Ioan Ladosi - Stiri si informatii despre Ioan Ladosi | pagina 2 Ultima actualizare: 06:31:16, 16.05.2024
23:15, 22.12.2020
DEZASTRU Producătorii de carne de porc își VÂND marfa la prețuri MAI MICI decât cele de producție
Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…
16:00, 22.12.2020
Carnea de porc, de trei ori mai ieftină la poarta fermei decât din micile gospodării
Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…
11:10, 22.12.2020
Ladoşi (APCPR): Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/kilogram, sub preţul de cost al producătorului român
Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a…
10:55, 22.12.2020
Crescatorii de porci, nemultumiti de pretul cu care vand carnea in perioada Craciunului
Carnea de porc in viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub pretul de cost al producatorului roman, in timp ce pretul in micile gospodarii ajunge si la 14 lei pe kilogram, a declarat presedintele…
10:31, 04.11.2020
Carnea de porc va fi mai scumpă de Crăciun, cu aproape 30%
În cel mai secetos an din istorie, cerealele se scumpesc şi asta duce la preţuri mai mari şi cu 30% pentru carnea de porc. Cum nu mai avem prea multe ferme româneşti, cumpărăm din alte ţări. Peste 70% din carnea…
00:14, 07.03.2020
APCPR: Ne confruntăm cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină
Se caută soluţii pentru ca românii să poată creşte în continuare porci în propria curte România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină africană,…
16:57, 05.03.2020
Ladoşi (APCPR): România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control PPA
România se confruntă cu o lipsă totală de credibilitate vizând capacitatea reală de a menţine sub control pesta porcină africană, iar proiectul de ordin privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine…
17:56, 01.11.2019
Ladoşi (APCPR): Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic; presupune măsuri drastice pentru eliminarea ei
Pesta porcină africană este o boală politică, care trebuie asumată politic, pentru că presupune măsuri drastice pentru stoparea şi eliminarea ei, a declarat, vineri, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor…
10:35, 20.12.2018
AUDIO: Apel matinal
AUDIO: Apel matinal Carnea de porc nu lipseşte din magazine de sărbători, însă o cantitate mult mai mare provine din import faţă de anul trecut, din cauza gripei porcine africane ce a afectat multe ferme…
06:35, 06.09.2018
Crăciun fără porc românesc! Industria cărnii de porc, la un pas de faliment din cauza pestei africane
Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi, face previziuni sumbre: industria autohtonă de profil este la un pas de faliment, iar românii vor mânca de Crăciun exclusiv produse…
06:35, 31.08.2018
Pesta porcina lasa peste 1.000 de romani fara un loc de munca. Reactia autoritatilor - "extrem de tardiva si ineficienta"
Peste 1.000 de angajati ai fermelor de porci sunt nevoiti sa intre in somaj dupa declansarea epidemiei de pesta porcina africana, a declarat pentru G4Media.ro Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor…
15:26, 30.08.2018
Pesta porcină a concediat cel puțin 1.000 de angajați. Opt ferme au fost închise până acum
Pesta porcină a concediat cel puțin 1.000 de angajați oameni trimiși în șomaj până acum din cauza închiderii fermelor de porci. 8 ferme comerciale au fost închise până acum iar reacția autorităților este ”extrem…
10:58, 06.08.2018
Pesta: porcină sau guvernamentală? Efecte economice după 14 ani de interdicție a exporturilor
La numai un an de la ridicarea interdicției la exportul de carne de porc (interdicție ce a durat aproximativ 14 ani), fermierii români, care se uitau cu speranță spre piețele externe de desfacere, în special China,…
09:26, 03.08.2018
Gigantul CrisTim despre pesta porcină: va fi o problemă de securitate naţională. Riscăm să ne izolăm
"Am făcut o evaluare la ce s-a întâmplat până acum strict pe cifre. Din datele raportate care au ajuns la noi și, din analiza acestora, am dedus că practic în mai puțin de o lună, numărul focarelor a crescut cu…
17:18, 17.07.2018
Locuri de muncă pierdute din cauza pestei porcine
Locuri de muncă pierdute din cauza pestei porcine Arhivă foto: Agerpres. Pesta porcină africană, semnalată în România, are efecte şi asupra locurilor de muncă ale angajaţilor din fermele…
11:57, 30.10.2017
Jumatate din carnea de porc mancata in Romania e de import! Fiecare al doilea gratar este adus de afara
Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara, sustin producatorii romani…
08:43, 05.12.2016
Economie - Liderul Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc: Prețul la carne este mai mare acum fata de aceeasi perioada din 2015
Carnea devine un lux! Ca în fiecare an, înainte de Craciun, fermierii si retailerii cresc pretul, arata B1 TV. Potrivit presedintelui Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc, Ioan Ladosi, acest pret este mai…
10:24, 28.08.2016
Bătaie de joc. Pretul carnii de porc a crescut cu peste 50%
Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte…
15:09, 14.04.2016
Ladoşi (APCPR): Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 mil. euro
Crescătorii de porci din România au pierdut într-un singur an în jur de 40 de milioane de euro din cauza cărnii de porc provenite din spaţiul comunitar sub preţul de cost al producătorilor români, a declarat, joi,…
18:23, 23.02.2016
Propunere şoc: hipermarketurile ar putea fi închise în weekend
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susţine închiderea supermarketurilor în weekend şi o prezenţă de 51% a produselor româneşti în aceste magazine. "Nu…
09:03, 15.12.2015
Jumătate din carnea de porc din magazine provine din import (Economic)
În decembrie, lună în care românii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru alimente, comercianții mizează pe o creștere a vânzărilor provenite din alimentele importate. „Peste 50% din carnea de porc din…
08:22, 15.12.2015
Peste jumătate din carnea de porc din magazine provine din import
“Peste 50% din carnea de porc din magazinele românești provine din import. Procesatorii preferă să se aprovizioneze din Germania sau alte țări”, susține Ioan Ladoși, presedintele Asociației Producătorilor de Carne…
15:00, 30.04.2015
Conditia fermierului roman in UE: Rol principal sau figuratie?
Cat de pregatit este fermierul roman sa faca fata concurentei pietei europene si nu numai? Ce strategii de succes se impun a fi implementate, in conditiile in care fermierii romani se afla in coada clasamentului…
09:50, 17.02.2015
Cum îngroapă statul fermele de porci. Prețurile sunt sub costurile de producție
Începutul anului 2015 a fost puternic marcat de pierderi financiare determinate de embargoul Rusiei pentru carnea de porc provenită din Uniunea Europeană. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc…
00:00, 17.02.2015
Economie - Cum ingroapa statul fermele de porci
Ioan Ladosi, APCPR: Impactul embargoului Rusiei a reprezentat o lovitura cu manta pentru România. Reevaluam pierderile pentru ca lucrurile au luat o întorsatura dramatica“În ianuarie si februarie preturile au
09:45, 25.12.2014
Crăciun "însângerat". Peste 18.000 de godaci, sacrificaţi la Iaşi
Ieşenii au sacrificat aproximativ 18.000 de porcine în cursul acestei luni, informează Ziarul de Iaşi . Aşa reiese din primele estimări ale oficialilor Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor…
09:05, 24.12.2014
Romanii consuma peste 1,5 milioane de porci in decembrie
Romanii consuma in perioada Craciunului si a Anului Nou peste 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane de porci si peste 160 de milioane de oua, iar toate acestea sunt ‘stinse’ cu 50 de milioane de litri de vin si…
15:45, 23.12.2014
În luna decembrie, românii consumă peste 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane de porci și 160 de milioane de ouă
Fermele comerciale intră pe piață cu 500.000 de porci, în perioada Crăciunului; 1 milion de porci provin din gospodării În România se sacrifică în perioada Crăciunului peste 1,5 milioane…
08:50, 19.12.2014
Românii mânâncă 7 milioane de porci pe an, din care 1 milion la Crăciun
Porcul rămâne marele răsfăț de Crăciun în România și tot estul Europei. Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate…
00:00, 18.12.2014
Vă aşteptaţi la AŞA CEVA? Câţi porci mănâncă românii de Crăciun
Românii mănâncă de Crăciun aproximativ 1 milion de porci, reprezentând 14% din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate în curţile oamenilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX, Ioan Ladoşi,…