din…
13:10, 06.11.2014
In ce alimente gasim grasimile benefice pentru organismul nostru
Avocado - O jumatate de avocado contine 15 grame de grasimi sanatoase si este de preferat sa-l folosesti pentru micul dejun in locul untului si a maionezei. Migdalele - Atat migdalele cat si alte nuci…
16:40, 31.10.2014
5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti
Fie că vrei să slăbești sau doar vrei să te menții, probabil te gândești să elimini grăsimile din alimentație. Foarte greșit. Organismul uman are nevoie de grăsimi. Acestea îi dau energie, mențin sănătatea părului…
13:09, 08.10.2014
Valoarea terapeutica a stirului
Stirul, cunoscut drept hrana porcilor, este de fapt o planta foarte bogata in vitamine si minerale. De la stir se consuma partea verde, tanara, dar si semintele. Stirul este bogat in vitaminele A, K, B1, B3, B5,…
08:30, 14.08.2014
De ce ar trebui ca fiecare barbat sa consume sapte migdale pe zi?
Consumul zilnic de migdale contribuie la imbunatatirea calitatii spermei, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la un spital din orasul italian Torino, informeaza dailymail.co.uk. Autorii acestui studiu,…
11:39, 14.04.2014
De ce avem nevoie de grăsimile „bune”
Grăsimile sunt sursa de energie de care avem nevoie zi de zi (fiecare gram de grăsime oferă 9 kcalorii). Sunt compuse din molecule, cunoscute sub denumirea de acizi graşi, care pot fi saturaţi sau nesaturaţi. Grăsimile…
08:39, 24.03.2014
Alimente sănătoase care conţin mai multe grăsimi decât o gogoaşă
Trebuie sa eviti produsele cu grasimi trans, care sunt reprezentate de uleiurile vegetale hidrogenate din industria alimentara de tip fast food si junk food (snacks, chips, prajituri), dar si in produse de patiserie,…
16:06, 10.03.2014
Vrei sa slabesti? Pune-ti grasimea la treaba cu ajutorul acestui plan revolutionar!
Totul ține de alimentație, trebuie doar să mănânci alimente din aceste 2 categorii pentru a putea obține cele mai bune rezultate. Consumă acizi grași mononesaturați Aceștia se pot găsi în alimente…
14:27, 05.03.2014
Doctor Oz: Cum scapi de grăsimea încăpăţânată în 3 paşi
Pasul 1: Mănâncă AGMN (acizi graşi mononesaturaţi) Aceşti acizi graşi sănătoşi se găsesc în alimente delicioase, cum ar fi avocado, măsline, ulei de măsline, ulei de cocos, caju, migdale şi nuci pecan, sau ciocolată…
15:12, 06.02.2014
Care sunt grasimile bune si grasimile rele
Intr-un mod eronat avem impresia ca grasimile trebuie eliminate din alimentatie, nu-i asa; ele se împart însa, în doua categorii: grasimi bune si grasimi rele. Sa învatam împreuna…
11:42, 14.12.2013
Cum optimizăm aportul de Omega-6 şi Omega-3
Cei mai mulţi oameni consumă prea mulţi acizi graşi Omega-6. În acelaşi timp, consumul de alimente de origine animală bogate în Omega-3 se află la cel mai mic nivel la care a fost vreodată. Un raport distorsionat…
13:09, 12.09.2013
Importanţa grăsimilor. De ce e bine să mănânci gras
Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturate Grăsimile bune cresc nivelul colesterolului bun, reduc colesterolul rău şi asigură o bună funcţionare a organismului tău. Potrivit ultimelor studii în domeniu, consumul…