Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:40, 03.04.2024

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…




10:55, 29.03.2024

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Rețeta de negresă este varianta românească a rețetei americane de brownie. Diferența constă în textura mai pufoasă, față de cea densă și lipicioasă a prăjiturii din bucătăria americană. Acest fapt se datorează…




20:55, 07.03.2024

Mucenici pufoși din aluat de cozonac, delicioși și foarte aromați. Rețetă din Moldova

Mucenici pufoși din aluat de cozonac, delicioși și foarte aromați. Rețetă din Moldova

Ziua de 9 martie este cunoscută ca ziua de mucenici sau ziua de măcinici, în calendarul popular. În amintirea celor 40 de mucenici din Sevastia, în zona Moldovei se pregătesc cornuri pufoase din aluat de cozonac,…




12:45, 11.02.2024

Cum prepari Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România

Cum prepari Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România

Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Există câteva ingrediente…




09:30, 24.01.2024

Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic, extrem de delicios. Se topesc în gură!

Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…




09:26, 24.01.2024

Cornulețe cu vișine, un desert românesc autentic și extrem de delicios. Se topesc în gură!

Cornulețe cu vișine - IngredientePentru aluat:- 250 g unt rece, tăiat cubulețe- 500 g făină- 100 g zahăr pudră- 2 ouă- o linguriță extract de vanilie- un praf de sarePentru umplutură:- 400 g vișine, fără sâmburi-…




22:05, 23.01.2024

Humus cu carne, o rețetă mai puțin întâlnită în România, dar extrem de delicioasă

Deși suntem obișnuiți să asociem humusul cu legumele proaspete, adăugarea cărnii tocate de vită creează o combinație fascinantă de arome și texturi, aducând o notă orientală în bucătăria noastră.Deși există câteva…




18:55, 18.12.2023

Prăjitură cu salam de biscuiți și glazură de cacao - Un desert delicios înainte și de Crăciun

 Sunt multe nume pentru salamul de biscuiţi: rulou de biscuiți cu cacao, desert de salam, prăjitură cu salam, cârnat cu biscuiţi, dar există o singură descriere: bucurie simplă. Dacă adaugi un blat şi o glazură…




22:25, 04.12.2023

Rețeta exotică din perioada Postului - 2 ingrediente speciale pentru cele mai gustoase sarmale vegane

 Sarmale vegane - rețetă de post. Sarmalele cu foi de orez făcute în stil asiatic, cu sos de soia, pot fi incluse, fără probleme, şi în meniul celor care au ales să fie vegani.Sarmale vegane - rețetă de post. Înfăşurarea…




17:16, 27.10.2023

Reţetă de plăcintă cu caise şi brânză de vaci în aluat cu lapte bătut

O plăcintă cu caise și brânză de vaci în aluat cu lapte bătut este un desert delicios, perfect pentru sezonul cald, dar poate fi savurat şi în alte perioade ale anului. Pentru că se pot înlocui caisele proaspete…




14:00, 16.10.2023

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt - Rețeta cu care îi vei da gata pe toți

Desertul perfect pentru orice ocazie, plăcinta cu iaurt pufoasă este ușor de pregătit și oferă o explozie de arome delicioase în fiecare mușcătură, potrivit Știri Diaspora. Această rețetă clasică folosește iaurt…




13:35, 16.10.2023

O amintire dulce, de neuitat, cu fiecare mușcătură. Plăcintă pufoasă cu iaurt - Rețeta cu care îi vei da gata pe toți

Desertul perfect pentru orice ocazie, plăcinta cu iaurt pufoasă este ușor de pregătit și oferă o explozie de arome delicioase în fiecare mușcătură, potrivit Știri Diaspora. Această rețetă clasică folosește iaurt…




17:30, 12.10.2023

Reţetă de papricaş de pui în foi de plăcintă

Papricaşul de pui sau puiul cu paprika este un fel de mâncare popular de origine maghiară și una dintre cele mai cunoscute variante ale preparatelor culinare obișnuite pe mesele ungurești. Numele provine de la…




15:35, 12.10.2023

Reţetă de Lecso cu găluşte Nokedli şi cârnaţi

Lecso este un fel de mâncare tradiţional unguresc asemănător unei tocăniţe. Ardeii graşi, gogoşarii sau ardei capia sunt ingredientele dominante, lângă care îşi găsesc locul roşii, ceapă şi diferite feluri de carne.…




17:20, 11.10.2023

Clătite Hortobagyi cu carne

Clătitele Hortobagyi cu carne reprezintă un preparat culinar foarte popular în Ungaria. Deși numele ar putea sugera contrariul, clătitele cu carne nu au legătură cu Hortobágy, parcul naţional din estul ţării. Reţeta…




14:40, 11.10.2023

Gulaş de vită cu găluşte – reţeta ungurească

Gulașul de vită este unul dintre cele mai renumite feluri de mâncare din bucătăria maghiară. Gulaşul de vită poate fi prepaprat mai aproape de o supă sau ca o tocăniţă. Gulaşul de vită cu găluşte pe care vi-l recomandăm…




17:30, 06.10.2023

Rețete de deserturi cu dovleac. Ce poți să faci din dovleac

Toamna este momentul perfect în care să faci rețete de deserturi cu dovleac, piețele și târgurile sunt pline de dovleci mari, aromați. Dovleacul nu este doar foarte gustos, este, de asemenea, și hrănitor, așa că…




13:50, 25.09.2023

Cornulețe fragede cu nucă. Deliciul tradițional românesc de care nu te vei mai sătura - Rețeta pentru gospodine de top

Cu toate că pot părea dificile de preparat, rețeta de cornulețe fragede cu nucă este accesibilă și poate fi realizată cu succes chiar și de către cei mai puțin experimentați bucătari.În această rețetă, vom explora…




14:30, 11.09.2023

Deliciul toamnei: tort cu cremă de mere și înghețată. Rețeta simplă și pe înțelesul tuturor

Toamna aduce cu ea o paletă bogată de arome și gusturi, iar unul dintre cele mai delicioase deserturi care sărbătorește această perioadă a anului este tortul cu cremă de mere și înghețată, relatează Știri Diaspora.Această…




12:55, 06.09.2023

Pastele Kottbullar, deliciul bucătăriei suedeze cu care îi vei uimi pe toți! Micii gurmanzi o vor îndrăgi rapid

Descoperă magia bucătăriei suedeze cu această rețetă autentică de paste suedeze, cunoscute sub numele de paste "Kottbullar", relatează Știri Diaspora . Chifteluțele suculente făcute dintr-un amestec de carne de…




07:45, 02.08.2023

Cea mai bună mâncare arăbească pe care poți să o pregătești foarte ușor și tu, acasă la tine

Această pastă de năut este foarte populară în bucătăria Orientului Mijlociu și a devenit de-a dreptul omniprezentă în întreaga lume datorită gustului său delicios și a beneficiilor nutriționale remarcabile. Vă…




13:50, 13.01.2023

Cheesecake fără coacere cu fructe de pădure, un desert delicios și ușor de preparat

IngredientePentru blat:- 85 g de biscuți digestivi pisați- 50 g de unt nesărat, topitPentru umplutură:- 1 plucleț de gelatină- 15 ml de apă rece- 650 g cremă de brânză- 150 g de zahăr- 450 g de căpșune proaspete-…




10:33, 31.10.2017

REŢETA ZILEI. Plăcintă cu dovleac

IngredientePENTRU UMPLUTURA:un dovleac (eu am avut 1,5 kg dovleac ras)200 g zahar (eu am folosit brun)50 g unt PENTRU FOI:7 linguri ulei7 linguri lapte7 linguri zahar2 ouafaina cat cuprinde (eu parca am pus cam…




11:47, 28.09.2017

Reţeta zilei. Tartă cu prune, cel mai apetisant desert de toamnă

IngredientePentru aluat400 g făină180 g unt50 g zahăr1 ou1 praf de sare6 linguri apă recePentru umplutură1 kg prune3 linguri zahăr3 linguri griș3 linguri amidon Mod de preparare Pentru aluat, amesteci cu mâna toate…




11:45, 04.08.2017

Tort cu cremă mascarpone, fără coacere

Tort cu cremă mascarpone IngredientePentru blat:● 150 g orez expandat● 400 g lapte condensat● 250 g ciocolată neagrăPentru cremă:● 250 g mascarpone● 400 ml frişcă● 20 g gelatină● 100 ml apă rece● 150 g zahăr pudră●…




00:04, 19.05.2017

Reţetele Tale: Inimioare cu lămâie

Ingredientepentru aluat: 150 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, un albus, 200 g faina, 60 g amidon de porumb, jumatate de lingurita de praf de copt, o lingurita coaja rasa de lamaiepentru crema: 200 ml lapte,…




12:53, 16.12.2016

Reţete de Crăciun 2016: Cozonac cu ciocolată

IngredientePentru aluat 1 kg făină 350 ml lapte 300 g unt 5 ouă 300 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 1 pliculeț zahăr vanilinat 1 linguriţă sare Pentru umplutură 300 g alune fără sare 125 g frișcă 400 g ciocolată…




11:43, 15.12.2016

Reţete de Crăciun 2016: Colac dulce bucovinesc

IngredientePentru aluat 500 g făină 225 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 2 pliculețe zahăr vanilinat coaja de la 1 lămâie 4 ouă 100 g unt moale 100 g zahăr 1 praf sare 1 ou, pentru uns Pentru umplutura de nuci…




13:52, 18.11.2016

Desertul zilei: Frigănele cu banane caramelizate

IngredientePentru frigănele 120 g smântână pentru frişcă (cu 36-40% grăsime) 120 ml lapte integral 4 ouă mari 1 lingură esenţă de vanilie 1 lingură miereunt nesărat, pentru prăjit 8 felii de pâine sau franzelă,…




15:34, 11.02.2016

ecuisine.ro: Clatite cu ciocolata si crema Chantilly, reteta de la Gordon Ramsey

Banalele clatite transformate intr un desert spectaculos. Invata de la Gordon Ramsey cum sa faci acest lucru.IngredientePentru clatite: 100 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 4 lingurita sare de mare 1 lingura…