Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:45, 22.10.2023

Mai puțin de 20% din carnea de porc pe care o mâncăm provine din România

Sărbătorile de iarnă înseamnă pentru români multă carne de porc mâncată de Sărbători. De la cârnați, la piftie și friptură. În ultimii ani, din ce în ce mai puțină provine de la porci crescuți în România. Importurile…




07:30, 12.07.2023

Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import

Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine…




14:15, 20.05.2023

Pesta porcină decimează fermele românești. „Consumul de carne e în creștere, va trebui să aducem mare parte din import”

Un focar de pestă porcină africană, apărut în județul Timiș, va duce la distrugerea a 18.000 porci din cea mai mare fermă comercială. Reprezintă aproape jumătate din efectivul de animale pregătite pentru sacrificare…




21:20, 22.12.2022

Ioan Ladoşi (APCPR): Suntem la limita supravieţuirii cu preţul la care vindem carnea de porc

Producătorii de carne de porc din România atrag atenţia că se află la limita supravieţuirii, în condiţiile în care preţul de vânzare la poarta fermei este sub costul de producţie, iar importurile din acest sector…




14:46, 22.12.2022

Sărbători amare pentru producătorii de carne

Producătorii de carne de porc din România atrag atenţia că se află la limita supravieţuirii, în condiţiile în care preţul de vânzare la poarta fermei este sub costul de producţie, iar importurile din acest sector…




08:36, 12.12.2022

ALERTĂ! Dispare carnea de porc românească! Fermierii explică motivul

Fermierii români pot asigura acum doar 20% din carnea de porc proaspătă pentru consum, a anunțat Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) într-un interviu acordat …




16:10, 31.10.2022

Doar 20% din carnea de porc din galantar este din producția internă. Prețul va crește cu 30%, față de anul trecut

Pentru sărbătorile ce vin, agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc. Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie, dar și de pesta porcină. Ioan Ladoşi, preşedintele…




11:20, 31.10.2022

Mesele de sărbatori vor fi mai sărace și mai scumpe. Ioan Ladoși: Doar 20% din carnea de porc din galantar este din producția internă. Prețul va crește…

Mesele de sărbători ar putea fi mai sărace și mai scumpe. Agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc. Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie, dar și de pesta porcină.




08:06, 26.10.2022

Dezastru în România. Focar de pestă porcină la cea mai mare fermă din Iași

Pesta porcină africană îngenunchiază România. După ce recent a izbucnit un focar de pestă porcină clasică în Vestul țării la o fermă de porci deținută de gigantul Smithfield, fiind sacrificați circa 40.000 de porci,…




10:35, 07.09.2022

"Nerespectarea legilor și a regulilor" au dus la răspândirea pestei porcine

"Nerespectarea legilor și a regulilor" au dus la răspândirea pestei porcine  Foto: RRA. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (7 septembrie, ora 08:31) - Realizatori: Daniela Petrican şi Cătălin Cîrnu…




10:35, 02.02.2022

România importă carne de porc de sute de milioane de euro! Producătorii trag un semnal de alarmă: 'Imaginea sectorului este sumbră'

În 2021, numărul porcilor sacrificaţi în abatoare din producţia internă a fost de 3,2 milioane, faţă de 4,2 milioane în 2016, deşi consumul s-a menţinut la acelaşi nivel, așa că importurile vor creşte semnificativ,…




09:45, 02.02.2022

Numărul porcilor sacrificaţi în România în ultimii şase ani a scăzut cu un milion 

În 2021, numărul porcilor sacrificaţi în abatoare din producţia internă a fost de 3,2 milioane, faţă de 4,2 milioane în 2016, deşi consumul s-a menţinut la acelaşi nivel, așa că importurile vor creşte semnificativ,…




17:56, 17.12.2021

Carne de porc de import pe masa de Crăciun: Sectorul autohton continuă să înregistreze pierderi semnificative

Carne de porc de import pe masa de Crăciun: Sectorul autohton continuă să înregistreze pierderi semnificative Carne de porc de import pe masa de Crăciun: Sectorul autohton continuă să înregistreze pierderi semnificative…




10:36, 02.12.2021

Aproximativ 80% din carnea de porc care se va găsi în galantare va proveni din import

În contextul unui număr din ce în ce mai mare de cazuri de pestă porcină africană (PPA), producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această…




00:11, 02.12.2021

De Crăciun, aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va fi din import!

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze…




16:30, 01.12.2021

Peste 80% din carnea de porc de pe masa de Crăciun va fi din import

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze…




08:40, 01.12.2021

Ladoși, APCPR: 93% din cazurile de PPA din Europa sunt în România. Pierderile sunt de peste un miliard de euro

România este statul cu cele mai multe focare de pestă porcină africană (PPA) active din Europa –  93% din cazurile înregistrate la nivelul întregului continent, o situație de-a dreptul dramatică. Numai în acest…




13:21, 30.11.2021

Ioan Ladoşi, președinte APCPR: Fermele de porci nu pot vinde cu mai mult de 6 lei/kg către abatoare. 80% din care vine din importuri de Crăciun

Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în această perioadă va proveni din importuri, în contextul în care sectorul continuă să înregistreze…




17:40, 23.11.2021

Carnea de porc românească, tot mai puţină şi mai scumpă înaintea sărbătorilor de iarnă. Ce spun producătorii

Producătorii de carne avertizează că scumpirea energiei electrice și pesta porcină africană vor determina, anul acesta, creșterea prețului la canrea de porc autohtonă. Datele oficiale arată că, din necesarul de…




11:41, 14.08.2021

Porcul românesc, pe cale de dispariție? 75% din carnea de porc consumată de români este cumpărată din străinătate

Porcul românesc, pe cale de dispariție? 75% din carnea de porc consumată de români este cumpărată din străinătate Porcul românesc, pe cale de dispariție? 75% din carnea de porc consumată de români este cumpărată…




17:05, 11.07.2021

UE ne învață cum să ne creștem porcii. Nu mai pot fi hrăniți cu resturi

Pesta porcină schimbă regulile după care românii pot crește porci în gospodării, pentru consumul propriu. Autoritatea Sanitar – Veterinară a lansat un proiect de ordonanță de urgență care prevede amenzi de până…




13:30, 07.07.2021

Ca la noi, la nimeni. Producătorii anunţă scumpirea cu 25% a cărnii de porc, astfel că românii vor ajunge să mănânce doar din import

Carnea de porc se va scumpi cu 25%, anunță producătorii din România. Acest lucru se datorează scăderii producției interne, devastată de peste porcină africană. Tot ei spun că românii vor ajunge să mănânce doar…




15:31, 16.04.2021

ANSVSA: 397 de focare de pestă porcină, active la nivel naţional. Numărul animalelor afectate a scăzut la 112.920

“În data de 15 aprilie 2021 sunt active un număr de 397 de focare de pestă porcină active (PPA),din care 8 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii comerciale de tip A (n.r- exploataţie deţinută…




15:06, 09.04.2021

ANSVSA: 402 focare de pestă porcină, active la nivel naţional. Numărul animalelor afectate a crescut cu 8%, la 112.927

În data de 8 aprilie sunt active un număr de 402 focare PPA(pestă porcină africană), fiind afectate un număr de 112.927 porcine (animale afectate din focarele active). Dintre acestea au fost declarate 8 focare…




14:20, 02.04.2021

ANSVSA: 443 de focare de pestă porcină, active la nivel naţional. Numărul animalelor afectate a crescut cu 14%, la 104.000

“În data de 1 aprilie 2021 sunt active un număr de 409 focare PPA (n.r.- pestă porcină africană), din care 7 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii comerciale de tip A (n.r- exploataţie deţinută…




17:36, 31.03.2021

ANSVSA a demarat o nouă campanie de conştientizare în rândul populaţiei asupra pericolului răspândirii pestei porcine africane – VIDEO

  “Această campanie s-a materializat prin realizarea unui adaptat la specificul sistemului de creştere a porcilor în România. Acest material informativ se adresează crescătorilor de porcine din gospodării, transportatorilor…




15:31, 23.03.2021

Ministrul Agriculturii: Pesta porcină africană este o problemă gravă care produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro. Este pericol să avem…

“Pesta porcină africană este o pandemie.(...) Este o problemă gravă care produce anual un deficit de peste 600 de milioane de euro, în condiţiile în care noi producem doar 25% din carnea de porc consumată. Din…




14:45, 21.03.2021

Preţul cărnii de porc a ajuns la 5,5-6 lei pe kilogram. Producătorii estimează o creştere în preajma sărbătorilor de Paşte

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5 - 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi,…




23:11, 20.03.2021

Producătorii anunță că PREȚUL cărnii de porc a SCĂZUT cu 20% față de anul trecut

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR),…




11:25, 20.03.2021

Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei, cu 20% sub cel de anul trecut

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, a declarat că preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut.…