Gelatinei - Stiri si informatii despre Gelatinei | pagina 2 Ultima actualizare: 02:01:10, 19.05.2024
14:00, 19.12.2022
E diferenţă între aspic şi piftie?
E diferență între piftie și aspic? Piftiile sau răciturile sunt nelipsite de pe mesele de la Crăciun și de Revelion, dar le mai regăsim sub denumirea de aspic și pe platourile cu aperitive de la diferite evenimente…
15:35, 08.10.2022
Nu e pasăre ca porcul! Câte produse se fac din porc
Porcul… Unii îl cresc în gospodării, alţii caută să cumpere carne din ceafa şi din pulpa lui de la supermarket. Unii afirmă că e grea carnea lui, a porcului, că face rău organismului, că e mai bună cea de peşte,…
21:05, 25.09.2022
Gelatina alimentară – Elimină durerile articulare, de spate, de picioare și de gât
În gelatină găsim aproximativ jumătate din cei 18 aminoacizi esențiali pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor, pentru fortificarea sistemului imunitar și pentru menținerea greutății optime. Profită acum…
12:25, 28.07.2022
Iată ce beneficii îți aduce supa de oase dacă o consumi frecvent
Supa de oase, poate că nu este una dintre cele mai delicioase denumiri, însă, este cu siguranță, un preparat gustos care îți aduce și foarte multe beneficii pentru sănătate. Această supă era făcută des de bunicile…
09:50, 17.06.2022
Supă de cocoș. Cele mai delicioase rețete
Cu siguranță ai auzit până acum despre celebra supă de cocoș, dacă nu ai mâncat-o deja. Este o supă tradițional românească, făcută cu carne de cocoș și este cel mai des întâlnită la țară și în restaurantele rustice.…
10:00, 29.05.2022
GastroArt: Bavareza de capsuni (reteta interbelica)
Cantitatile: 125 gr zahar, 4 galbenuse, 300 gr lapte fierbinte, 6 foi de gelatina topita in apa calda, 200 gr capsuni sdrobiti, 200 gr frisca batuta, un paharel coniac. Se freaca galbenusele cu zaharul, se pun…
08:45, 28.05.2022
Notează rețeta și scapă de dureri! Beneficiile gelatinei pentru oase și articulații. Cum se prepară și se folosește
Gelatina este o substanţă bogată în colagen ce conţine aproape jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali pentru o piele, unghii şi păr sănătoase, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar şi menţinerea greutăţii…
14:25, 17.05.2022
Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată
Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată. Tortul diplomat este unul dintre cele mai apreciate deserturi, iar dacă nu vrei să îl cumperi deja făcut, poți opta pentru rețeta…
21:45, 31.03.2022
Produsul banal care regenerează părul. Calmează durerile şi face minuni pentru organism
Gelatina este o proteină care abundă în colagen şi care se regăseşte în mare parte în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Profită acum : Ofertă de nerefuzat…
08:15, 22.02.2022
Din ce sunt făcute, de fapt, jeleurile. Acum că ştii, mai mănânci?
Jeleurile industriale nu au nimic în comun cu jeleurile tradiționale, făcute în casă. Jeleurile realizate industrial se fabrică prin adăugarea unor aditivi de gelifiere (gelatine, pectine etc.) care au rolul să…
09:15, 05.01.2022
Cea mai bună prăjitură cu fructe de sezon pe care o poți face - Este gata în 30 de minute!
Prajitura Tutti-FruttiIngrediente Tutti-FruttiBlat alb: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta vanilie.Blat cacao: 5 oua ,5 linguri zahar, 4 linguri de faina,…
21:31, 04.01.2022
Cea mai bună prăjitură cu fructe de sezon pe care o poți face - Este gata în 30 de minute!
Prajitura Tutti-FruttiIngrediente Tutti-FruttiBlat alb: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta vanilie.Blat cacao: 5 oua ,5 linguri zahar, 4 linguri de faina,…
15:15, 21.12.2021
Cum faci glazura de ciocolată pentru torturi și prăjituri
Glazura de ciocolată pentru torturi și prăjituri este, probabil, cea mai satisfăcătoare parte din tot procesul de a coace diferite deserturi. Cea mai populară este glazura de ciocolată, dar o poți face și din fructe…
18:30, 20.12.2021
Piftie de curcan. Cum să îți iasă ca la carte
Dacă nu ai mâncat piftie de curcan până acum, este cazul să o faci de aceste sărbători. Mâncarea tradițională din România, populară în preajma sărbătorilor de Crăciun, este, de fapt, piftie de porc. Acesta se prepară…
10:41, 08.12.2021
Cât de sănătoasă este, de fapt, PIFTIA. Adevărul pe care nimeni nu-l spune. Mai mănânci?
Dintre toate preparatele tradiționale, se pare că piftia este cea mai sănătoasă, după cum susțin nutriționiștii. Piftia este un aliment dietetic, deoarece conține multă gelatină și puține calorii. Piftia conține…
09:41, 23.08.2021
Polidinul se va fabrica din nou în România sub formă de capsule gelatinoase și spray nazal
Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Acesta va fi comercializat ca supliment alimentar, sub formă de ursuleţi gumaţi şi spray nazal. Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare…
11:50, 22.08.2021
România pregătește o versiune de Polidin adaptată secolului XXI. Pe lângă versiunea injectabilă vor exista capsule gelatinoase și spray nazal
Specialiștii de la Institutul Cantacuzino lucrează la noua versiune de Polidin, unul din cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică,…
10:25, 22.08.2021
România pregătește noul Polidin: capsule gelatinoase și spray nazal
Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, unul din cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă,…
17:10, 21.08.2021
Institutul Cantacuzino dezvoltă noul Polidin, sub formă de spray nazal sau capsule-ursuleț
Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente românești, folosit pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase, a depășit etapa de laborator, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare…
15:55, 21.08.2021
Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin: capsule gelatinoase și spray nazal
Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț…
14:55, 21.08.2021
Noul Polidin pe piața românească – capsule gelatinoase și spray nazal pe lânga varianta injectabilă
Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț…
14:26, 16.12.2020
Cât de sănătoasă este piftia? Adevărul pe care nimeni nu îl spune
”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că…
10:41, 26.10.2020
Cheesecake cu măr şi caramel sărat
Pentru zilele cenuşii, încercaţi o doză de optimism cu această reţetă irezistibilă: cheesecake cu măr şi caramel sărat. Ingrediente: – 150 gr. biscuiţi digestivi – 60 gr unt topit – 300 ml smântână pentru frişcă…
23:56, 17.09.2020
O minunăție de fotografie, realizată de celebrul Josef Fischer
Săsoaice din Lechința/ Lechnitz/ Szászlekence în fața bisericii, pozitiv pe hârtie mată cu gelatino-bromură de argint după un clișeu cu gelatino-bromură de argint pe sticlă (nr. 821), format carte poștală, 139…
10:21, 28.07.2020
Cum s-a infectat Camil Marinescu cu coronavirus. Coşmarul trăit în ultimele zile: "Mă transformă în gelatină. Îţi topeşte creierii"
Sorina Goia, producătorul mai multor emisiuni la Radio România, a povestit pe pagina de Facebook despre viaţa fabuloasă trăită de dirijorul Camil Marinescu, despre pasiunile lui, dar şi despre coşmarul trăit de…
09:36, 28.07.2020
Cum s-a infectat dirijorul Camil Marinescu cu noul coronavirus. Mărturii din iadul trăit în ultimele zile: Mă transformă în gelatină. Îţi topeşte creierii
Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul a luat virusul de la un medic asimptomatic care l-a tratat, trăind un coşmar în ultimele zile…
01:12, 03.07.2020
Reţeta de weekend – Jeleu de vişine
Ingrediente:1 kg vișine, 700 g zahăr, 2 linguri de gelatină Mod de preparare:Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Amestecați zahărul cu gelatina. Turnați amestecul obținut în vasul cu fructe. Lăsați fructele…
14:42, 18.04.2020
Cel mai delicios desert pentru masa de Paști. Sigur vei surprinde pe toată lumea
Ingrediente Ouă umplute de ciocolată – 125 g mascarpone – coajă rasă de la o lămâie – 2 plicuri zahăr vanilat – zahăr după gust (de preferat a se folosi zahăr pudra) – 1 plic gelatină fin alb mărunțită (1 plic…
12:12, 18.04.2020
Retete de Pasti: Tort cu zmeura
Retete de Pasti: Tort cu zmeura Mod de preparare Tort cu zmeura Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se mixeaza 25-30 min cu mixerul obisnuit. Ouale vor ajunge…
09:52, 18.04.2020
Retete de Pasti: Oua umplute de ciocolata
Retete de Pasti: Oua umplute de ciocolata Mod de preparare Oua umplute de ciocolata – gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;– cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;– le asezam…