Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23:15, 22.12.2020

DEZASTRU Producătorii de carne de porc își VÂND marfa la prețuri MAI MICI decât cele de producție

Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…




16:00, 22.12.2020

Carnea de porc, de trei ori mai ieftină la poarta fermei decât din micile gospodării

Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…




11:10, 22.12.2020

Ladoşi (APCPR): Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/kilogram, sub preţul de cost al producătorului român

Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…




10:55, 22.12.2020

Crescatorii de porci, nemultumiti de pretul cu care vand carnea in perioada Craciunului

Carnea de porc in viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub pretul de cost al producatorului roman, in timp ce pretul in micile gospodarii ajunge si la 14 lei pe kilogram, a declarat presedintele…




10:31, 04.11.2020

Carnea de porc va fi mai scumpă de Crăciun, cu aproape 30%

În cel mai secetos an din istorie, cerealele se scumpesc şi asta duce la preţuri mai mari şi cu 30% pentru carnea de porc. Cum nu mai avem prea multe ferme româneşti, cumpărăm din alte ţări. Peste 70% din carnea…




00:14, 07.03.2020

APCPR: Ne confruntăm cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină

Se caută soluţii pentru ca românii să poată creşte în continuare porci în propria curte România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină africană,…




16:57, 05.03.2020

Ladoşi (APCPR): România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control PPA

România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină africană, iar proiectul de ordin privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine…




17:56, 01.11.2019

Ladoşi (APCPR): Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic; presupune măsuri drastice pentru eliminarea ei

Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic, pentru că presupune măsuri drastice pentru stoparea şi eliminarea ei, a declarat, vineri, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor…




10:35, 20.12.2018

AUDIO: Apel matinal

AUDIO: Apel matinal Carnea de porc nu lipseşte din magazine de sărbători, însă o cantitate mult mai mare provine din import faţă de anul trecut, din cauza gripei porcine africane ce a afectat multe ferme…




06:35, 06.09.2018

Crăciun fără porc românesc! Industria cărnii de porc, la un pas de faliment din cauza pestei africane

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi, face previziuni sumbre: industria autohtonă de profil este la un pas de faliment, iar românii vor mânca de Crăciun exclusiv produse…




06:35, 31.08.2018

Pesta porcina lasa peste 1.000 de romani fara un loc de munca. Reactia autoritatilor - "extrem de tardiva si ineficienta"

Peste 1.000 de angajati ai fermelor de porci sunt nevoiti sa intre in somaj dupa declansarea epidemiei de pesta porcina africana, a declarat pentru G4Media.ro Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor…




15:26, 30.08.2018

Pesta porcină a concediat cel puțin 1.000 de angajați. Opt ferme au fost închise până acum

Pesta porcină a concediat cel puțin 1.000 de angajați oameni trimiși în șomaj până acum din cauza închiderii fermelor de porci. 8 ferme comerciale au fost închise până acum iar reacția autorităților este ”extrem…




10:58, 06.08.2018

Pesta: porcină sau guvernamentală? Efecte economice după 14 ani de interdicție a exporturilor

La numai un an de la ridicarea interdicției la exportul de carne de porc (interdicție ce a durat aproximativ 14 ani), fermierii români, care se uitau cu speranță spre piețele externe de desfacere, în special China,…




09:26, 03.08.2018

Gigantul CrisTim despre pesta porcină: va fi o problemă de securitate naţională. Riscăm să ne izolăm

"Am făcut o evaluare la ce s-a întâmplat până acum strict pe cifre. Din datele raportate care au ajuns la noi și, din analiza acestora, am dedus că practic în mai puțin de o lună, numărul focarelor a crescut cu…




17:18, 17.07.2018

Locuri de muncă pierdute din cauza pestei porcine

Locuri de muncă pierdute din cauza pestei porcine   Arhivă foto: Agerpres. Pesta porcină africană, semnalată în România, are efecte şi asupra locurilor de muncă ale angajaţilor din fermele…




11:57, 30.10.2017

Jumatate din carnea de porc mancata in Romania e de import! Fiecare al doilea gratar este adus de afara

Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara, sustin producatorii romani…




08:43, 05.12.2016

Economie - Liderul Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc: Prețul la carne este mai mare acum fata de aceeasi perioada din 2015

Carnea devine un lux! Ca în fiecare an, înainte de Craciun, fermierii si retailerii cresc pretul, arata B1 TV. Potrivit presedintelui Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc, Ioan Ladosi, acest pret este mai…




10:24, 28.08.2016

Bătaie de joc. Pretul carnii de porc a crescut cu peste 50%

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte…




15:09, 14.04.2016

Ladoşi (APCPR): Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 mil. euro

Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 de milioane de euro din cauza cărnii de porc provenite din spaţiul comunitar sub preţul de cost al producătorilor români, a declarat, joi,…




18:23, 23.02.2016

Propunere şoc: hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susţine închiderea supermarketurilor în weekend şi o prezenţă de 51% a produselor româneşti în aceste magazine. "Nu…




09:03, 15.12.2015

Jumătate din carnea de porc din magazine provine din import (Economic)

În decembrie, lună în care românii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru alimente, comercianții mizează pe o creștere a vânzărilor provenite din alimentele importate. „Peste 50% din carnea de porc din…




08:22, 15.12.2015

Peste jumătate din carnea de porc din magazine provine din import

“Peste 50% din carnea de porc din magazinele românești provine din import. Procesatorii preferă să se aprovizioneze din Germania sau alte țări”, susține Ioan Ladoși, presedintele Asociației Producătorilor de Carne…




15:00, 30.04.2015

Conditia fermierului roman in UE: Rol principal sau figuratie?

Cat de pregatit este fermierul roman sa faca fata concurentei pietei europene si nu numai? Ce strategii de succes se impun a fi implementate, in conditiile in care fermierii romani se afla in coada clasamentului…




09:50, 17.02.2015

Cum îngroapă statul fermele de porci. Prețurile sunt sub costurile de producție

Începutul anului 2015 a fost puternic marcat de pierderi financiare determinate de embargoul Rusiei pentru carnea de porc provenită din Uniunea Europeană.  Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc…




00:00, 17.02.2015

Economie - Cum ingroapa statul fermele de porci

 Ioan Ladosi, APCPR: Impactul embargoului Rusiei a reprezentat o lovitura cu manta pentru România. Reevaluam pierderile pentru ca lucrurile au luat o întorsatura dramatica“În ianuarie si februarie preturile au




09:45, 25.12.2014

Crăciun "însângerat". Peste 18.000 de godaci, sacrificaţi la Iaşi

Ieşenii au sacrificat aproximativ 18.000 de porcine în cursul acestei luni,  informează Ziarul de Iaşi .   Aşa reiese din primele estimări ale oficialilor Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor…




09:05, 24.12.2014

Romanii consuma peste 1,5 milioane de porci in decembrie

Romanii consuma in perioada Craciunului si a Anului Nou peste 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane de porci si peste 160 de milioane de oua, iar toate acestea sunt ‘stinse’ cu 50 de milioane de litri de vin si…




15:45, 23.12.2014

În luna decembrie, românii consumă peste 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane de porci și 160 de milioane de ouă

Fermele comerciale intră pe piață cu 500.000 de porci, în perioada Crăciunului; 1 milion de porci provin din gospodării În România se sacrifică în perioada Crăciunului peste 1,5 milioane…




08:50, 19.12.2014

Românii mânâncă 7 milioane de porci pe an, din care 1 milion la Crăciun

  Porcul rămâne marele răsfăț de Crăciun în România și tot estul Europei. Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate…




00:00, 18.12.2014

Vă aşteptaţi la AŞA CEVA? Câţi porci mănâncă românii de Crăciun

Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate în curţile oamenilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX, Ioan Ladoşi,…