Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât de sănătoasă este piftia? Adevărul pe care nimeni nu îl spune

Publicat:

Piftia este o forma foarte ușor asimilabila de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți in țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participa la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru ca dieta cu carne “curata” conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge in situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere”, a explicat nutriționistul , pe blogul sau.Potrivit lui Margarit, conținutul de grasime sau carbohidrați este redus, piftia fiind foarte bogata in proteine. In trecut se considera ca aceste proteine sunt…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

„Nu se face cancer de la carne!” Mitul care a bagat in sperieți romanii, desființat de Mihaela Bilic

23:55, 09.05.2024 - In cadrul unui podcast recent, Mihaela Bilic a rabufnit: satula sa auda aceste pareri și sa vada cum carena de porc, in special, a fost inlaturata din meniurilor multor restaurante, celebra nutriționista a vorbit fara perdea despre acest subiect considerat controversat de multe persoane.„Eu sunt pro…

Mihaela Bilic spune ce se intampla in organismul tau cand mananci drob de miel, de fapt

09:15, 06.05.2024 -  ”Drobul de miel, un preparat tradițional pentru masa de Paște, un fel de cozonac din carne, facut din organe de miel și multe verdețuri. Ficatul și ficațeii, creierul, pipota, inima și rinichii, splina, sunt organe cu o valoare nutritiva crescuta. Le consideram o carne de categoria a doua, iar in unele…

Mihaela Bilic a spus tot adevarul despre postul intermitent de slabit. Ce avantaje și ce dezavantaje exista

00:10, 20.04.2024 - Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus adevarul despre postul intermitent. Ce avantaje și dezavantaje prezinta tehnica prin care poți pierde cateva kilograme in plus. Noua metoda de a slabi devine din ce in ce mai populara și este des promovata de influenceri. Ce este postul intermitent, potrivit…

Dr. Mihaela Bilic dezvaluie: Histamina, noua amenințare pentru sanatatea noastra!

09:30, 23.03.2024 - Un renumit specialist in nutriție din Romania, dr. Mihaela Bilic, atrage atenția asupra unei noi "intoleranțe la moda". Dupa ce lumea a fost cuprinsa de o preocupare excesiva pentru intoleranțele la gluten și lactoza, acum histamina a devenit ținta preocuparilor legate de sanatate, afirma dr. Bilic.…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

4 perspective din care lipsa de vitamina D poate influența starea de bine a organismului

23:40, 29.02.2024 - Vitamina D, considerata și „vitamina soarelui”, este un nutrient esențial pentru sanatatea organismului uman. Deși este sintetizata in principal la nivelul pielii in urma expunerii la lumina soarelui, multe persoane, din diverse cauze, pot sa nu aiba suficienta vitamina D din aceasta sursa naturala…

Cate mezeluri putem manca zilnic fara sa ne punem sanatatea in pericol

14:15, 27.02.2024 - In plus, trebuie sa fim foarte atenți la etichete daca vrem sa consumam produse de calitate."Mezelurile sunt un fel de super-carne, adica pe unele etichete producatorii și scriu asta. Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile…

Carne, oua sau creveți, ce mancam? Medic: „E alegerea cea mai inspirata cand vine vorba de sursa de omega 3”

08:01, 27.02.2024 - In nutriție, lucrurile nu sunt in alb și negru, nu exista alimente sanatoase și nesanatoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie sa fim bine informați ca sa facem alegeri corecte, spune dr. Mihaela Bilic. Așadar, ce alegem: carne, oua sau creveți?


Ce parere ai despre aceasta stire?