Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:00, 19.12.2022

E diferenţă între aspic şi piftie?

E diferență între piftie și aspic? Piftiile sau răciturile sunt nelipsite de pe mesele de la Crăciun și de Revelion, dar le mai regăsim sub denumirea de aspic și pe platourile cu aperitive de la diferite evenimente…




15:35, 08.10.2022

Nu e pasăre ca porcul! Câte produse se fac din porc

Porcul… Unii îl cresc în gospodării, alţii caută să cumpere carne din ceafa şi din pulpa lui de la supermarket. Unii afirmă că e grea carnea lui, a porcului, că face rău organismului, că e mai bună cea de peşte,…




21:05, 25.09.2022

Gelatina alimentară – Elimină durerile articulare, de spate, de picioare și de gât

În gelatină găsim aproximativ jumătate din cei 18 aminoacizi esențiali pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor, pentru fortificarea sistemului imunitar și pentru menținerea greutății optime. Profită acum…




12:25, 28.07.2022

Iată ce beneficii îți aduce supa de oase dacă o consumi frecvent 

Supa de oase, poate că nu este una dintre cele mai delicioase denumiri, însă, este cu siguranță, un preparat gustos care îți aduce și foarte multe beneficii pentru sănătate.  Această supă era făcută des de bunicile…




09:50, 17.06.2022

Supă de cocoș. Cele mai delicioase rețete

Cu siguranță ai auzit până acum despre celebra supă de cocoș, dacă nu ai mâncat-o deja. Este o supă tradițional românească, făcută cu carne de cocoș și este cel mai des întâlnită la țară și în restaurantele rustice.…




10:00, 29.05.2022

GastroArt: Bavareza de capsuni (reteta interbelica)

Cantitatile: 125 gr zahar, 4 galbenuse, 300 gr lapte fierbinte, 6 foi de gelatina topita in apa calda, 200 gr capsuni sdrobiti, 200 gr frisca batuta, un paharel coniac. Se freaca galbenusele cu zaharul, se pun…




08:45, 28.05.2022

Notează rețeta și scapă de dureri! Beneficiile gelatinei pentru oase și articulații. Cum se prepară și se folosește

Gelatina este o substanţă bogată în colagen ce conţine aproape jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali pentru o piele, unghii şi păr sănătoase, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar şi menţinerea greutăţii…




14:25, 17.05.2022

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată

Secretele tortului diplomat. Cum îl prepari corect dacă nu l-ai mai făcut niciodată. Tortul diplomat este unul dintre cele mai apreciate deserturi, iar dacă nu vrei să îl cumperi deja făcut, poți opta pentru rețeta…




21:45, 31.03.2022

Produsul banal care regenerează părul. Calmează durerile şi face minuni pentru organism

Gelatina este o proteină care abundă în colagen şi care se regăseşte în mare parte în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Profită acum : Ofertă de nerefuzat…




08:15, 22.02.2022

Din ce sunt făcute, de fapt, jeleurile. Acum că ştii, mai mănânci?

Jeleurile industriale nu au nimic în comun cu jeleurile tradiționale, făcute în casă. Jeleurile realizate industrial se fabrică prin adăugarea unor aditivi de gelifiere (gelatine, pectine etc.) care au rolul să…




09:15, 05.01.2022

Cea mai bună prăjitură cu fructe de sezon pe care o poți face - Este gata în 30 de minute!

Prajitura Tutti-FruttiIngrediente Tutti-FruttiBlat alb: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta vanilie.Blat cacao: 5 oua ,5 linguri zahar, 4 linguri de faina,…




21:31, 04.01.2022

Cea mai bună prăjitură cu fructe de sezon pe care o poți face - Este gata în 30 de minute!

Prajitura Tutti-FruttiIngrediente Tutti-FruttiBlat alb: 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta vanilie.Blat cacao: 5 oua ,5 linguri zahar, 4 linguri de faina,…




15:15, 21.12.2021

Cum faci glazura de ciocolată pentru torturi și prăjituri

Glazura de ciocolată pentru torturi și prăjituri este, probabil, cea mai satisfăcătoare parte din tot procesul de a coace diferite deserturi. Cea mai populară este glazura de ciocolată, dar o poți face și din fructe…




18:30, 20.12.2021

Piftie de curcan. Cum să îți iasă ca la carte

Dacă nu ai mâncat piftie de curcan până acum, este cazul să o faci de aceste sărbători. Mâncarea tradițională din România, populară în preajma sărbătorilor de Crăciun, este, de fapt, piftie de porc. Acesta se prepară…




10:41, 08.12.2021

Cât de sănătoasă este, de fapt, PIFTIA. Adevărul pe care nimeni nu-l spune. Mai mănânci?

Dintre toate preparatele tradiționale, se pare că piftia este cea mai sănătoasă, după cum susțin nutriționiștii. Piftia este un aliment dietetic, deoarece conține multă gelatină și puține calorii. Piftia conține…




09:41, 23.08.2021

Polidinul se va fabrica din nou în România sub formă de capsule gelatinoase și spray nazal

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Acesta va fi comercializat ca supliment alimentar, sub formă de ursuleţi gumaţi şi spray nazal. Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare…




11:50, 22.08.2021

România pregătește o versiune de Polidin adaptată secolului XXI. Pe lângă versiunea injectabilă vor exista capsule gelatinoase și spray nazal

Specialiștii de la Institutul Cantacuzino lucrează la noua versiune de Polidin, unul din cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică,…




10:25, 22.08.2021

România pregătește noul Polidin: capsule gelatinoase și spray nazal

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin, unul din cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă,…




17:10, 21.08.2021

Institutul Cantacuzino dezvoltă noul Polidin, sub formă de spray nazal sau capsule-ursuleț

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente românești, folosit pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase, a depășit etapa de laborator, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare…




15:55, 21.08.2021

Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin: capsule gelatinoase și spray nazal

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț…




14:55, 21.08.2021

Noul Polidin pe piața românească – capsule gelatinoase și spray nazal pe lânga varianta injectabilă

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț…




14:26, 16.12.2020

Cât de sănătoasă este piftia? Adevărul pe care nimeni nu îl spune

”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că…




10:41, 26.10.2020

Cheesecake cu măr şi caramel sărat

Pentru zilele cenuşii, încercaţi o doză de optimism cu această reţetă irezistibilă: cheesecake cu măr şi caramel sărat. Ingrediente: – 150 gr. biscuiţi digestivi – 60 gr unt topit – 300 ml smântână pentru frişcă…




23:56, 17.09.2020

O minunăție de fotografie, realizată de celebrul Josef Fischer

Săsoaice din Lechința/ Lechnitz/ Szászlekence în fața bisericii, pozitiv pe hârtie mată cu gelatino-bromură de argint după un clișeu cu gelatino-bromură de argint pe sticlă (nr. 821), format carte poștală, 139…




10:21, 28.07.2020

Cum s-a infectat Camil Marinescu cu coronavirus. Coşmarul trăit în ultimele zile: "Mă transformă în gelatină. Îţi topeşte creierii"

Sorina Goia, producătorul mai multor emisiuni la Radio România, a povestit pe pagina de Facebook despre viaţa fabuloasă trăită de dirijorul Camil Marinescu, despre pasiunile lui, dar şi despre coşmarul trăit de…




09:36, 28.07.2020

Cum s-a infectat dirijorul Camil Marinescu cu noul coronavirus. Mărturii din iadul trăit în ultimele zile: Mă transformă în gelatină. Îţi topeşte creierii

Camil Marinescu, dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul a luat virusul de la un medic asimptomatic care l-a tratat, trăind un coşmar în ultimele zile…




01:12, 03.07.2020

Reţeta de weekend – Jeleu de vişine

Ingrediente:1 kg vișine, 700 g zahăr, 2 linguri de gelatină Mod de preparare:Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Amestecați zahărul cu gelatina. Turnați amestecul obținut în vasul cu fructe. Lăsați fructele…




14:42, 18.04.2020

Cel mai delicios desert pentru masa de Paști. Sigur vei surprinde pe toată lumea

Ingrediente Ouă umplute de ciocolată – 125 g mascarpone – coajă rasă de la o lămâie – 2 plicuri zahăr vanilat – zahăr după gust (de preferat a se folosi zahăr pudra) – 1 plic gelatină fin alb mărunțită (1 plic…




12:12, 18.04.2020

Retete de Pasti: Tort cu zmeura

Retete de Pasti: Tort cu zmeura   Mod de preparare Tort cu zmeura Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se mixeaza 25-30 min cu mixerul obisnuit. Ouale vor ajunge…




09:52, 18.04.2020

Retete de Pasti: Oua umplute de ciocolata

Retete de Pasti: Oua umplute de ciocolata Mod de preparare Oua umplute de ciocolata – gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;– cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;– le asezam…