Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:06, 14.06.2024

Turismul gastronomic românesc ia avânt. Ce rol are Buzăul în atragerea străinilor

Turismul gastronomic românesc ia avânt. Ce rol are Buzăul în atragerea străinilor

Bucătăria românească este apreciată de mulți străini pentru diversitatea și autenticitatea sa. Printre județele cu potențial se află și Buzăul. La promovarea atracțiilor culinare județul situat la curbura Carpaților…




10:40, 13.06.2024

Eveniment organizat de Muzeul de Arta Populara Constanta: Manifestare despre gastronomia etniilor din Dobrogea in Visana, judetul Tulcea

Eveniment organizat de Muzeul de Arta Populara Constanta: Manifestare despre gastronomia etniilor din Dobrogea in Visana, judetul Tulcea

Muzeul de Arta Populara Constanta, in parteneriat cu Gospodaria Traditionala "Suvenir din Dobrogea", organizeaza sambata, 15 iunie, incepand cu ora 11.00, in localitatea Visina, judetul Tulcea, manifestarea "Gastronomia…




07:50, 09.06.2024

Care este țara iubită de români cu cele mai bune restaurante din lume

Care este țara iubită de români cu cele mai bune restaurante din lume

Spania și-a consolidat reputația ca fiind centrul gastronomiei rafinate la nivel mondial, odată cu dezvăluirea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume pentru 2024. Potrivit CNN, premiile, considerate echivalentul…




08:40, 08.06.2024

Parada etniilor, degustări de produse gastronomice tradiționale și alte atracții la Festivalul Etniilor

Parada etniilor, degustări de produse gastronomice tradiționale și alte atracții la Festivalul Etniilor

Parada etniilor, spectacol de teatru pentru copii, atelier de amintiri, karaoke, atelier de pictură și coregrafie, degustări de produse gastronomice tradiționale și spectacol folcloric multietnic. Centrul de Cultură…




18:10, 07.06.2024

Le Manoir găzduiește o cină gastronomică de excepție dedicată vinurilor Chapoutier, producătorul cu cele mai multe ratinguri de 100 de puncte oferite de Robert Parker!

Le Manoir găzduiește o cină gastronomică de excepție dedicată vinurilor Chapoutier, producătorul cu cele mai multe ratinguri de 100 de puncte oferite…

Pentru pasionații de oenologie, sistemul de punctaj creat de celebrul critic de vinuri Robert Parker prin platforma sa, Wine Advocate, reprezintă un reper incontestabil în alegerea următoarei sticle de vin, iar…




19:10, 05.06.2024

Medicamentul natural al dacilor. Strămoșii foloseau această plantă pentru tratarea infecțiilor grave

Medicamentul natural al dacilor. Strămoșii foloseau această plantă pentru tratarea infecțiilor grave

În ultimele decenii, tătăneasa a fost una din cele mai folosite plante pe plan mondial. În Elveția, țara cu cea mai mare tradiție în domeniul medicamentelor din plante, mai bine de jumătate din preparatele externe…




16:55, 04.06.2024

Seară de gastronomie franceză la Pitești

Seară de gastronomie franceză la Pitești

Alianța Franceză a organizat miercuri, 29 mai, la restaurantul hotelului Victoria, seară de gastronomie franceză, ,,Gout de France’’, la care au participat zeci de persoane. Au fost prezenți membrii și conducerea…




08:21, 04.06.2024

„Chef Atelier by Cezar Munteanu” la Gran Gourmet Ristorante. Chef Petru Pascariu, managerul restaurantului: „Vreau să pun Bacăul pe harta destinațiilor gastronomice de top”

„Chef Atelier by Cezar Munteanu” la Gran Gourmet Ristorante. Chef Petru Pascariu, managerul restaurantului: „Vreau să pun Bacăul pe harta destinațiilor…

Din dorința de a aduce un suflu nou pe piața restaurantelor locale, Chef Petru Pascariu, care deține Gran Gourmet Ristorante, organizează, împreună cu binecunoscutul chef Cezar Munteanu, un atelier interactiv.…




08:15, 02.06.2024

ALIMENTE ȘI SFATURI UTILE Cum să calmezi arsurile la stomac și să previi refluxul gastroesofagian

ALIMENTE ȘI SFATURI UTILE Cum să calmezi arsurile la stomac și să previi refluxul gastroesofagian

Dacă simptomele persistă, este recomandat să consulți un medic pentru mai multe investigații și tratament. The post ALIMENTE ȘI SFATURI UTILE Cum să calmezi arsurile la stomac și să previi refluxul gastroesofagian…




20:16, 31.05.2024

7 tipuri de alimente care ajută la reducerea refluxului gastrioesofagian

7 tipuri de alimente care ajută la reducerea refluxului gastrioesofagian

Bebelușii se confruntă adesea cu refluxul gastroesofagian. Printre cele mai frecvente simptome sunt regurcitarea, disconfortul abdominar, arsuri la stomac. Vestea bună este că sunt alimente care previn acest fenomen,




17:00, 30.05.2024

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. Faptul că străinii ne complimentează…




23:05, 29.05.2024

Apel al medicilor gastroenterologi mureșeni pentru prevenție în contextul creșterii alarmante a bolilor digestive

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății Digestive, motiv pentru care au loc, la nivel național, o serie de seminarii și conferințe de specialitate pe această temă. Potrivit ultimei raportări a Direcției de Sănătate…




18:35, 27.05.2024

Villa Vinèa inaugurează noi spații de cramă, dedicate degustărilor și evenimentelor și anunță Rubin Riserva 2016, un vin nou, gastronomic, în ediție limitată

Villa Vinèa inaugurează noi spații de cramă, dedicate degustărilor și evenimentelor și anunță Rubin Riserva 2016, un vin nou, gastronomic, în ediție limitată

Producătorul Villa Vinèa, din localitatea Mica, județul Mureș, anunță extinderea cramei, îmbunătățită cu spații mai mari dedicate oaspeților, potrivite pentru degustări de vinuri și evenimente private sau de companii.…




16:30, 27.05.2024

Balkan Dad, sârbul cu maieu și scobitoare celebru pe rețelele de socializare, vine în România să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor. Propunerea noastră: Cosmin Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de gastronomie din România

Balkan Dad, sârbul cu maieu și scobitoare celebru pe rețelele de socializare, vine în România să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor. Propunerea…

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru pe social media (aproximativ 800.000 de folowers pe Instagram și aproape 2 milioane pe tiktok), a anunțat că vine toamna aceasta în România și…




10:11, 27.05.2024

Cel mai mare festival gastronomic din judeţul Satu Mare!

Cel mai mare festival gastronomic din judeţul Satu Mare!

Cel mai mare festival gastronomic din judeţul Satu Mare! Pregătim un eveniment bogat în arome, experiențe, întâlniri și distracție! Gastro Expo Satu Mare , editia I-a , 6-8 Iunie 2024. Întrucât pe lângă a oferi…




15:50, 24.05.2024

(AUDIO) Conferința regională „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”, la USV Iași

(AUDIO) Conferința regională „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”, la USV Iași

Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași găzduiește astăzi, conferința regională cu tema „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”. Decanul Facultății de Ingineria…




19:25, 22.05.2024

DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică autohtone și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat bucătari renumiți și artizani precum: Mircea Groza, Ioan…




10:56, 20.05.2024

Ceaunul gastronomic, la Moravița

Ceaunul gastronomic, la Moravița

Ceaunul gastronomic, la Moravița. Sâmbătă, 25 mai, pe terenul de sport din centrul administrativ al comunei timișene Moravița, de la frontiera de stat cu Serbia, se va desfășura ediția 2024 a competiției de artă…




14:10, 18.05.2024

Preparate din trei regiuni ale Greciei au făcut senzație în Capitală

Preparate din trei regiuni ale Greciei au făcut senzație în Capitală

Cultura culinară a Greciei din mai multe regiuni a făcut senzație la un show gastronomic organizat în Capitală. Publicul a putut să exploreze Olympus Riviera, Regiunea Thesalia și Regiunea Mării Egee de Nord. Cele…




14:20, 11.05.2024

AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic! 31 mai-2 iunie: super-vibe de festival, în Cetate

AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic! 31 mai-2 iunie: super-vibe de festival, în Cetate

Marcă înregistrată a municipalității din Alba Iulia și unul dintre evenimentele muzicale cele mai importante din Transilvania, AlbaFest® revine în Piața Cetății Alba Carolina pentru încă o episod epic. Două anotimpuri,…




17:35, 10.05.2024

Fondatorii Taste of Transylvania: România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel mai devreme în anul 2030 și doar cu sprijinul autorităților centrale

Fondatorii Taste of Transylvania: România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel mai devreme în anul 2030 și doar cu sprijinul autorităților centrale

Fondatorii Taste of Transylvania, alături de un grup de chefi din toată țara, au susținut zilele acestea o cină inedită “la 10 mâini”, pentru a promova gastronomia transilvană și pentru a demonstra că nu este nevoie…




12:55, 10.05.2024

Cinema și fine dining: Film Food la TIFF 2024

Cinema și fine dining: Film Food la TIFF 2024

Deseori, mâncarea înseamnă mai mult decât ce vedem în farfurie. Gastronomia poate să reflecte istoria, dar și felul în care arată societatea în prezent sau cum ascunde ea povești fantastice de viață.




16:20, 09.05.2024

CJ Timiș pregătește dosarul de candidatură pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028”

CJ Timiș pregătește dosarul de candidatură pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028”

După ce și-a asumat rolul de lider de proiect pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028” Consiliul Județean Timiș anunță începerea elaborării dosarului de candidatură, proiectul pentru licitație urmând…




13:46, 09.05.2024

Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul

Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul

În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.




12:55, 09.05.2024

Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană

Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană

Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect pentru "Banat, regiune gastronomică europeană 2028" și anunță începerea elaborării dosarului de…




12:50, 09.05.2024

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de…




14:35, 08.05.2024

Produse tradiționale din toată țara, expuse pe platoul Sălii Sporturilor, la Cluj. Vor fi patru zile de demonstrații gastronomice!

Produse tradiționale din toată țara, expuse pe platoul Sălii Sporturilor, la Cluj. Vor fi patru zile de demonstrații gastronomice!

„Gusturi” din întreaga Românie vor fi prezente și în acest an la Târgul Produs de România de la Cluj. Evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai,…




09:15, 28.04.2024

Roșiile oltenești vândute la Cluj sunt din Italia. Un istoric în gastronomie îi critică pe țăranii necinstiți: ”Nu pot accepta să fiu mințit” - FOTO

Roșiile oltenești vândute la Cluj sunt din Italia. Un istoric în gastronomie îi critică pe țăranii necinstiți: ”Nu pot accepta să fiu mințit” - FOTO

Istoricul în gastronomie, Mircea Groza, a relatat cum au încercat să îl păcălească țăranii cu roșii oltenești, care de fapt sunt din Italia. Acesta cunoaște foarte bine piața și spune că în depozitele din Cluj…




15:35, 27.04.2024

Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO

Kibuțul adună oameni de peste tot din țară. Cei mai mulți l-au descoperit în perioada Festivalului Internațional de Jazz, care are loc în fiecare vară la Gărâna, în județul Caras-Severin.




08:45, 25.04.2024

Concurs internațional de gastronomie pe malul Begăi, la Otelec

Concurs internațional de gastronomie pe malul Begăi, la Otelec

Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért organizează în 27 aprilie, la Otelec, pe terenul de lângă port,  un concurs internațional de gastronomie. Acesta se desfășoară de nouă ani, dar este primul eveniment gastronomic…