Paharnicul - Stiri si informatii despre Paharnicul | pagina 2 Ultima actualizare: 14:06:35, 23.05.2024
11:45, 08.06.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Paste cu măsline şi sos de roşii
Pâna una-alta, sa va spun ca va trebuie: 250 g paste (astea pe care le vedeti se cheama pipe rigate, dar o sa mearga cam orice paste scurte si groase), 1 cutie de 400 g pulpa de rosii (dar acusica vor fi 500 g…
12:47, 17.05.2019
Rețeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Somon la cuptor cu legume
Pentru 2 persoane va trebuie 500 g felii de somon, 1 morcov nu prea mare, 1 ceapa mica, 1 rosie, usturoi dupa gust (dar de la 2 catei în sus!), zeama de lamâie, verdeata (marar&patrunjel), ulei (preferabil extravirgin…
10:16, 26.04.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Costiţe de miel umplute cu nuci şi stafide
Iar bucuria cea mai mare a fost ca asa am putut salva costitele fiindca, daca n-ar fi fost preparate în felul asta si ar fi trecut si ele la friptura, bietele de ele s-ar fi uscat de-a binelea pâna când caldura…
10:58, 29.03.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Ceapă umplută cu ciuperci
Si, la urma urmei, daca tineti post draconic, nimeni si nimic nu va poate împiedica sa înlocuiti untul cu ulei, smîntîna cu suc de rosii iar supa cu zeama de legume. Eu însa îmi fac datoria si va transmit reteta…
13:32, 07.03.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Pui prăjit în crustă de muştar
Asadar, pentru patru persoane avem nevoie de: 1 pui de circa 1,2 kg (dar puteti sa folositi numai pulpe, sau numai piept), 2 linguri de mustar rustic (din acela cu boabele întregi prin el), 2 linguri de mustar…
20:32, 18.01.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Raţă la cuptor în vin roşu
Fiindca, dupa cum deja, evident, stiti, doar pieptul de rata (în destule variante) si ficatul (sub forma de foie gras) mai poposesc pe mesele actuale. Acuma evident ca rata e o creatura din cale-afara de grasa,…
08:45, 04.01.2019
Zeci de imobile din trei sectoare ale Capitalei, fără apă caldă şi încălzire în urma unor avarii la reţelele RADET şi ENEL
Potrivit RADET, vineri dimineată, sunt fără apă caldă şi căldură peste 50 de imobile din sectoarele 5 şi 6, din cauza unei avarii la reţelele primare. ”Echipele RADET lucrează în regim continuu pentru remedierea…
10:47, 28.12.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
Si probabil ca nu mai e nevoie sa va spun ca e o reteta foc de rapida, doar e muschi de vita, nu? 4 felii frumoase de muschi de vita (cam 200 g bucata), 8 felii subtiri de prosciutto, 200 g ciuperci de cultura…
10:17, 20.12.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Friptură de curcan cu sos aromat de vin şi coniac
Pentru ca da, ati ghicit, mai e si grozav de buna, pe deasupra, friptura asta! Necesarul pentru 4 persoane? Cam 800 g carne de curcan, 2 catei de usturoi, 2 crengute de rozmarin, câteva frunze de salvie, 50 g unt,…
09:32, 14.12.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline
Asa ca nu va mai spun, în încheiere, ca puteti face mâncarea asta cu orice fel de peste alb, fie el de apa dulce ori sarata (dar sa nu uitati sa-l tineti la sare vreo ora, da?): 4 fileuri de peste (cam 150 g bucata),…
13:34, 08.11.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tagliatelle cu somon afumat
Asa ca, în conformitate cu foaia redescoperita, pentru 2-3 portii aveti nevoie de 250 g tagliatelle (sau alte paste, fireste, daca altfel nu se poate), 80 g somon afumat, 250 g smântâna, 50 g unt, 1/2 cub de supa…
09:45, 06.11.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Sparanghel cu costiţa afumată
Vor obtine un aperitiv cald extrem de gustos si chiar surprinzator, care va stârni exclamatii entuziaste din partea comesenilor, oricât de mofturosi ar fi ei. Asa ca mai bine sa ne apucam de treaba, ca n-are rost…
12:40, 18.10.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Pilaf de ciuperci cu morcovi şi praz
Si, mai ales daca lichidul folosit nu va fi apa, ci supa, sunt ferm convins ca reteta asta va intra în panoplia dumneavoastra de bunatati la loc de cinste. Ca va fi un fel de mâncare de sine statator, sau doar…
18:27, 11.10.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Vinete pané cu şuncă şi caşcaval
Dar, cred ca sunteti de acord cu mine, mai putin conteaza numele la o mâncare si mai mult gustul, iar în cazul de fata sunt ferm convins ca o sa-mi multumeasca mai multa lume, nu doar iubitorii devotati ai vinetelor.…
13:45, 28.09.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Paste cu piept de pui, ciuperci şi costiţă
Ce-avem nevoie? 400 g paste, 1 piept de pui, dezosat si fara piele, 300 g ciuperci, 50 g costita afumata, 4 rosii (sau o conserva, fireste!), 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi (facultativ), 1 bucatica de ardei iute…
12:39, 20.09.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Ficăţei soté cu costiţă afumată şi sos de vin
Pe deasupra, se mai face si foarte repede, cam cât dureaza fiertul cartofilor pentru piureul care constituie, daca ma întrebati pe mine, cea mai indicata garnitura pentru acesti ficatei soté. Asa ca hai mai bine…
22:38, 13.09.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Canelloni umpluţi cu carne
Retetele originale prevad, desigur, efectuarea unui aluat de taitei, taierea lui în patrate cu latura de vreo 10-12 cm, care patrate vor fi fierte pe jumatate, tartinate cu umplutura si rulate. în comert se gasesc…
11:06, 05.07.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Lasagna
Asadar, pentru sosul de carne: 1 morcov mic, 1 ceapa tot asa, 2 tulpini de telina, vreo 4 catei de usturoi, 250 g carne tocata de vita, 2 rosii potrivite (sau echivalentul lor în suc, conserve, pasata, bulion…
11:58, 15.06.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tartă cu costiţă şi caşcaval
Asa ca mai jos se cheama ca aveti doar o idee de start, iar dumneavoastra puteti oricând sa va puneti în functiune imaginatia si sa înlocuiti, de pilda, svaiterul original cu un cascaval, costita afumata cu ciuperci…
10:02, 24.05.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Rasol de chefal cu sos de capere şi usturoi
Ca-i foarte gustoasa si nici greu de facut nu e, drept pentru care va invit sa va notati: Cam 1,2 kg de peste, cu toaleta initiala facuta, 1-2 cepe, 1-2 morcovi, 1 telina mica, 1 lamâie, cimbru, rozmarin, 1 foaie…
11:05, 04.05.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Inele de calamar pane
Si, la fel ca în multe alte cazuri, calamarul proaspat e mai bun decât calamarul congelat (dar asta, din pacate, v-o spun mai mult ca fapt divers, fiindca tot în varianta bocna îl veti gasi cel mai des) Necesarul? 1…
23:02, 26.04.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Estofado, adică stufatul mexicanilor
E drept, fac si ei, rar, câte-o estouffade, dar termenul, ne informeaza sec Larousse, e împrumutat din italiana (în timp ce noi, ca veni vorba, am luat stufatul in neogreaca). Asta e, poate parea logic sa faci…
20:35, 19.04.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci
Drept pentru care ia sa facem noi un volovan, ca-i spectaculos, foarte gustos si nu-i o reteta chiar atât de complicata pe cât se sperie unii. Asadar, pentru 6 persoane aveti nevoie de: 500 g aluat frantuzesc,…
11:22, 29.03.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Păstrăv cu piper verde şi lămâie
Si, pe lânga plachii, marinate, crapi la tava si stiuci umplute, e bine din când în când sa mai apara si o mâncare mai usurica, care sa prinda bine lânga alte feluri de mâncare, mai zdravene. Si nici nu ne trebuie…
10:04, 22.03.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Salată de cartofi cu spanac
Are marele avantaj ca spanacul, pe lânga faptul ca are mai mult gust, ramâne tantos în combinatie, nu se pleosteste si nici nu lasa zeama aia enervanta pe care salata verde o produce din belsug (si asta este, de…
11:48, 16.03.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tartiflette, sau triumful Reblochon-ului
Asa am aflat prima oara, din acest text al lui Pastorel, datat 1933 (O bodega istorica: Tripcovich, De Re Culinaria, 1977, p. 27) ca exista pe lume o brânza denumita astfel si am tras repede concluzia ca sigur…
11:16, 08.03.2018
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume
Mai întâi aprovizionarea: cam 1 kg carne de pui (preferabil oratania întreaga, sa avem carne felurita la dispozitie, dar o sa mearga si numai din pulpe, sa zicem), 300 g ciuperci, 100 g costita afumata, 2 cepe…
11:07, 08.02.2018
ReŢeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tăiţei cu hribi şi smântână
Hribi, smântâna, taitei, adicatelea tot atâtea motive sa consider delicioasa preparatie de mai la vale absolut moldoveneasca, cu un (destul de) pronuntat parfum nemteano-sucevean. Si, daca va pica în mâna niste…
16:37, 08.11.2017
ANCHETĂ la ISU după ce ambulanţa a ajuns după 25 minute la accidentul GRAV în care patru maşini au luat foc pe strada Baicului
Un accident rutier a avut loc, marţi seară, pe strada Baicului din Bucureşti, după ce o şoferiţă nu a acordat prioritate şi a fost izbită de un şofer care circula regulamentar. În urma impactului, maşina tinerei…
14:07, 23.07.2017
Bătrânii străzii
Viața îi dă fiecăruia ceea ce merită. Sau, cel puțin, așa se zice… Pe vremea socialismului luminos, la toate instruirile județene cu directorii de școli, partidul unic îi critica dur pe dascălii cu rezultate slabe…