Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

01:30, 20.09.2020

Cum îngrijim corect pielea în lunile reci

În lunile reci de toamnă sau iarnă, pielea are nevoie de o îngrijire diferită decît pe parcursul verii. Aerul este în general mai rece și mai uscat decît în lunile de vară. Mai ales fața și mîinile sînt adesea…




11:50, 23.01.2020

Efectele dăunătoare ale stresului cronic

Corpurile noastre gestionează stresul prin trei organe: hipotalamusul, glanda pituitară şi glandele suprarenale, sau cum mai sunt denumite axa HPA (glanda pituitară şi hipotalamusul sunt ambele localizate în cutia…




10:30, 24.08.2019

Adversara Simonei Halep la US Open a suferit de cancer la glandele salivare

Gibbs a anuntat, la 14 mai, ca sufera de o forma rara de cancer si din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie). "Nu voi mai juca pe zgura în acest sezon si nu voi…




10:56, 17.08.2019

EXISTA MAI MULTE TIPURI DE LACRIMI! Ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi

Fie că este declanșat de emoții precum tristețea sau fericirea sau de factori fizici precum alergiile, plânsul este un fenomen profund uman. Deși  Charles Darwin afirma că plânsul este „lipsit de orice scop”, cercetările…




15:24, 10.07.2019

(Publicitate) Transpirația în somn nu trebuie ignorată. Ce ai de făcut

Când spui saltea antibacteriană, ai tendința de a gândi că e doar un moft. Numai că cei care au probleme o consideră o binecuvântare. Mai ales dacă transpiră mult pe timpul nopții. Or, se știe că transpirația în…




09:57, 31.05.2019

Tenis: Jucătoarea Nicole Gibbs, operată cu succes de cancer la glandele salivare

Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs a fost operată cu succes de cancer la glandele salivare, ea anunţând pe reţelele de socializare că perioada de indisponibilitate va fi mai mare decât a estimat iniţial, astfel că…




14:08, 14.05.2019

O celebră jucătoare de tenis a fost diagnosticată cu cancer la glandele salivare

O celebră jucătoare de tenis a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Nicole Gibbs a anunțat că a aflat teribila veste după o vizită la dentist și s-a retras de la Roland Garros. Tenismena în vârstă de 26…




11:02, 14.05.2019

WTA: Nicole Gibbs (fost loc 68 în lume) suferă de cancer al glandelor salivare

​Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs a anunţat că suferă de cancer al glandelor salivare şi nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iulie), informează lequipe.fr, conform News.ro."Nu…




12:13, 09.04.2019

CAZ MEDICAL UNIC. Cum unei femei i-au descoperit în glandele lacrimale un CUIB DE ALBINE

Un caz medical catalogat de specialiști ca fiind „primul din lume” a șocat doctorii! O femeie a ajuns la spital după ce a început să simtă niște înțepături în ochi, dar ce au descoperit medicii i-a lăsat de-a dreptul…




11:09, 22.10.2018

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru. Plăcerea senzorială și plăcerea imaginară

Prin studiul persoanelor care afirmă că sunt fericite, s-a ajuns la concluzia că starea de fericire este produsă fizic în cortexul prefrontal stâng al creierului și este legată de neurotransmitatorii dopamină,…




09:53, 22.10.2018

Plăcerea senzorială și plăcerea imaginară

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru Prin studiul persoanelor care afirmă că sunt fericite, s-a ajuns la concluzia că starea de fericire este produsă fizic în cortexul prefrontal stâng al creierului și…




14:47, 02.08.2018

Ce este șalazionul, boala de care suferă Irina Columbeanu

Monica Columbeanu a anunțat, recent, pe rețelele sociale, că Irinuca, fiica ei și a lui Irinel Columbeanu, suferă de șalazion și are nevoie de o operație. Ce este șalazionul Șalazionul este un blocaj al glandelor…




07:06, 31.07.2018

Cum prevenim iritațiile de la căldură

Deși nu reprezintă o afecțiune care să pună în pericol sănătatea, iritația de la căldură poate fi o problemă deranjantă din punct de vedere estetic și un motiv de disconfort, mai ales în cazul celor…




14:29, 30.07.2018

Prea mult calciu în sânge este un pericol pentru sănătate

O valoarea prea mare a calciului în sânge ne indică probleme de sănătate care ne dau peste cap întregul organism. Care sunt simptomele și ce putem face. Calciul este un mineral esențial pentru buna funcționare…




12:55, 27.07.2018

Îţi e poftă de ceva dulce sau sărat? Ce vrea corpul tău să-ţi transmită

Pofta de dulce Pofta de zaharicale apare când scade nivelul glucozei în sânge. Organismul va reacționa și-ți va cere să consumi dulciuri, ca să restabilești nivelul normal al glicemiei. Însă deserturile îți vor…




11:59, 25.04.2018

(P) Cel mai bun tratament pentru acnee se prescrie de către un medic dermatolog

Un tratament acnee cu adevărat eficient nu se face după ureche, nici la sfatul unei cosmeticiene, ci mergând la un medic dermatolog specialist bun. Ea poate apărea oricând pe parcursul vieții, dar acneea juvenilă…




23:44, 26.03.2018

Durere sâni. Ce înseamnă când te dor sânii şi sfârcurile

Durere sâni. Iată mai jos cele mai des intalnite motive pentru care sfarcurile sunt dureroase.  Durere sani 1. Pubertate si dezvoltarea sanilor Dezvoltarea sanilor este primul semn al pubertatii, moment in care…




06:17, 24.02.2018

Adenoamele din „creierul glandelor“ pot fi tratate minim invaziv. Ce presupune tehnica abordului endoscopic transnazal transstenoidal

Hipofiza este o glandă de mici dimensiuni situată la baza creierului, la nivelul şeii turceşti. Ea controlează activitatea celorlalte glande din organism, motiv pentru care mai este numită şi „creierul glandelor“.




16:23, 20.02.2018

Tiroida – plantele care o vindecă mai repede decât orice medicament! Consumă asta dimineața

In medicina naturista, sunt prevazute o serie de plante benefice pentru tiroida, cunoscuta si ca glanda-fluture. Torida este un organ mic, in forma de fluture, situat in partea anterioara a gatului, imediat sub…




12:04, 15.12.2017

Bine de știut! Ce este interzis să faci dacă ai urcior la ochi

Orjeletul sau urciorul, cum este numit popular, reprezintă inflamaţia unei glande sebacee de la nivelul pleoapei. Glandele sebacee se află la baza genelor şi se pot infecta, cel mai adesea, din cauza prezenţei…




13:03, 29.08.2017

Din ce cauză apare uscăciunea gurii și cum se poate trata

Uscăciunea gurii sau xerostomie este o afecțiunea care se manifestă prin senzație de uscare neobișnuită a gurii. Cel mai adesea, gura uscată este rezultatul unei scăderi a cantității obișnuite de salivă, care e…




06:22, 25.08.2017

Glandele suprarenale influenţează nivelul glicemiei. Dieta care ajută la rezolvarea dezechilibrului

Suprarenalele sunt situate deasupra rinichilor, fiind separate de aceştia printr-un strat de grăsime. Glandele suprarenale sunt mai cunoscute pentru producerea adrenalinei şi a cortizolului, cei 2 hormoni ai stresului,…




00:07, 23.07.2017

Boala lui Addison se produce la toate grupele de vârstă și afectează atât bărbații, cât și femeile

Boala lui Addison este o afecțiune care se produce atunci când corpul generează cantități insuficiente din anumiți hormoni produși de glandele suprarenale. În boala lui Addison, glandele suprarenale produc prea…




23:57, 17.07.2017

5 motive pentru care transpiraţia miroase urât. Află-le şi poţi rezolva neplacută problema

Adevarul este ca, de obicei, transpiratia nu are miros. Insa de ce unii oameni duhnesc, la propriu, dupa o sesiune de exercitii fizice? Ei bine, iata cateva dintre motive. 1. Bacteriile Oamenii au doua tipuri principale…




11:23, 05.07.2017

Despre sănătatea sânilor și tehnologiile avansate din acest domeniu

Glandele mamare (sânii) sunt formate din lobi și ducte lactifere, prin care se excretă laptele la nivelul mamelonului și țesut conjunctiv-adipos care umple spațiul interstițial. Fiecare glandă mamară (sân) este…




17:36, 06.06.2017

Sfatul medicului. De ce trebuie să avem grijă de SISTEMUL ENDOCRIN? Ce rol joacă glandele endocrine și ce se poate întâmpla cu noi când nu funcționează

Sănătatea noastră depinde de buna funcționare a sistemului endocrin, hormonii fiind esențiali, printre altele, pentru metabolism, creștere și dezvoltare, reproducere, comportament sexual, somn și starea de...




09:42, 06.06.2017

Ce rol au glandele endocrine

Sănătatea noastră depinde de buna funcționare a sistemului endocrin, hormonii fiind esențiali, printre altele, pentru metabolism, creștere și dezvoltare, reproducere, comportament sexual, somn și starea de spirit.




11:36, 24.05.2017

Uleiurile esenţiale te ajută să scapi de balonare

Agitația de zi cu zi, stresul, alimentația, stilul de viață, toți acești factori pot fi responsabili de dezechilibrele hormonale ce au loc în organismul tău. Glande influențate de activitatea hormonală Una dintre…




23:43, 21.05.2017

EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts explică: Adevăruri despre tratamentul definitiv al transpiraţiei

Transpiraţiile abundente sunt extrem de deranjante pentru cei care au experimentat acest fenomen. Zonele unde transpiraţiile pot fi exagerate sunt diverse: axile, palme, spate, tălpi, etc. Cu toate acestea, tratamentele…




06:12, 17.05.2017

Clorul din apa de la robinet poate bloca receptorii de iod din tiroidă. Ce este dieta de echilibrare hormonală

Multe afecţiuni precum osteoporoza, creşterea în greutate, dezechilibrele nivelului de zahăr în sânge pot avea drrept cauză un eventual dezechilibru hormonal. Adesea, acest dezechilibru pleacă din glanda tiroidă…