Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:21, 30.11.2023

Cercetători bulgari studiază utilizarea potenţială a drojdiilor antarctice pentru tratamentul cancerului

Microbiologul şi biotehnologul dr. Snezhana Rusinova de la Laboratorul de Biotehnologii Aplicate al Institutului de Microbiologie Stephan Angeloff din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe lucrează la un proiect…




01:00, 29.06.2022

Un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală, potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of…




23:55, 28.06.2022

Potrivit unui studiu international, un consum moderat de bere poate creste varietatea bacteriilor benefice din intestin.

Potrivit unui studiu international, recent publicat de catre ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry[1], consumul moderat de bere cu sau fara alcool, poate creste varietatea bacteriilor din intestin, influentand…




08:50, 01.05.2022

Cartea zilei: Uimitoarea lume a bacteriilor

Microorganismele din corpul tau, cheia unei sanatati de fierUimitoarea lume a bacteriilor este o introducere distractiva si educativa in marele univers al stiintei microscopice.Ce au in comun bacteriile din corpul…




11:31, 13.01.2022

Studiu: Bacteriile intestinale pot influența sănătatea creierului sugarilor

Creșterea excesivă a bacteriei Klebsiella în intestine este asociată cu o prezență crescută a anumitor celule imunitare și cu dezvoltarea unor leziuni neurologice la sugarii născuți prematur, potrivit doc.ro Sugarii…




07:25, 26.11.2021

Coaliția semafor

Noua coaliţie guvernamentală formată din PSD, PNL, UDMR, la care s-a alăturat și grupul minorităților naționale, altele decât maghiare, a fost botezată cu numele: „Coaliţia Naţională pentru România,” fără ca vreun…




16:01, 06.11.2021

„În războiul balcanic din 1913, soldații români au murit ca muștele din cauza holerei, nu în luptă. Așa se întâmplă și acum”

INTERVIU cu Toma Pătrașcu, autorul cărții „Povestiri despre epidemii și vaccinuri”, lansată în 2020, despre bolile care au dus la epidemii mortale în trecut, despre descoperitorii serurilor și despre un antidot…




10:05, 23.10.2021

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic: Pâinea îngraşă la fel, doar gustul diferă

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic demontează mitul că prin consumul anumitor tipuri de pâine nu ne putem îngrăşa. “Sunt sigură că foarte multă lume se întreabă: ce pâine să mănânc? Albă sau neagră? Proaspătă sau…




20:11, 26.02.2021

Mucegaiul negru ar putea supraviețui pe Marte. Cum ar putea ajuta acest lucru explorarea spațială

Mucegaiul negru ar putea supraviețui condițiilor ostile de pe suprafața marțiană, arată cercetările de la NASA și Centrul Aerospațial German (DLR), conform descopera.ro . Cercetările ar putea îmbunătăți înțelegerea…




15:35, 01.01.2021

Ce trebuie sa stii pentru a folosi eficient dezinfectanti profesionali?

Se spune ca produsele de calitate sunt cele care isi fac cu siguranta "treaba", iar acest lucru este valabil si in cazul dezinfectantilor. Astfel, pentru mediile de lucru care presupun activitati ale angajatilor…




00:06, 12.11.2020

Bacteriile de pe Pămînt ar putea fi folosite pentru minerit pe Marte

Experimentele realizate pe Stația Spațială Internațională au sugerat că bacteriile de pe Pămînt ar putea fi folosite pentru a extrage minerale utile pe Lună sau pe Marte, scrie CNN. Descoperire făcută de cercetători…




05:15, 29.07.2020

Oamenii de știință vor descifra codul microorganismelor necunoscute anterior care au fost găsite în Crimeea

Oamenii de știință din Ufa și Kazan, împreună cu colegii de la Universitatea Federală din Crimeea V.I. Vernadski (CFC), au început să adune mostre de microorganisme din Peștera Tavrid din Crimeea, pentru a efectua…




21:57, 28.02.2020

ZĂPADA ROŞIE, fenomenul misterios care dă fiori. Specialiştii nu au nicio explicaţie GALERIE FOTO

„Zăpada de zmeură", așa cum o numesc specialiștii, a putut fi observată la baza de cercetare Vernadsky din Antarctica, unde omătul a devenit roșu, relatează The Independent. Imaginile au fost publicate pe pagina…




15:01, 26.02.2020

135.000 de euro în două zile și jumătate! Achizițiile directe cu specificația “coronavirus”, în creștere: un spital din Timișoara cumpără 1.000 de costume

Libertatea a analizat achizițiile directe din Serviciul Electronic de Achiziții Publice din această săptămână și a descoperit că acestea au ajuns la suma de 645.000 lei, cheltuită pe kituri, costume și dezinfectanți…




10:57, 30.01.2020

(Publicitate) Importanța igienei în industria alimentară

Oamenii sănătoși sunt colonizați de miliarde de microorganisme. Instalate pe suprafața pielii, ele constituie „flora cutanată”. În interiorul corpului nostru, sunt localizate în principal în sistemul digestiv și…




16:16, 19.11.2019

ANSA, către deținătorii casnici de animale: Utilizarea pe scară largă a antibioticelor crește răspândirea microorganismelor rezistente

Cu ocazia Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează deținătorii casnici de animale, crescătorii de animale, medicii veterinari…




12:28, 20.08.2019

(Publicitate) Parodontoza, bat-o vina! De ce apare? Cum dispare?

Numită de specialiști și „parodontită” ori popular „boală gingivală”, parodontoza este o infecție gravă care distruge țesuturile moi și osul ce susține dinții. Netratată la timp, aceasta va face ca osul alveolar…




21:54, 11.07.2019

Ești în pericol! Toți folosesc cel mai murdar obiect din restaurant, purtător a milioane de microbi!

Microorganismele fac parte din spectrul de bacterii care trăiesc în corpul nostru, dar şi de microbi care pot provoca infecţii neplăcute ori chiar grave. Depinde de fiecare dintre noi cum menţinem echilibrul dintre…




14:05, 05.07.2019

Numărul microorganismelor rezistente la antibiotice a crescut în ultimul deceniu

Numărul microorganismelor rezistente la antibiotice a crescut în ultimul deceniu ca urmare a prescrierii neadecvate de antibiotice, potrivit specialistului Marte Hernández, membru fondator al Asociaţiei Mexicane…




18:46, 19.03.2019

Oamenii de ştiinţă au descoperit o bacterie care poate mânca poluarea şi genera electricitate

Microorganismele incredibile descoperite în izvoarele termale din Parcul Național Yellowstone mănâncă poluarea și produc electricitate, potrivit Kudika. O echipă de oameni de știință de la Universitatea de Stat…




20:39, 01.03.2019

Aescoperire importantă în deșertul Atacama - Au fost găsiți microbi similari celor de Marte

Cercetătorii NASA au descoperit în deşertul Atacama microbi despre care spun că ar fi similari celor ce ar putea fi găsiţi pe Marte potrivit digi24.ro.Microorganismele au fost găsite la aproape un metru adâncime…




11:18, 01.03.2019

DESCOPERIREA UIMITOARE făcută de NASA în deșertul Atacama

Cercetătorii NASA au descoperit în deşertul Atacama microbi despre care spun că ar fi similari celor ce ar putea fi găsiţi pe Marte.Microorganismele au fost găsite la aproape un metru adâncime şi sunt total diferite…




12:54, 30.12.2018

Cine ar putea supravieţui unui dezastru apocaliptic?

Există pe Pământ vieţuitoare care şi-au dezvoltat mecanisme care le poate ajuta să supravieţuiească unui cataclism mondial. Microorganismele, de exemplu, trăiesc pe suprafaţa pământului, în sol şi în atmosferă,…




11:06, 26.09.2018

Mihaela Bilic: Alimentele simple sunt şi cele mai sănătoase. Le ai în cămară!

Alimentele simple sunt şi cele mai sănătoase, spune medicul nutriţioniost Mihaela Bilic. De secole oamenii cunosc şi folosesc produse crude fermentate datorită beneficiilor extraordinare pe care le au pentru sănătate.…




09:35, 17.09.2018

Oamenii de știință vor studia topirea ghețarilor pentru a înțelege felul în care microorganismele suprviețuiesc în medii extreme

O echipă de cercetători va studia timp de patru ani impactul avut de topirea gheţarilor asupra microorganismelor, pentru a înţelege mai bine aceste forme de viaţă adaptate să supravieţuiască în medii extreme, relatează…




17:48, 07.06.2018

O nouă metodă în tratamentul infecțiilor. La ce spital din Moldova urmează să fie aplicată

La Spitalul Clinic Republican &"Timofei Moşneaga&" din Chișinău va fi aplicată o nouă metodă de vindecare a bolnavilor cu patologii cauzate de tulpini microbiene multidrog rezistente. Este vorba despre fagoterapie…




13:27, 19.04.2018

N-ai fi crezut! Care este de fapt cel mai murdar loc din casă

Microbii care se găsesc în locuințe te pot îmbolnăvi, de aceea este bine să știi care sunt părțile din casă care au nevoie de mai multă atenție când faci curățenie. Covoarele pot fi de 4.000 de…




12:55, 16.04.2018

Uscătoarele cu aer cald din toalete te pot îmbolnăvi

Uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete te pot îmbolnăvi, ele suflând bacterii și împrăștiind microbi, au avertizat oamenii de știință. Deși sunt mai puțin costisitoare decât șervețelele de hârtie și mai prietenoase…




11:16, 06.02.2018

4 inamici ai sănătății din locuința ta și cum să scapi în mod eficient de ei

Știi deja că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, însă știai că unii dintre cei mai aprigi dușmani ai sănătății se află chiar în locuința ta?   Cu toții considerăm că locuința noastră este un loc sigur,…




22:34, 28.11.2017

Cercetătorii clujeni au reușit să creeze un supliment alimentar din coji de fructe și legume

Cojile de fructe şi de legume care ajung altfel la coșul de gunoi au fost folosite de cercetătorii clujeni pentru a crea o băutură răcoritoare folositoare în tratamentul bolilor digestive.Coji și pulpe de…