Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:55, 13.01.2021

Trucuri de curățare pentru hota de bucătărie. Trei idei simple

În societatea zilele noastre, rar mai vezi o băcătărie fără hotă. Gospodinele care gătesc des știu că este indispensabilă, dacă vrei să-ți menții bucătăria într-o stare bună. Acest aparat electrocasnic este de…




09:10, 09.01.2021

Reţeta bunicii de carne în untură. Secretul preparatului delicios, cât se poate păstra în cămară

Gospodinele pregătesc iarna, după sacrificarea porcului, carne în untură. Preparatul delicios poate fi păstrat în cămară câteva luni bune, dacă se respectă etapele gătirii. Reţeta deliciosului preparat o regăsim…




06:31, 07.01.2021

7 ianuarie: Nașterea Domnului pe stil vechi - tradiții și obiceiuri

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Creștinii Ortodocși din țara noastră, sărbătoresc Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. În pastorala la Nașterea Domnului din acest an, Mitropolitul Vladimir îi îndeamnă pe creștini…




21:50, 06.01.2021

Pregătiri de Crăciun pe stil vechi. 12 feluri de bucate preparate după rețete tradiționale

Se serbează din nou Crăciunul mâine. Pe stil vechi. Sărbătoarea este ţinută de ortodocşii de rit vechi care, în Ajun, fac ultimele pregătiri. Gospodinele nu au pic de răgaz pentru că masa trebuie să fie plină de…




17:25, 06.01.2021

În ajun de Crăciun pe stil vechi, gospodinele au pregătit bunătăţi tradiţionale. Forfotă mare este şi în brutăriile din ţară

Cozonacii, crăciuneii, sarmalele sau plăcintele nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, cred moldovenii. De aceea, în ajun gospodinele au muncit toată ziua pentru a avea o masă plină cu bucate tradiţionale.




17:36, 31.12.2020

La Bârlad, capra se joacă sfidând pandemia, iar gospodinele ornează salata de boeuf, ilustrând lupta cu Covid-19

INEDIT… La cumpăna dintre ani, bârlădenii fac ce știu mai bine, haz de necaz în plină pandemie. Salata de boeuf cu tema vaccinării și jocul caprei pe un text adaptat la cotidian sunt piesele de rezistență care…




08:05, 26.12.2020

Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne

Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care…




19:05, 24.12.2020

Veste bună pentru gospodine - Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ianuarie, anunță ministrul Mediului

Programul Rabla pentru electrocasnice va începe în cursul ianuarie, după ce aplicaţia informatică va fi remediată, iar bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) va fi aprobat, a declarat, joi, noul ministru…




17:56, 24.12.2020

Cum se fierb sarmalele corect, de fapt. Greșeala pe care toate gospodinele o fac

O vorbă din popor spune că o femeie este cu adevărat gospodină după ce i-au ieșit sarmalele cum trebuie. Vă oferim, în cele ce urmează, cele mai bune trucuri pentru a prepara sarmalele. Cum se fierb sarmalele corect,…




18:35, 23.12.2020

Braconierii de la Tătărăni au vânat ilegal, gospodinele au făcut bucate alese, dar polițiștii le-au stricat petrecerea!

ACȚIUNE… În preajma Crăciunului, braconierii din zona Tătărănilor au dat iama în pădure și au pus capcane, ca să prindă animalele sălbatice, numai bune de făcut bucate alese, cu carne de vânat. Numai că polițiștii…




17:41, 22.12.2020

Rețeta de cozonac a Annei Lesko. Artista a demonstrat că este o gospodină desăvârșită

Anna Lesko se pregătește intens pentru Crăciun. Artista, care ne încântă mereu privirile cu fotografii provocatoare, ne-a lăsat acum gura apă. Ea a demonstrat că este o gospodină desăvârșită, iar preparatele sale…




17:50, 21.12.2020

Slănina fiartă cu usturoi. Rețeta secretă a gospodinelor, ce nu trebuie să faci sub nicio formă

Sezonul rece este perioada propice pentru prepararea slăninei. O rețetă populară îndeosebi în Transilvania este și rețeta de slănină fiartă, usturoiată și pudrată cu boia. Slănina fiartă cu usturoi De asemenea,…




15:56, 21.12.2020

(P) Cum să-ți impresionezi oaspeții cu dulciuri comandate online

Crăciunul este sărbătoarea preferată a multor români. Fie că vorbim de cadourile primite, fie că vorbim de reuniunea cu prietenii sau familia, ori de mesele fantastice de sărbătoare, această zi este cu adevărat…




12:55, 18.12.2020

Secretul celor mai bune jumări de porc. Trucul gospodinelor de la țară pentru a le face crocante

Nu există Sărbători de iarnă fără acest preparat tradiţional, însă puţini ştiu trucul gospodinelor de la ţara pentru a le face crocante. Acesta este, de fapt, secretul celor mai bune jumări de porc. Cum faci cele…




08:30, 16.12.2020

Cât ne va costa masa de sărbătoare în acest an

Astfel, o masă de sărbătoare pentru patru o familie din patru membri ar ajunge să coste în jur de 1 500 de lei, în funcție de meniul și produsele alese. Ca în fiecare an, de pe mesele unor gospodine nu va lipsi…




01:30, 16.12.2020

5 rețete gustoase de chec aperitiv rapid

Gospodinele au încercat de-a lungul timpului diverse aperitive cu care să-și încânte atât familia, cât și invitații. Cu toate astea, puține dintre ele au auzit de checul aperitiv. Iată câte rețete rapide prin care…




13:25, 15.12.2020

Rețetă tobă de casă. Cum se curăță corect stomacul, de fapt. Secretul gospodinelor adevărate

Românii adoră preparatele tradiționale, mai ales în preajma sărbătorilor. Acestea nu lipsesc de pe mesele din sezonul rece. Multe dintre gospodine nu se mai înghesuie să le prepare în casă, ci să le cumpere de…




18:05, 14.12.2020

Cum obții cel mai fraged șorici după pârlire. Secretul gospodinelor de la țară s-a aflat

Tradițional, în România porcul se taie de Ignat sau în preajma lui 20 decembrie. După ce este sacrificat și pârlit, animalul trebuie curățat de păr și spălat foarte bine. În continuare vă prezentăm câteva trucuri…




14:10, 14.12.2020

Secretul cârnaților de casă s-a aflat! Cum îi fac atât de delicioși gospodinele de la țară

În perioada sărbătorilor de iarnă marea majoritate a gospodinelor pregătesc bucate, care mai de care, mai delicioase. Printre bucatele pregătite se numără și cârnații făcuți în casă, după rețete străvechi, din…




15:55, 09.12.2020

Supa de oase, varianta inedită pentru sezonul rece. Este la îndemâna tuturor gospodinelor

Supa de oase e una din preferatele românilor, mai ales în sezonul rece când felul principal trebuie să fie neapărat ceva cald și lichid. Este la îndemâna tuturor gospodinelor și te ajută să termini rapid un preparat…




09:10, 09.12.2020

Cum faci acasă cozonaci cu nucă. Așa ies pufoși: rețeta știută de gospodine

Cozonacii sunt clar unul din deserturile preferate ale românilor, iar mai repede decât ne așteptam vor putea să fie din nou serviți oaspeților. Cum să ai cei mai buni cozonaci de oferit invitaților tăi? Care e…




14:05, 05.12.2020

Cum se face pate în casă – 3 rețete iscusite de la gospodine

Dacă aveți familie ce sunt amatori ai pateului, cu siguranță trebuie să aveți rețete de pate în repertoriu. De cele mai multe ori, pateul din comerț nu este deloc sănătos și are tot felul de conservați adăugați.…




15:10, 03.12.2020

Tobă de casă – rețeta tradițională din carne de porc și carne de pui

Toba de casă este rețeta culinară tradițională nelipsită de pe masa de sărbători. Modul de preparare s-a transmis de la o generație la alta, iar astăzi gospodinele încă mai păstrează tradițiile ce fac din preparat…




20:35, 01.12.2020

Cum poți să prepari maioneza de post. Rețete pentru toate gospodinele

Vă este dor de delicioasa maioneză, dar, în același timp doriți să țineți post? Dacă vă doriți o masă tradițională românească, nu are cum să lipsească faimoasa salată de beouf. Maioneaza așa cum o cunoaștem, făcută…




13:45, 01.12.2020

A pus bicarbonat în apa în care fierbea ouă. Ce efect uluitor s-a produs după punctul de fierbere

Gospodinele găsesc mereu metode de preparare a mâncărurilor perfecte, folosindu-se de bicarbonat de sodiu. Una dintrele ele are legătură cu amestecul de bicarbonatul de sodou și ouălele fierte. Există o mulțime…




06:25, 30.11.2020

Cum se face foie gras de Botoşani, delicatesa inventată de o gospodină din nordul României

O botoşăneancă specializată în produse tradiţionale a creat o reţetă inedită care îmbină deliciile bucătărie franţuzeşti cu cele ale bucătăriei româneşti. Mai precis, cu ficatul unei specii de gâşte franţuzeşti…




13:05, 27.11.2020

Cum se pun corect ardeii iuți la borcan. Secretul gospodinelor de la țară

Ardeii iuți se pun ușor la borcan, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din casă, întrucât sunt delicioși, alături de fel de fel de ciorbe sau de alte mâncăruri. Cum se pun ardeii iuți la murat în borcan.…




13:15, 25.11.2020

Secretul pepenelui roșu murat. Ce truc pentru saramură au gospodinele de la țară

Pepenele verde/roșu este apreciat pentru gustul său dulceag și cantitatea scăzută de calorii. Se consumă ca atare, crud, sau murat, coaja putând fi, de asemenea, mâncată, după ce este gătită corespunzător. Mai…




17:41, 24.11.2020

Cum faci acasă salata de vinete cu ceapă. Gospodinele au un truc neștiut

Pare simplă, dar trebuie să știi să îi dai gust. Nu-ți trebuie multă îndemânare în bucătărie pentru ea, are puține ingrediente și e perfectă pe platoul cu aperitive. Salata de vinete poate să fie preparată de oricine.…




11:45, 24.11.2020

Cum să faci acasă salată de icre. Ce ingredient secret folosesc toate gospodinele

În articolul de astăzi te învațăm cum să faci acasă salată de icre și care este ingredientul secret pentru un produs final desăvârșit. Salata de icre în perioada Postului se mănâncă doar când sunt Dezlegări la…