Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:45, 02.02.2021

Tehnici sănătoase de gătire a alimentelor

După ce am aflat totul despre nutrienții esențiali pentru corpul nostru, nutriționistul Diana Mădălina Georgescu ne invită să descoperim împreună tehnicile sănătoase de gătire a alimentelor, altfel spus, cum să…




17:40, 01.02.2021

Chef Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să gătim friptura perfectă de vită ANGUS

Chef Cătălin Scărlătescu ne învaţă cum să gătim friptura perfectă de vită ANGUS. Inainte de gătit, lăsați carnea să se odihnească, în afara frigiderului, timp de 15 minute; Condimentați friptura cu sare și piper;…




14:50, 24.12.2020

Tipuri de cuptoare electrice încorporabile

Cuptoarele încorporabile au devenit în ultimii ani principala alegere a românilor astfel încât aragazele de sine stătătoare au început sa piardă teren în fața cuptoarelor și a plitelor încorporabile. Alegerea unui…




13:35, 04.12.2020

A pus slănină la fiert în zeamă de varză murată și a rămas uimit. Ce a constatat după gătire

Nu ai cum să refuzi slăninuța fiartă în zeama de varză: dar cum se prepară cea mai bună slănina? Iată cum se prepară aceste fel de mâncare ca să ți se topească în gură! Ingrediente o bucată slănină de pe burtă…




22:16, 12.11.2020

Reduceri la electrocasnice de Black Friday 2020. Unde găsești cele mai bune oferte

Electrocasnicele sunt printre cele mai cumpărate produse de Black Friday în România. Indiferent că sunt electrocasnice mari sau mici, românii preferă să își achiziționeze produse noi pentru casă cu ocazia reducerilor…




17:50, 29.10.2020

Țelina – cum se consumă și ce beneficii are consumul de rădăcină de țelină

Țelina este una dintre cele mai sănătoase legume, este bogată în antioxidanți și vitamine esențiale pentru un organism sănătos. Descoperă cum este indicat să consumi țelina, dar și ce beneficii și proprietăți are.…




16:31, 16.06.2020

(Publicitate) Mâncatul pe timp de pandemie – 9 din 10 români au gătit în timp ce numai 2 din 10 au comandat mâncare

Consumatorii spun că nu intenționează să-și schimbe obiceiurile alimentare în contextul actual.Peste 40% dintre români au mâncat mai multe fructe și legume în perioada pandemiei, conform unui sondaj efectuat de…




14:48, 28.05.2020

Mâncatul pe timp de pandemie - 9 din 10 români au gătit în timp ce numai 2 din 10 au comandat mâncare

Peste 40% dintre români au mâncat mai multe fructe și legume în perioada pandemiei, conform unui sondaj efectuat de Upfield - producătorul brandurilor de margarină Rama și Becel - imediat după relaxarea restricțiilor…




00:05, 06.09.2019

Fleică de porc glazurată, reţetă chinezească

Această fleică de porc după o reţetă chinezească este dulce, sărată şi perfect fragedă. Gătirea lentă a cărnii de porc într-un amestec aromat de usturoi, ghimbir şi zahăr brun îi oferă acea glazură semnificativ-dulce…




06:33, 22.04.2019

Cum faci cele mai gustoase brânzoaice. Secretul aluatului plămădit cu lapte opărit şi paşii pentru gătirea umpluturii

Brânzoaicele munteneşti, un desert delicios, preparat de gospodinele din Bărăgan, sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Gătite în special primăvara, brânzoaicele perfecte se fac după reţeta regretatului gastronom…




09:27, 28.08.2018

Sase motive pentru a-ti cumpara un slow cooker acum

Iată principalele motive pentru care un slow cooker este una dintre cele mai bune idei pentru dieta și casa ta: 1. Economisești timp și efort Multe din rețetele de slow cooker sunt cât se poate de simple. Doar…




04:52, 03.04.2018

Cum faci friptura de miel perfectă. Paşii gătirii: de ce se şterge carnea cu un şervet îmbibat în apă cu oţet şi se unge cu unt

Una dintre cele mai gustoase reţete de friptură de miel, simbolul Paştelui, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…




21:40, 22.01.2018

Descoperă care sunt alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată crude

1. Cartofii Contin doua substante numite solanina si chaconina, considerate a fi toxice pentru organism daca sunt ingerate in cantitati mari. Cand cartoful este preparat aceste doua minerale scad cantitativ. In…




11:15, 11.01.2018

Guvernul elvețian vrea să interzică gătirea homarului în apă fiartă. Care este cauza

Guvernul elvețian vrea să interzică practica culinară de a găti homarii în apă fiartă în timp ce crustaceele sunt încă vii.Guvernanții au demarat o reformă a legislației privind drepturile animalelor.




10:44, 09.01.2018

A murit după ce a mâncat un burger. Modul de gătire i-a adus sfârşitul

O studentă, care era alergică la produsele lactate, a decedat după ce a mâncat un burger care conţinea carne de pui gătită în lapte bătut. Shahida Shahid, în vârstă de 18 ani, a murit când se afla în spital, pe…




10:38, 05.01.2018

Greşeli pe care le faci când găteşti: Cum să foloseşti corect uleiul şi ce greşeală faci când fierbi alimentele

Gătirea legumelor poate fi la fel de simplă sau de complicată, în funcție de modul în care o faci. Vrei să fie un fel de mâncare delicioasă, păstrând toată cantitatea maximă de aromă și substanțe nutritive. Cu…




10:06, 21.12.2017

Reduceri eMAG la cuptoare cu microunde. Top 3 oferte de azi

Reduceri eMAG la cuptoare cu microunde. Este o zi excelentă pentru a vă cumpăra un cuptor cu microunde de la emag.ro, unde sunt reduceri și de 50 la sută. Pentru a profita de ofertele eMAG la cuptoare cu microunde,…




23:05, 07.12.2017

Uleiul de MASLINE - Gătirea termică a uleiului de măsline

Uleiul de măsline poate fi utilizat și la gătit, însă nu la temperaturi foarte ridicate. Trebuie menținută temperatura de prăjire până la limita admisă (punctul de ardere). Căldura modifică aroma și…




22:57, 06.11.2017

Legumele care nu trebuie consumate CRUDE. Sunt TOXICE

Cartofii conţin două substanţe numite solanin şi chaconin, considerate a fi toxice pentru organism dacă sunt ingerate în cantităţi mari. Când cartoful este preparat, aceste două minerale scad cantitativ. În plus,…




14:02, 13.09.2017

Ceaiul din frunză de măslin, leac pentru bolile comune

Sunt deja cunoscute beneficiile pe care le are asupra sănătăţii uleiul de măsline. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poţi preveni afecţiunile cardiovasculare. Dar nu…




18:56, 21.06.2017

Care este timpul perfect de gătire pentru legume ca acestea să-şi păstreze gustul şi proprietăţile nutritive

Tuturor ni s-a întâmplat în bucătărie să dăm greş în estimarea timpului de gătire a mâncării. Acest lucru poate strica toată masa, chiar dacă este vorba de un singur ingredient. BrightSide prezintă un infografic…




13:44, 14.06.2017

Cum faci cele mai delicioase coaste la grătar

Gătirea coastelor de porc poate fi uneori o sarcină dificilă. Atunci când sunt făcute cum trebuie, ştii deja că ai obţinut o carne savuroasă şi moale, care practic cade singură de pe oase.Te afli la doar 4 paşi…




09:57, 13.05.2017

O adolescentă a pus porcuşorul de Guineea în cuptorul cu microunde şi a transmis pe internet momentul „gătirii” acestuia

Tânăra din Brazilia spune că nişte prieteni au îndemnat-o să facă acest lucru. Desigur, în mediul online s-a demarat o campanie de condamnare a faptei adolescentei. Unele persoane au spus că a făcut acest lucru…




09:03, 08.04.2017

Ai grijă de SĂNĂTATEA TA. Aceste legume crude pot fi TOXICE

Lista alimentelor dăunătoare atunci când sunt consumate crude: Spancul şi rubarba conţin nişte compuşi care se numesc oxalaţi şi care interferează cu absorbţia calciului în sânge. Poţi mânca însă spanac şi rubarba…




12:40, 29.03.2017

3 trucuri pentru a găti rețete clasice delicioase într-un mod mai sănătos. Le-ai încercat?

Orice mâncare poate fi reinterpretată într-o variantă sănătoasă, tot ce ai de făcut este să înlocuiești câteva ingrediente și să folosești metoda potrivită de gătire. De multe ori mâncarea sănătoasă este considerată…




09:55, 20.03.2017

Tehnologii inovative utilizate in bucataria unui restaurant

Bucataria este cel mai aglomerat spatiu dintr-un restaurant. Daca intrati intr-o bucatarie profesionala in timpul pranzului sau al cinei veti fi surprins de ritmul de lucru si de diversitatea activitatilor pe care…




00:07, 27.01.2017

Ștrudel cu mere bavarez (am descoperit rețeta la restaurantul Danke Bavaria din București)

Ingrediente: 1 kg mere1 linguriță de oțet50 g migdale tocate50 g stafide5 lingurițe Rom50 g pesmet1 plic de zahăr vanilat75 g unt topit margarină3 lingurițe esență de lămâie100g zahărPentru aluat:5 linguri de apă…




06:22, 05.07.2016

Cum preparam cele mai pufoase clătite: şapte greşeli care ne împiedică să obţinem un desert perfect

Cu toţii ne dorim să impresionăm prin prepararea unor clătite perfecte. Cu o consistenţă pufoasă, fără să se lipească şi potrivit rumenite, acestea pot reprezenta desertul perfect. Reţeta unui astfel de preparat…




20:24, 07.06.2016

Singura legumă care-și sporește calitățile, gătind-o mai mult timp. Prin căldură devine un puternic agent anticancerigen

Gatirea mai indelungata a acestei legume asigura cu 40 la suta mai multe vitamine si minerale esentiale. Afla despre ce leguma este vorba! Multi nutritionisti recomanda ca morcovii sa fie mancati nu cruzi, ci gatiti.…




06:23, 21.05.2016

Cele mai sănătoase şi gustoase moduri în care poţi să pregăteşti carnea la grătar: cum eviţi compuşii cancerigeni care se pot forma în timpul gătitului

De la începutul sezonului cald, dorinţa de a face un grătar în aer liber creşte odată cu temperaturile. Carnea care sfârâie deasupra jăraticului încins, căpătând, uşor-uşor, o nuanţă aurie, mirosul ademenitor de…