Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au aflat de ce Beethoven era surd: Părul lui conținea niveluri letale de plumb, arsenic și mercur

Publicat:
Cercetătorii au aflat de ce Beethoven era surd: Părul lui conținea niveluri letale de plumb, arsenic și mercur

Nivelurile ridicate de metale grele detectate in parul lui Ludwig van Beethoven dezvaluie ca marele compozitor ar fi putut suferi de intoxicatie cronica cu plumb (saturnism), conditie care ar fi putut sa se afle la originea surditatii sale dar si a altor afectiuni, conform concluziilor unui nou studiu, transmite miercuri .

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Analiza ADN a parului lui Beethoven a uimit oamenii de știința

07:00, 17.05.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a efectuat un nou studiu asupra unor mostre de par ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Rezultatele au indicat un nivel extrem de ridicat de metale grele. Analizele au indicat concentrații „alarmant de mari” de plumb, arsenic și mercur. O șuvița conținea…

Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven la Ateneul Roman: 200 de ani de la premiera

12:11, 14.05.2024 - Prin concertele vocal-simfonice de joi, 16 mai si vineri, 17 mai 2024, Filarmonica George Enescu sarbatoreste implinirea a doua secole de la prima auditie a uneia dintre cele mai importante partituri din literatura de gen: Simfonia a noua de Ludwig van Be

Intoxicația cu plumb, cauza surditații marelui Beethoven?!

13:06, 12.05.2024 - Analizele ADN ale șuvițelor de par ale celebrului Ludwig van Beethoven au evidențiat un nivel ridicat de plumb, ceea ce ar putea fi o explicație a numeroaselor sale probleme de sanatate. Un studiu publicat recent arata ca surditatea și tulburarile gastrointestinale de care suferea compozitorul ar putea…

cercetatorii au analizat datele de la sateliți pentru a gasi o explicație

10:51, 09.05.2024 - Timp de zeci de ani, oamenii de știința au observat formarea unei gauri de dimensiuni comparabile cu cele ale Elveției in gheața din Antarctica, fara a gasi o explicație clara pentru acest fenomen. Acum, dupa jumatate de secol, au ajuns in sfarșit la o concluzie in privința acestei dileme, scrie Live…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

Muzica simfonica nu este perimata, dar trebuie reinventat modul de a o recepta

13:55, 03.04.2024 - Muzica simfonica este muzica instrumentala compusa pentru ansambluri mari (orchestre). Muzica simfonica este utilizata de mai multe genuri muzicale, apartinand atat muzicii culte, cat si celei de consum. Lista compozitorilor de muzica simfonica culta este extrem de cuprinzatoare, printre reprezentanti…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?