Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:51, 12.03.2024

Cum ne afectează dinții problemele digestive

Cum ne afectează dinții problemele digestive

Cum ne afectează dinții problemele digestive „Știați că sănătatea orală și dentară sunt în strânsă legătură cu sănătatea sistemului digestiv? Ei bine, acest lucru este și logic dacă ne gândim mai bine, având în…




17:40, 30.01.2024

Femeie arestată după ce i s-au găsit 130 de broaște otrăvitoare în bagaj

O femeie a fost acuzată de trafic de animale sălbatice. Poliția columbiană a găsit luni 130 de broaște otrăvitoare în bagajele ei pe aeroportul din Bogota. Animalele au fost descoperite în recipiente mici de film.…




11:05, 18.12.2023

Stresul, glandele suprarenale și glanda tiroidă

 Stările prelungite de surmenaj psihic, fizic și/sau emoțional sunt ignorate de majoritatea persoanelor cu stil de viață activ și program încărcat. Ele pot determina apariția burnout-ului, al anumitor patologii…




11:40, 06.12.2023

Chistul glandelor Bartholin

Sursa foto: Shutterstock Imaginea se descarcă aici Chistul glandelor Bartholin reprezintă o problemă de sănătate mai puțin cunoscută și discutată, dar destul de comună. Se mai numește bartholinită sau abcesul glandelor…




10:00, 10.08.2023

Scapă de părul gras și fără strălucire! Sfaturi utile pentru a-ți menține părul curat mai mult timp

Nu fi surprins dacă părul tău nu mai este în vârf. De la schimbarea anotimpurilor la poluare și obiceiuri proaste zilnice, scalpul tău își pierde tonusul. Nu mai știi să-ți ții părul curat mult timp fără. Pentru…




07:45, 23.07.2023

Efectele rugăciunii 'Tatăl Nostru' asupra glandelor endocrine: celebrul medic Vlad Ciurea explică cum acționează aceasta asupra corpului

Rugăciunea Tatăl Nostru chiar are efecte miraculoase asupra corpului uman! O spune cunoscutul medic Vlad Ciurea, care a văzut exact cum acționează această rugăciune în momente grele pentru om, scrie impact.ro.Medicul…




20:55, 14.07.2023

Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul cald

Îngrijirea pielii este foarte importantă pe tot parcursul anului, însă vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, pielea are nevoie de și mai multă atenție. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii pe timp…




12:31, 17.03.2023

#ConstantaEsteBine: 17 martie 2023 Matematica lunii martie Ne indreptam cu pasi repezi spre Echinoctiul de primavara

Ne indreptam cu pasi repezi spre Echinoctiul de primavara.Mai avem trei zile si ajungem acolo.3, 2, 1 si Echinoctiu fericit curand In seara aceasta ne intalnim sa povestim sau sa des povestim despre suprarenale,…




05:25, 25.02.2022

Transpiraţia abundentă sau hiperhidroza. Ce soluţii sunt eficiente?

Hiperhidroza reprezintă o afecțiune medicală ce afectează între 1% și 3% din populație și care se caracterizează prin transpirație abundentă, ce depășește nevoile organismului pentru termoreglare, ca urmare a unei…




22:50, 22.11.2021

Trebuie să mănânci aceste alimente dacă ai probleme cu căderea părului, ai unghii fragile sau dacă nu dormi bine

Știai că problemele glandelor suprarenale pot avea un impact asupra sănătății unghiilor, calității somnului și cauzează scăderea părului? ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția! Ofertă de nerefuzat…




10:36, 26.10.2021

Cum pot fi vizualizate imagistic la investigația scintigrafică zonele anormale ale glandelor tiroide și paratiroide

Cei mai mulţi dintre noi am auzit de glanda tiroidă. Dar la fel de importantă ca aceasta sunt glandele paratiroide, situate în spatele ei. Scintigrafia paratiroidiană reprezintă o modalitate imagistică ce poate…




22:05, 02.10.2021

Care este legătură dintre glandele suprarenale și stres?

Te simți în permanentă obosită, nu ai chef de nimic și mai degrabă ai preferă să pleci undeva pe o insula pustie. Începi să îți pierzi răbdarea cu ușurință și te întrebi care ar putea să fie problema. Pare că nici…




08:00, 09.08.2021

Știi și câștigi sănătate: Glandele endocrine și rolul lor pentru organism

Endocrinologia este știința care studiază bolile hormonale, iar medicul endocrinolog diagnostichează și tratează problemele hormonale și complicațiile acestora. Sistemul endocrin uman este alcătuit din anumite…




08:01, 08.07.2021

SARS-CoV-2 infectează şi se multiplică în glandele salivare. Descoperirea care răstoarnă tot ce se știa până acum despre virus

Analize ale unor mostre de glande salivare prelevate de la pacienţi ce au murit din cauza complicaţiilor cauzate de COVID-19 la Hospital das Clínicas, spitalul universitar al FM-USP, au arătat că ţesuturile specializate…




07:00, 08.07.2021

STUDIU: Virusul COVID-19 infectează și se multiplica la nivelul glandelor salivare. Este primul virus respirator cu această abilitate

STUDIU: Virusul COVID-19 infectează și se multiplica la nivelul glandelor salivare. Este primul virus respirator cu această abilitate Noul coronavirus SARS-CoV-2 infectează și se multiplică în glandele salivare,…




03:45, 08.07.2021

DE CE este coronavirusul atât de INFECȚIOS: are o abilitate extraordinară - se multiplică în glandele salivare, folosite ca adevărate rezervoare - STUDIU

Un studiu realizat la Universitatea din São Paulo sugerează că țesuturile specializate în producția și secreția de salivă servesc drept rezervoare pentru SARS-CoV-2, mărind potențialul său infecțios, potrivit site-ului…




02:31, 08.07.2021

DE CE este coronavirusul atât de INFECȚIOS: are o abilitate extraordinară - se multiplică în glandele salivare, folosite ca adevărate rezervoare - STUDIU

Un studiu realizat la Universitatea din São Paulo sugerează că țesuturile specializate în producția și secreția de salivă servesc drept rezervoare pentru SARS-CoV-2, mărind potențialul său infecțios, potrivit site-ului…




19:20, 07.07.2021

SARS-CoV-2 infectează şi se multiplică în glandele salivare. Descoperirea ar putea explica de ce este atât de infecţios

Noul coronavirus SARS-CoV-2 infectează şi se multiplică în glandele salivare, fiind primul virus descoperit cu această abilitate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii…




12:40, 18.06.2021

O nouă premieră medicală la SJU Suceava, pentru salvarea unui pacient în vârstă de 19 ani

La Spitalul Sf. „Ioan cel Nou” Suceava a avut loc o nouă premieră medicală, potrivit managerului SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea. Este vorba de un pacient în vârstă de 19 ani, diagnosticat la sfârşitul anului…




14:35, 03.06.2021

Ce tipuri de afectiuni putem trata la o clinica de endocrinologie?

Exista anumite simptome ce ar putea sugera ca este momentul sa vizitam o clinica de endocrinologie. Dar in primul rand, ce reprezinta, de fapt, endocrinologia? Endocrinologia este ramura medicala ce se ocupa cu…




09:00, 21.04.2021

Bolile glandelor suprarenale. În ce constă tratamentul chirurgical

Deși foarte mici, glandele suprarenale au un rol esențial în supraviețuire, în adaptarea la condițiile schimbătoare ale mediului. Ele produc hormoni care reglează metabolismul, sistemul imun, tensiunea arterială…




17:45, 05.04.2021

Cât de des se spală părul la adulți și la copii

Tipul de păr este singurul factor de care ar trebui să ții cont atunci când te întrebi când ar trebui să te speli pe cap. Glandele sebacee, cele care dau impresia de păr murdar, se găsesc în mare parte pe scalp,…




09:05, 05.04.2021

Afecţiunile glandelor paratiroide. Ce simptome ar trebui să te îngrijoreze

Mici, dar foarte importante, localizate în spatele glandei tiroide, glandele paratiroide contribuie la menținerea constantă a concentrației calciului în organism. Funcționarea deficitară a acestor glande poate…




13:26, 31.03.2021

Oamenii ar putea deveni toxici cu adevărat, arată un studiu despre glandele de venin ale şerpilor

Oamenii şi alte mamifere au potenţialul genetic de a deveni toxici şi să producă venin similar reptilelor, arată un studiu realizat de cercetători japonezi şi australieni şi publicat în jurnalul ştiinţific PNAS.




14:10, 23.02.2021

Alimentele care te scapă de aciditatea la stomac. Toți românii le evit, fără să știe secretul lor

O parte importantă a digestiei se face la nivelul stomacului, secțiune care de multe ori este compromisă din cauza stilului de viață și de alimentație. Glandele care căptușesc stomacul vor secreta, pe lângă alte…




11:05, 25.01.2021

Epuizarea glandelor suprarenale – o reacție la stres (I)

 Dacă ne este greu să ne dăm jos din pat dimineața sau nu ne simțim niciodată odihniți, dacă nivelul nostru energetic este scăzut, la fel și motivația și concentrarea, iar apetitul sexual este mult diminuat, atunci…




10:30, 14.12.2020

Rinofima – nasul mare si rosu asociat cu rozaceea

​Ce este rinofima? Rinofima este o afectiune a pielii, caracterizata prin ingrosarea pielii si marirea glandelor sebacee in zona nasului. Oamenii afectati de rinofima au pielea nasului rosie, adesea cu vase de…




17:36, 10.12.2020

(P) Știința din spatele frumuseții – de ce ai nevoie de o altă rutină de îngrijire a pielii iarna

Produsele de hidratare folosite pe timpul verii tind să nu mai fie la fel de eficiente în sezonul rece, deoarece orientarea întregii strategii de îngrijire a pielii este necesar să fie îndreptată spre produse hidratante…




18:15, 17.10.2020

Totul despre gândacii urât mirositori care ne intră în aceste zile în case

Ploşniţa de cereale, cunoscută mai mult ca "gândacul urât mirositor", a invadat de câțiva ani orașele europene, iar în această perioadă iau cu asalt locuinţele în încercarea de a se adăposti de sezonul rece. Gândacii…




15:45, 20.09.2020

Cum trebuie îngrijit bebelușul în primele luni de viață

PodcasturiSfaturi de îngrijire a bebelușului în primele luni de viață Potrivit lui, primul lucru pe care trebuie să-l cunoască părinții nou-născutului este alimentația corectă a copilului. În primele șase luni…