Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:50, 04.05.2024

Cozonacul, nelipsit pe masa romanilor de Paste! Cum se poate prepara un cozonac delicios

Cozonacul, nelipsit pe masa romanilor de Paste! Cum se poate prepara un cozonac delicios

Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor romanilor, fie ca este vorba despre Paste sau Craciun. Sunt multe retete de cozonac numai bune de incercat de sarbatori.Va prezentam in continuare o reseta de cozonac…




10:30, 12.04.2023

Reteta de cozonac pentru Paste. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor romanilor, fie ca este vorba despre Paste sau Craciun. Sunt multe retete de cozonac numai bune de incercat de sarbatori.Va prezentam in continuare o reseta de cozonac…




15:15, 22.12.2021

Rețetă de cozonac tradițional pas cu pas (VIDEO)

Cozonacii nu lipsesc de pe mesele românilor în perioada de sărbători. Gospodinele încearcă an de an să nimerească cea mai bună rețetă de cozonac tradițional. În articolul următor vă prezentăm care este rețeta de…




00:22, 08.05.2020

Prăjitură cu ananas şi nucă de cocos

Ingrediente Aluat: 50 g unt moale, 50 g zahăr, 2 ouă, un vârf de linguriţă sare, 150 g făină, 50 g amidon alimentar, 1 linguriţă praf de copt, 1 ananas din conservă sau proaspăt.Crema: 150 g zahăr, 150 g unt, 3…




19:07, 24.04.2019

Reţeta zilei: Desert de Paşte – plăcintă cu brânză dulce şi stafide

Ingrediente Aluat: 450 g făină, 2 ouă, 7 linguri de ulei, 150 ml iaurt gras, 1 praf de sare, 150 g unt, 5 linguri lapte cald, 1 pachet drojdie uscată Umplutură: 150 g stafide, 1 esenţă vanilie, coaja de la ...




04:33, 13.03.2017

Cozonac sărat cu şuncă şi caşcaval, o reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă

Ingrediente Aluat : 400 grame făină 140 mililitri lapte călduţ 25 mililitri apă calduţă 50 mililitri ulei de măsline 7 grame drojdie uscată (sau 25 grame drojdie proaspătă) o linguriţă rasă de zahăr două linguriţe…




08:38, 30.10.2016

Tarta cu ton si rosii cherry

O data cu venirea zilelor mai reci, din cuptorul meu ies o multime de tarte, care mai de care mai gustoase si mai parfumate. Ultima tarta a fost una cu ton, rosii cherry si ricotta, foarte foarte buna si deloc…




17:14, 14.05.2016

lalena.ro: Rulouri de foietaj cu cascaval si carne

Cand aveti chef de ceva bun si rapid va recomand sa incercati aceste rulouri, in reteta originala se pune carne de pui sunca sau coapta , eu am folosit salam simplu, ca tot il aveam prin frigider. Aveti grija sa…




09:44, 06.05.2016

Handmade by Carmen Petrisor: Coronite de primavara!

 Coronita Fuchsia - realizata din tulle, matase imprimata si satin   Sursa: ziuaconstanta.ro DIN ACEEASI CATEGORIE... Toate ecografiile aratau excelent. La naștere, cand au vazut copilul, medicii s-au…




09:38, 06.05.2016

LauraAdamache.ro: Cornulete cu crema de ciocolata

Sunt foarte fragede, iar crema de ciocolata, speciala pentru dulciurile coapte, le da un gust absolut minunat. Crema se poate folosi pentru orice desert copt tarte, biscuiti, cornuri dospite, cozonac etc. .Cornulete…




15:59, 18.04.2016

SECRETELE COZONACULUI TRÂNTIT! TRUCURILE CU AJUTORUL CĂRORA MOLDOVENCELE REUȘESC SĂ ÎL FACĂ PUFOS ȘI GUSTOS

Acesta este secretul cozonacului din Moldova! Gospodinele il trantesc si pun ceva secret in compozitia lui. Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 5 galbenusuri, 300 g zahar, 250 g unt sau margarina, 500 ml lapte, 40 g…




21:37, 09.12.2015

Plăcintă cu prune fără zahăr și fără făină albă, 100% sănătoasă

  Aceasta placinta buniceasca cu prune este sanatate curata. Este facuta fara zahar, fara faina alba, fara ulei, fara foietaj si este delicioasa! Ingrediente Aluat 40 g lapte praf degresat 80+30 g faina de ovaz…




17:30, 21.10.2014

Un desert delicios: MINI STRUDELE CU DOVLEAC

Un desert delicios cu dovleac, vedeta sezonului. Iată rețeta publicată de bucataria_romanească.ro Ingrediente Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, 100 ml  apa rece, 1/2 lingurita…




20:48, 29.09.2013

Top reţete tradiţionale româneşti foarte vechi

Rețetă tradițională veche: „Tașche cu pegmez" (pacheţele cu gem de prune, caise sau măceşe) Rețeta este răspândită în Banat și Crișana (zona Arad) şi datează din secolul 19. Ingrediente Aluat:• 2 oua• 200 de grame…