Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:00, 29.05.2024

Este sănătos să mănânci avocado în fiecare zi?

Este sănătos să mănânci avocado în fiecare zi?

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe, dar există un alt fruct care poate face minuni pentru sănătatea ta atunci când este inclus în meniul tău zilnic, transmite Today.com. Avocado – da, este un fruct…




11:16, 22.05.2024

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial și este apreciată nu doar pentru gustul său plăcut, dar și pentru diversele sale beneficii pentru sănătate. Cafeina poate accelera metabolismul…




15:31, 21.05.2024

Rețete rapide pentru dieta mediteraneeană

Rețete rapide pentru dieta mediteraneeană

Dieta mediteraneeană este una dintre cele mai populare diete de slăbit și unul dintre cele mai sănătoase modele de alimentație. Este bogată în alimente sănătoase și are, ca urmare, multe beneficii pentru sănătate.…




09:00, 21.05.2024

Ce este dieta pescetariană. Ce înseamnă să fii pescetarian

Dieta pescetariană se aseamănă cu regimul vegetarian, însă încorporează consumul de pește ori fructe de mare, ca sursă de proteine. Descoperă ce înseamnă să fii pescetarian!Dieta pescetariană este tot mai des adoptată…




00:05, 21.05.2024

Ingredientul secret din cafeaua de dimineață care te va ajuta să slăbești de la o zi la alta

Ingredientul secret din cafeaua de dimineață care te va ajuta să slăbești de la o zi la alta

Oamenii de știință au descoperit un secret ascuns în cafeaua de dimineață, care are puterea de a ajuta la pierderea kilogramelor în plus. Din ce în ce mai multe studii au demonstrat că adaugând un anumit ingredient…




18:40, 16.05.2024

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul

Știm că margarina, ca și untul, este o substanță grasă. Dar e mai puțin cunoscut  care este cea mai bună pentru organism.  „Grăsimile sunt adesea înțelese greșit și simplificate excesiv, chiar și de către profesioniștii…




08:05, 15.05.2024

Unt sau margarină? Care este cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră

Unt sau margarină? Care este cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră

Este margarina ceea ce ar trebui să alegeți pentru sănătatea dumneavoastră – sau untul este mai bun? „Cred că cei mai mulți oameni presupun că margarina sau înlocuitorii de unt sunt o alegere mai bună pentru sănătate…




09:16, 12.05.2024

Cum să asortezi vinul cu mâncărurile vegane

Cum să asortezi vinul cu mâncărurile vegane

Aproape orice preparat culinar poate fi asociat cu un pahar de vin dacă băutura este aleasă corect, respectând câteva criterii de bază. Iată cum alegi vinul în funcție de mâncarea pe care o consumi. Cum să asortezi…




12:26, 05.05.2024

Consumul de grăsimi sănătoase poate ajuta la pierderea în greutate. Alte șapte beneficii

Nu toate grăsimile sunt la fel. În ciuda faptului că sună contraintuitiv, consumul de grăsimi nu îngrașă neapărat. Cheia pentru a include grăsimile într-o dietă sănătoasă este diferențierea grăsimilor considerate…




12:05, 17.04.2024

Mihaela Bilic spune clar cum să scapi de starea acidă din organism. Lista alimentelor cu încărcătura renală acidă

Mihaela Bilic spune clar cum să scapi de starea acidă din organism. Lista alimentelor cu încărcătura renală acidă

Imaginează-ți corpul tău ca pe un laborator complex, unde reacțiile chimice se desfășoară într-un ritm alert. Nutriționista Mihaela Bilic ne oferă cheia pentru a menține această fabrică internă în echilibru, prin…




16:26, 09.04.2024

Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?

Sarmalele și glicemia. De ce explodează glicemia, chiar dacă le mâncați fără pâine. Ce spune un cunoscut diabetolog?

„MI-A URCAT MULT GLICEMIA DE LA SARMALE. NU ÎNŢELEG DE CE, NU LE-AM MÂNCAT CU PÂINE”, a scris medicul Adrian Copcea, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice.  Din două motive sarmalele pot urca mult glicemia…




09:05, 03.04.2024

Macronutrienţii şi micronutrienţii. Ce sunt și care sunt diferenţele

Macronutrienţii şi micronutrienţii. Ce sunt și care sunt diferenţele

Pentru o funcționare optimă, organismul nostru are nevoie de nutrienți esențiali. Ce înseamnă asta? Care este lista macronutrienților, dar ce sunt micornutrienții? Vezi mai jos ce sunt macronutrienții și micronutrienții,…




10:30, 01.03.2024

Cele mai periculoase alimente. Nici măcar nu ar trebui să le ținem în casă

Cele mai periculoase alimente. Nici măcar nu ar trebui să le ținem în casă

 Iată o listă cu alimentele pe care ar fi mai bine să le evitați în casă:1. Băuturi cu zahăr adăugatBăuturile îndulcite artificial, inclusiv sucurile de fructe comerciale, băuturile răcoritoare și energizantele,…




10:00, 01.03.2024

Uleiul de măsline se folosește la prăjit sau nu?

Uleiul de măsline se folosește la prăjit sau nu?

Uleiul de măsline este renumit pentru nutrienții săi, însă nu de puține ori apare întrebarea dacă el poate fi folosit sau nu la gătit. Deși știm că este minunat în salate, este important de știut și dacă uleiul…




08:01, 19.02.2024

Dieta antiinflamatoare, o barieră în calea diabetului și a unor cancere

Dieta antiinflamatoare este gustoasă, completă din punct de vedere nutritiv, dar mai ales constituie o barieră în calea multor boli ca diabetul, afecțiuni cardiovasculare și chiar unele cancere. Inflamația este…




19:25, 29.01.2024

Grăsimile trans, pericolul letal din alimente

Aproape jumătate din populaţia globală este de acum protejată de acţiunile nefaste ale acizilor graşi trans prin intermediul unor reglementări stricte, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a îndemnat…




13:25, 24.01.2024

Reţete cu brânză de vaci – ce să faci cu brânza dulce

Brânza de vaci este un aliment cu numeroase beneficii pentru organism, având cantități semnificative de nutrienți esențiali. Acesta este și unul dintre motivele pentru care poți opta să prepari rețete cu brânză…




15:01, 17.01.2024

De ce nu e bine să înghiți sâmburii de măsline. Ce explicație dau specialiștii

Măslinele se numără printre cele mai consumate alimente. Sunt foarte gustoase și benefice pentru organismul nostru. De cele mai multe ori, alegem varianta fără sâmburi, însă se poate să nimerim câteva măsline cu…




22:05, 05.01.2024

Mâncatul târziu poate schimba modul în care arzi caloriile și depozitezi grăsimile, arată un studiu

A mânca mai târziu în timpul zilei poate avea un impact direct asupra reglării biologice a greutății noastre în trei moduri cheie: prin numărul de calorii pe care le ardem, prin nivelul de foame și prin modul în…




20:40, 25.12.2023

Ceaiul de fenicul, aliatul digestiei după mesele festive bogate

O băutură tradițională din medicina populară, ceaiul de fenicul, oferă confort și relaxare sistemului digestiv după festinurile sărbătorești După mesele opulente de sărbători , în care deliciile culinare pot suprasolicita…




17:45, 24.12.2023

Dieta vegană care arde grăsimile. O culturistă dezvăluie ce mănâncă, de ce e greșit să încerci să fii ultra-slab

O culturistă vegană a împărtășit dieta ei pentru a-și dezvolta masa musculară și a arde grăsimile, dar spune și de ce este bine să se răsfețe în timpul sărbătorilor. Culturista Dani Taylor a declarat că primește…




08:35, 13.12.2023

Efectele miraculoase pe care le are slănina - Surpriza pe care au avut-o oamenii de știință atunci când au studiat acest aliment natural

Reabilitarea grăsimilorÎn ultimii ani, grăsimile au fost reevaluate în contextul nutriției. Studii recente sugerează că grăsimile, inclusiv cele saturate, nu sunt dușmanul pe care îl credeam. În mod surprinzător,…




12:06, 20.10.2023

Cum să reduci grăsimile din sânge în mod natural

  Controlul nivelului de grăsimi din sânge este esențial pentru o viață lungă și sănătoasă. În acest articol poți descoperi cum să realizezi acest lucru prin metode naturale, respectiv prin adoptarea unui stil…




20:20, 09.10.2023

Ingredientul secret care se pune în aluatul de gogoși. Așa vor ieși pufoase și gustoase

Astăzi vă dezvăluim ingredientul secret care se pune în aluat pentru a vă bucura de niște gogoși pufoase și foarte gustoase! Veți primi cu totul rețeta, așa că trebuie să o salvați, deoarece o veți face de foarte…




10:50, 06.10.2023

Alimente și băuturi care reduc stresul și anxietatea

Anumite alimente și băuturi pot crește capacitatea organismului de a gestiona stresul și anxietatea. Pentru că dincolo de starea de bine pe care ne-o dau exercițiile fizice, somnul suficient și de calitate, există…




08:16, 28.09.2023

Dieta care scade colesterolul - Ce alimente trebuie să consumi constant și pe care trebuie să le eviți

În trecut, alimentele bogate în colesterol, cum ar fi gălbenuşul de ou sau creveţii, erau interzise deoarece se credea că ele cresc colesterolul din sânge.Astăzi s-a înţeles că colesterolul din aceste alimente…




19:45, 21.09.2023

Legătura dintre forma corpului și starea de sănătate. Un aspect al siluetei ar trebui să ne pună pe jar, spun cercetătorii

Cercetările asupra relației dintre forma corpului și sănătate au căpătat o importanță sporită în ultimele decenii, mai ales în era obezității. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în 2016, aproape…




10:00, 16.09.2023

Care sunt diferențele de structură chimică între grăsimile/ uleiurile alimentare

Grăsimile alimentare au, de regulă, o „reputație” proastă, căci conțin multe calorii. Carbohidrații și proteinele conțin 4 calorii / gram, pe când grăsimile conțin 9 calorii / gram. Dar grăsimile sunt mai mult…




12:25, 23.08.2023

La ce riscuri te expui atunci când mănânci ou fript în tigaie - Puțină lume știe

Prepararea lui în tigaie, în special, a fost adesea pusă sub semnul întrebării. În acest articol, vom analiza dacă oul în tigaie este sau nu periculos pentru sănătate și cum putem beneficia de pe urma consumului…




10:55, 22.08.2023

Ce nu știai despre piper - Efectele asupra organismului când consumi 3 boabe în fiecare zi, pe stomacul gol

 Piperul este considerat regele condimentelor, cu toate formele lui: negru, alb, roșu, cu bob rotund sau cu bob lung. Cantități impresionante de piper sunt consumate anual în întreaga lume. În afara folosirii sale…