Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:15, 30.10.2018

STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Stimularea organelor vitale prin alimentație (I)

Precum o mașină, corpul nostru are nevoie de o verificare periodică, de un combustibil de calitate, de aprovizionare cu nutrienți esențiali și vitali (ne hrănim, nu doar mâncăm), toate acestea fiind menite să îi…




13:27, 29.10.2018

Primăria Chişinău a procurat tehnică nouă pentru colectarea frunzelor

Primăria municipiului Chișinău a procurat tehnică performantă pentru colectare şi transportarea frunzelor. Cinci aspiratoare și cinci remorci vor fi puse în funcţiune pentru ca până la mijlocul acestei săptămâni…




11:23, 29.10.2018

Primăria Chişinău a procurat aspiratoare pentru colectarea mecanizată a frunzelor

Primăria Chişinău a procurat cinci aspiratoare şi cinci remorci pentru colectarea mecanizată şi transportarea frunzelor. În Capitală urmează să ajungă şi cinci tractoare multifuncţionale. Informaţiile au fost prezentate…




11:34, 26.10.2018

FOTO | A ruginit… frunza castanilor

Faimoasa alee de castani din Ungheni arată, în aceste zile, mult mai tristă ca în primăvară. Frunzele au ruginit, dar nu numai din cauza toamnei, ci și a moliei miniere, care le afectează, începând cu luna august,…




15:48, 24.10.2018

(P) 5 remedii eficiente pentru tratarea infecțiilor urinare

În sezonul rece, cele mai întâlnite afecțiuni sunt întâlnite la nivelul tractului urinar. Primele simptome ale infecției sunt usturimile în timpul urinatului, dar și durerile în zona lombară ori dificultatea de…




22:25, 23.10.2018

Frunzele de mure, remediu pentru durerea de dinti

Intalnit aproape in toate zonele tarii, apreciat pentru fructele sale delicioase, murul este si una dintre cele mai vechi plante medicinale, marturii despre folosirea ei in medicina datand din vremea lui Hippocrate…




04:16, 22.10.2018

MEDICINĂ Păstrați peste iarnă frunzele de gutui. Reprezintă o adevărată sursă de sănătate încă din Antichitate

Frunzele de gutui reprezentau o adevărată sursă de sănătate în Antichitate, cu ajutorul lor fiind tratate zeci de boli de medicii acelor timpuri. Însuşi Avicenna, autoritatea de necontestat în ştiinţele medicale…




22:29, 16.10.2018

Reţeta celui mai bun sirop de pĒpĒdie! LuptĒ împotriva cancerului xi a mai multor probleme

PĒpĒdia poate pĒrea o plantĒ banalĒ, însĒ ascunde o mulţime de beneficii asupra corpului uman. Frunzele conţin vitamine, iar florile sunt folosite pentru prepararea siropului. Acesta ajutĒ la purificarea sângelui…




06:26, 16.10.2018

Cum se prepară pulberea de frunze şi fructe de mur. Indicaţiile terapeutice

De la mur, se folosesc în general frunzele în scop terapeutic. Şi fructele au calităţi tămăduitoare, dincolo de aportul incontestabil de vitamine şi minerale pe care îl aduc organismului. O formă în care fructele…




17:16, 12.10.2018

MURĂTURI DE TOAMNĂ: Cum să pui varza la murat ca să fie perfectă pentru sarmale

Cum se alege varza pentru murat  Un lucru trebuie sa va fie foarte clar in minte: nu toata varza este buna de murat. In plus, daca sunteti un fan al sarmalelor, trebuie sa tineti cont ca nu toata varza se potriveste…




13:32, 12.10.2018

Cum să tai frunzele uscate, plătit din bani publici. Demonstraţia „mecanizată“ a unui angajat de la Primăria Galaţi

Paradoxal, există şi o explicaţie pentru acţiunea aparent inutilă a angajatului Primăriei Galaţi: sub frunze s-ar afla buruieni mici, dar care, dacă nu-s tăiate, se vor face foarte mari după prima ploaie, iar asta…




18:52, 11.10.2018

Un român câștigă o adevărată AVERE din frunzele căzute din copaci! Ce face cu ele

Descoperirea momentului! Un român a pus pe picioare o afacere din care câștigă o adevărată avere peste noapte, totul datorită...frunzelor căzute din copaci! La ce le folosește și cum funcționează totul?




16:33, 10.10.2018

Cum putem limita riscurile pentru sănătate produse de buruiana ambrozia?

Cea mai răspândită dintre speciile de buruieni aparținând genului Ambrosia o reprezintă specia Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei,…




11:19, 02.10.2018

Nalba mică uşurează expectoraţia. Ce alte beneficii mai poate aduce această plantă

Caşul popii - Malva neglecta – cunoscut şi ca nalba mică este o plantă necultivată, răspândită mai ales în mediul rural. Frunzele sunt rotunde, lobate şi fin dinţate, în timp ce florile sunt aşezate în spatele…




04:56, 26.09.2018

Beneficiile aduse de frunzele de busuioc, de la lupta cu acneea, la reducerea stresului

Busuiocul este cunoscut încă din cele mai mai vechi timpuri pentru puterile sale terapeutice, iar utilizarea frunzelor de busuioc datează de mai mult de 3.000 de ani, când au fost folosite ca medicament pentru…




12:02, 25.09.2018

77 DE CUVINTE: Vom începe să plătim căldura…

Bizar, nu? Până acum am avut destulă căldură, soarele ne-a acordat uneori prea multă atenţie, am căutat să ne răcorim căutând umbra, băuturile reci… Acum trebuie să plătim câteva luni bune căldura, o căldură fabricată…




01:20, 19.09.2018

Așezați o crenguță de dafin lângă pat: alungă nervozitatea, stresul și insomnia

Dafinul este o plantă medicinală impresionantă. Are efecte bune asupra stomacului, ficatului și sistemului respirator. Mai puțin cunoscută este influența sa asupra sistemului nervos.În medicina tradițională, crenguțele…




00:32, 19.09.2018

Păstrați peste iarnă frunzele de gutui. Reprezintă o adevărată sursă de sănătate încă din Antichitate

Frunzele de gutui reprezentau o adevărată sursă de sănătate în Antichitate, cu ajutorul lor fiind tratate zeci de boli de medicii acelor timpuri. Însuşi Avicenna, autoritatea de necontestat în ştiinţele medicale…




22:24, 14.09.2018

Cojile de nuci verzi au proprietati aperitive si tonice generale

Frunzele de nuc au proprietati antibiotice, antiinfectioase, depurative, digestive, stimulente ale circulatiei, stimulente ale respiratiei, stimulente generale si sudorifice. Cojile de nuci verzi au proprietati…




23:07, 09.09.2018

Cele mai utile întrebuin:Ēri ale frunzelor de nuc. Fac minuni pentru ten, dar "i pentru sistemul digestiv!

DacĒ tot a pus toamna piciorul în prag, este timpul sĒ ne îndreptĒm aten:ia cĒtre vedeta sezonului: frunza de nuc! De"i nu "tiai, frunzele de nuc sunt un aliat de nĒdejde în combaterea îngrĒ"Ērii tenului, dar "i…




20:55, 09.09.2018

Secretul celor mai bune sarmale stă în frunzele de varză…

Delicioase și apetisante, sarmalele au o tradiție puternică. Dar ca să preparați cele mai gustoase sarmale, trebuie să știți cum să pregătiți frunzele de varză. Iată cele mai simple dar eficiente metode. Prin fierbere,…




19:42, 07.09.2018

Nucul te poate scăpa de durerile articulare. Două rețete naturiste pentru reumatism

Frunzele de nuc actioneaza contra toxinelor si a bacteriilor, vindeca micozele pielii, infectiile gastro-intestinale, dezinfecteaza tractul urinar si reduce inflamatiile fiind utile in reumatism sau alte dureri…




22:15, 30.08.2018

Asfaltari in comuna Lumina. Ce strazi vor fi reabilitate in localitatea constanteana

Comuna Limanu anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre APM Constanta cu privire la proiectele de asfaltare pentru mai multe strazi din localitatea cu pricina. Mai exact, un…




10:13, 22.08.2018

LEACURI DIN NATURĂ: Osul iepurelui (Ononis spinosa)

Ceaiul din rădăcini de osul iepurelui, o plantă cunoscută din antichitate pentru proprietăţile ei, este folosit în medicina naturistă pentru a calma durerile de rinichi iar ceaiul din părţile aeriene ale…




23:03, 20.08.2018

TREBUIE SĂ ŞTII! Ce efecte uimitoare au frunzele de gutui

Frunzele de gutui au proprietăți deosebite și tratează afecțiuni cardiovasculare, depresie, insomnie și nu numai!Ceaiul din frunze de gutui se folosește în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat.




11:15, 18.08.2018

Păstraţi frunzele de Gutui peste iarnă – Au puternice efecte terapeutice

Frunzele de gutui au proprietati deosebite. Nu ezitati sa uscati frunze de gutui, pentru a face un ceai excelent pentru tratarea diverselor afectiuni. De pilda, bolnavilor de hipertensiune le este recomandat, sa…




06:29, 18.08.2018

Fructele care cresc pe toate drumurile. Puţini ştiu cât de sănătoase sunt

Cresc pe toate drumurile şi de aceea mulţi le ignorăm, fără să ştim cât de valoroase sunt. Vorbim despre dude, cunoscute şi sub numele de agude, care pot fi consumate în stare proaspătă, în sucuri şi siropuri dulci,…




15:27, 11.08.2018

Lidia Fecioru, ceaiul care te ajută să slăbeşti şi să arzi grăsimile

Ai nevoie de: – 5 frunze de dafin, – scorțișoară. „E un ceai bun diuretic, pentru slăbit. La un litru de apă se ia un betișor de scorțișoară, 5 frunze de dafin și se face ceaiul. Frunzele să fie la fel de mari.…




16:40, 31.07.2018

Imagini de la eveniment: Accident rutier la intersectia strazilor Izvor cu Frunzelor. Doua masini avariate. Un sofer, ranit (galerie foto+video)

In urma cu putin timp, un accident rutier s a produs a intersectia strazilor Izvor cu Frunzelor. Doua masini au fost serios avariate. Potrivit primelor informatii, unul dintre soferi este ranit. Este vorba despre…




15:31, 24.07.2018

O cură de salată din frunze de păpădie poate regla valorile glicemiei

De exemplu, tijele de păpădie, recoltate înainte de înflorire, sunt o foarte bună soluţie de detoxifiere a ficatului, de stimulare a funcţiei hepatice şi biliare. Şi frunzele crude au calităţi terpeutice uimitoare,…