Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:36, 02.04.2024

Ion Biriș, Hora: Începutul de an nu este foarte fericit. Marea majoritate a operatorilor din Horeca sunt sub nivelul anului trecut

Ion Biriș, Hora: Începutul de an nu este foarte fericit. Marea majoritate a operatorilor din Horeca sunt sub nivelul anului trecut

Discuția despre prețurile serviciilor la restaurante este una cu argumente pro și contra în România. Sigur este însă că măsurile fiscale ale guvernanților încurcă mediul privat, deci și pe operatorii din Horeca.…




13:25, 07.09.2023

HoReCa nu vrea ca tichetele de masă să fie înlocuite cu bani

Industria ospitalității, HORA, cere guvernului ca tichetele de masă pe carduri restricționate să nu fie înlocuite cu bani, pentru a-i încuraja pe angajați să ia masa la prânz. Tichetele de masă ar trebui să rămână…




11:45, 06.05.2023

Bacșișul a adus creșteri cu până la 30% ale veniturilor angajaților din Horeca

HORA, autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești susține că legiferarea bacșișului prezintă numeroase avantaje pentru angajați, dar și creșterea veniturilor încasate la bugetul de stat. Totodată,…




07:55, 29.04.2023

Meniul preferat în cluburile de fițe de la mare: cartofi prăjiți cu brânză rasă. Neapărat, șampanie cu roaba

Cum toată lumea bună a dat fuga la mare în weekendul de 1 Mai să se distreze de Ziua internațională a Muncii, proprietarii de restaurante și cluburi se așteaptă la încasări pe măsură, mai ales că românilor le place…




20:46, 26.04.2023

Ion Biriş, preşedinte HORA: Nu ştim care este impactul legii bacşişului

​Ion Biriş, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, spune că anul acesta este estimată o creştere de 30% a veniturilor celor din HoReCa, un avans susţinut şi de introducerea…




15:16, 09.11.2022

Cum au fost surprinşi patronii Loft în Bucureşti. Pepe Berciu și Ion Biriș se gândesc la afaceri şi în timpul liber FOTO EXCLUSIV

Cum au fost surprinşi patronii Loft în Bucureşti. Paparazzi Playtech.ro i-au fotografiat pe Pepe Berciu și Ion Biriș plimbându-se prin Floreasca, însă tot cu gândul la business-uri. Cei doi afaceriști lucrează…




21:30, 08.11.2022

Președintele HORA salută propunerile privind fiscalizarea bacșișului: Nu este o măsură de supraimpozitare

Președintele HORA Ion Biriș salută inițiativa discutată în comisiile Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, cu privire la modalitatea în care ar urma să fie fiscalizate sumele provenite din bacșiș.




14:05, 02.07.2022

Probleme și context: De ce avem mulți muncitori asiatici pe Litoral

A devenit aproape un obicei ca, de ceva timp, la început de sezon estival, patronatele din turism să spună că pe litoral este criză de lucrători în restaurante, terase și hoteluri. Ca o soluție de urgență, patronii…




16:00, 10.06.2022

Preşedintele HORA: ,,Preţuri mari şi servicii mai slabe calitativ este ceea ce vor primi turiştii în acest sezon estival”

Preţuri mari şi o criză de personal fără precedent ceea ce va aduce, în multe cazuri, şi servicii mai slabe calitativ – este ceea ce vor primi turiştii în acest sezon estival. Declarația a fost făcută la RRA, chiar…




16:00, 16.05.2022

Prețul exorbitant al unei roabe cu șampanii! Cât costă să petreci în cel mai exclusivist club din România.

Cât te costă să petreci în cel mai exclusivist club din Mamaia, locul devenit un fenomen pentru petrecăreții de pretutindeni. Cei doi acționari principali ai clubului unde românii petrecăreți și cu dare de mână…




12:15, 29.09.2021

HoReCa cere să nu mai fie închisă după incidența de 6: „Suntem puși la colț din iresponsabilatea unor politicieni”

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România a trimis o scrisoare deschisă guvernului prin care cere să permită desfășurarea activităților economice prin intermediul certificatului verde și…




14:25, 28.09.2021

Patronii din HoReCa Cluj REFUZĂ închiderea restaurantelor la 6 la mie: „Aruncăm instrucțiunile pe geam”

Într-o scrisoare deschisă, HoReCa Cluj, în frunte cu președintele organizației Ștefan Gadola și alături de președintele HORA România, Ion Biriș, trag un semnal de alarmă și spun că noile măsuri…




09:31, 23.09.2021

Operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze clienții. „Nu avem cum să verificăm certificatul verde”, spune preşedintele HORA

Președintele HORA, Ion Biriş, a declarat că operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi şi prin urmare nici să verifice dacă certificatele „verzi” sunt în realitate ale clienţilor. În acest…




12:06, 22.09.2021

Reprezentanții HoReCa: „Dacă intră 20 de clienţi în restaurant cu acelaşi certificat verde, nu am dreptul să îi legitimez”

Patronatele din industria ospitalităţii susţin că angajaţii din restaurante nu au dreptul să verifice dacă certificatele verzi sunt reale sau nu, iar astfel un operator de restaurant se poate afla în situaţia de…




11:41, 22.09.2021

Reprezentanții HORA, observații în privința certificatului verde COVID. Documentul aduce numai probleme operatorilor de restaurante

Ion Biriş, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a avertizat asupra problemelor în folosirea certificatului verde COVID. Acesta a susținut că operatorii de restaurante…




07:00, 22.09.2021

Descoperire senzațională despre certificatul verde în România. Un reprezentant HORA și-a dat seama de gafă

Apar informații noi cu privire la certificatele verzi și la modul în care funcționează în acest moment controlul acestora. Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Ion Biriș,…




00:01, 22.09.2021

Certificatul verde, o bătaie de joc? Reprezentanții HORA avertizează: 'Nu am dreptul să îi legitimez pe clienții care intră în restaurant'

Operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi şi prin urmare nici să verifice dacă certificatele "verzi" sunt în realitate ale clienţilor, astfel că un operator de restaurant se poate afla…




17:50, 21.09.2021

Biriş (HORA): Dacă intră 20 de clienţi în restaurant cu acelaşi certificat verde, nu am dreptul să îi legitimez

Operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi şi prin urmare nici să verifice dacă certificatele ''verzi'' sunt în realitate ale clienţilor, astfel că un operator de restaurant…




07:05, 21.09.2021

Liderii din HoReCa discută marţi problemele industriei, în cadrul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) organizează, marţi, cea de-a cincia ediţie a Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii. Reuniunea organizată de HORA reprezintă cel…




20:25, 16.09.2021

Criză de personal calificat în industria ospitalităţii: Oficial HORA: Nu ne-am confruntat niciodată cu o asemenea situaţie

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriş, a transmis, joi, că situaţia în industria ospitalităţii este una dramatică, referindu-se, în special, la lipsa…




20:06, 16.09.2021

Preşedintele HORA: Există o dorinţă foarte mare de a cheltui cu formarea angajaţilor, dar imposibilitatea de a ne asigura această investiţie

Există o dorinţă foarte mare de a cheltui cu formarea şi educarea angajaţilor, dar în momentul de faţă suntem în imposibilitatea de a ne asigura această investiţie, a declarat, joi, preşedintele Organizaţiei Patronale…




14:15, 24.08.2021

Zero taxe pe salariul minim nu se poate aplica de anul viitor. Dan Vâlceanu (MF): Fie și proiect pilot, mi-e greu să cred

Proiectul ministrului USR, Claudiu Năsui, de zero taxe pe salariul minim pentru o anumită categorie, sub formă de proiect pilot de la 1 ianuarie 2022, se pare că nu se va materializa. Ministrul Finanțelor, Dan…




09:15, 16.08.2021

Ion Biriș (HORA): Horeca se roagă de primării de câțiva ani să plătească 62 milione lei. Primăriile refuză să emită autorizații

Horeca plătește o autorizație de funcționare la primării. “După Colectiv și situația legislativă, primăriile nu au mai eliberat acele autorizații de funcționare că să nu fie în situația de a da cu subsemnatul&",…




15:30, 13.08.2021

Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)/ Tănase Stamule (ASE): Cercetarea nici nu a fost demarată de Ministerul Economiei. Năsui amăgește Horeca cu o utopie.…

Este benefică facilitatea de zero taxe pe salariul minim în industria Horeca? O numim facilitate pentru că atunci când se aplică într-un anumit sector, asta e. În timp ce industria își…




06:35, 29.07.2021

Ion Biriș, Loft: Prețurile în restaurante au crescut PREA PUȚIN față de cât ar fi trebuit să crească

Încă de la debutul pandemiei se tot vorbește despre impactul pe care aceasta l-a avut la nivelul industriei HoReCa. Închiderile succesive și restricționările la nivel de capacitate au pus pe jar patronii de terase…




13:06, 28.07.2021

Biriș, HORA: Una dintre condiţiile pentru a apela la ajutorul de stat era prezentarea autorizaţiei de funcţionare din 2019 şi 2020. Foarte multe companii…

​&"Suntem o industrie profund afectată, beneficiem de o schemă de ajutor de stat. Una dintre condiţiile pentru a apela la acest ajutor de stat era prezentarea autorizaţiei de funcţionare din 2019 şi 2020. Foarte…




12:26, 27.06.2021

Patronul clubului Loft a fost ales preşedinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România

Adunarea Generală a Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a ales o nouă conducere, astfel că Ion Biriş este noul preşedinte, cu mandat de doi ani, în locul lui Daniel Mischie,…




12:25, 27.06.2021

Patronul clubului Loft, noul preşedinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România

Patronul clubului Loft, Ion Biriş, este noul preşedinte al Adunării Generale a Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) cu mandat de doi ani, în locul lui Daniel Mischie, a declarat…




12:25, 27.06.2021

Patronul clubului Loft, Ion Biriş, a fost ales preşedinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, cu mandat de doi ani

Ion Biriş este, împreună cu Pepe Berciu, fondator al Loft. “S-au discutat cele mai presante subiecte pentru industrie în acest moment şi cum le putem rezolva împreună, precum şi soluţii pentru a dezvolta organizaţia…




06:32, 16.04.2020

COVID-19 | Ion Biriș, manager Loft: Nu există nicio predictibilitate vizavi de ceea ce se va întâmpla în HoReCa

Așa cum este cunoscut deja, turismul și HoReCa au fost primele două cele mai afectate industrii de criza provocată de COVID-19. În încercarea de a găsi soluții de menținere pe linia de plutire sau chiar oarecare…