Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 03.05.2024

Cele mai mari greșeli la friptura de miel. De asta nu iese fragedă, ci rămâne crudă înăuntru

Unul din nelipsitele preparate de pe masa de Paște, este fără îndoială friptura de miel. Dar, deși gospodinele știu ce au de făcut, din păcate mai apar și anumite situații în care nu iese cum trebuie, și aici vorbim…




23:36, 02.05.2024

Uită de friptura banală de miel pentru Paște! Reţeta de ruladă pentru care vei fi lăudat de toţi invitaţii

Uită de friptura banală de miel pentru Paște! Reţeta de ruladă pentru care vei fi lăudat de toţi invitaţii

Au mai rămas doar câteva zile până la sărbătorile pascale! Dacă vreți să vă impresionați invitații cu preparate culinare speciale, uitați de banala friptură de miel sau drob. Încercați rețeta de ruladă de miel,…




10:05, 02.05.2024

Rețetă din Imperiul Roman: Friptură de miel sau de ied cu lapte și miere

Rețetă din Imperiul Roman: Friptură de miel sau de ied cu lapte și miere

O rețetă de friptură de miel sau de ied, care poate fi încercată cu ocazia sărbătorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romană despre care se crede…




15:25, 30.04.2024

Cum să combini friptura și drobul ca să nu te îngrași de Paște. 8 trucuri prietenoase cu silueta

Masa de Paște reprezintă un moment de bucurie și delicii culinare pentru milioane de români. Această sărbătoare aduce împreună familiile și prietenii pentru a celebra renașterea și speranța, înconjurându-se de…




11:25, 30.04.2024

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile

Paștele se apropie tot mai mult, iar pregătirile au început deja, pentru mulți dintre români, cel puțin la nivel de aprovizionare pentru masa de Sărbători. De la sarmale, la cozonaci și pască, mai toată lumea vrea…




11:16, 30.04.2024

Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Bucuria meselor împreună cu ce cei dragi va transforma orice sărbătoare într-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desăvârșit al rețetelor tradiționale ne creează amintiri care ne vor urma toată viața,…




09:51, 30.04.2024

Cu ce să înlocuiești friptura de miel pe masa de Paște. Toți invitații te vor lăuda pentru rețeta asta delicioasă

Cu ce să înlocuiești friptura de miel pe masa de Paște. Toți invitații te vor lăuda pentru rețeta asta delicioasă

Dacă îți dorești să îți surprinzi familia și musafirii cu un preparat inedit și delicios, merită să încerci această rețetă. Află, din rândurile de mai jos, cu ce poți să înlocuiești friptura de miel la masa de…




10:55, 25.04.2024

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

  Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…




11:06, 16.04.2024

Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu

Sărbători pascale în stil mare. Ce preț are meniul de Paște semnat de cheful Cătălin Scărlătescu

Cât costă meniul de Paște la restaurantul lui ScărlătescuMeniul de Paște al restaurantului lui Scărlătescu include o gamă variată de preparate tradiționale, fiecare servit în porții generoase menite să satisfacă…




10:35, 11.04.2024

Scandal monstru în Franța pentru interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene

Scandal monstru în Franța pentru interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene

Curtea Supremă Administrativă din Franța a suspendat decretul care interzicea folosirea cuvântului "friptură" pentru produsele vegetariene. Este o victorie pentru producătorii de alimente vegetariene și vegane.




07:45, 11.04.2024

Franța syspendă interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene

Franța syspendă interzicerea etichetei „friptură” pe produsele vegetariene

Curtea Supremă Administrativă din Franța a suspendat un decretul care interzicea folosirea cuvântului "friptură" pentru produsele vegetariene. Este o victorie pentru producătorii de alimente vegetariene și vegane.




11:05, 09.04.2024

Ce este sosul teriyaki și cum se folosește

Ce este sosul teriyaki și cum se folosește

Sosul teriyaki este un sos puternic aromat, utilizat în mod tradițional în bucătăria japoneză, însă devenit foarte popular și în alte colțuri ale lumii. Află din ce este făcut sosul teriyaki și cum se folosește!Ce…




15:26, 03.04.2024

(audio) „Ne-am fript cu Herman. Tare am vrut să scăpăm de el.” Olesea Stamate, după ce Anticorupție i-a publicat declarațiile: Autoarea „investigației” a fost prinsă într-un joc meschin

(audio) „Ne-am fript cu Herman. Tare am vrut să scăpăm de el.” Olesea Stamate, după ce Anticorupție i-a publicat declarațiile: Autoarea „investigației”…

Schimbul de replici între Olesea Stamate și portalul Anticorupție.md, care a publicat declarațiile ex-președintei Comisiei juridice, Olesea Stamate, pe scandalul ce-l vizează pe preşedintele Pre-Vetting, Herman…




15:50, 02.04.2024

Stamate, despre președintele Comisiei Pre-Vetting: Chiar ne-am fript cu Herman ăsta

Fostul președinte al Comisiei Juridice, numiri și imunități din Parlament, deputatul PAS, Olesea Stamate, confirmă, într-o înregistrare audio publicată de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM),…




00:36, 31.03.2024

Pâinea care poate înlocui carnea se va produce la Galați: e hrănitoare ca o friptură

Pâinea care poate înlocui carnea se va produce la Galați: e hrănitoare ca o friptură

Pâinea care poate înlocui carnea costă 7-8 lei, a fost inventată de români şi satură rapid. Invenția va ajunge curând și pe mesele pofticioșilor, conform Antena 3. Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit,…




20:10, 22.03.2024

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face fragedă și cu un gust unic

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face fragedă și cu un gust unic

Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. Majoritatea dintre noi preferăm să savurăm o friptură delicioasă sau o ceafă de porc la grătar sau la cuptor, așadar trebuie…




16:45, 20.03.2024

REȚETE ROMÂNEȘTI Friptură de vită umplută cu ciuperci

REȚETE ROMÂNEȘTI Friptură de vită umplută cu ciuperci

Această rețetă de mușchi de vacă umplut este perfectă pentru o masă festivă sau un prânz de duminică împreună cu familia și prietenii. Aromată și suculentă, această preparare aduce un plus de eleganță și rafinament…




16:15, 16.03.2024

Carnea de piton ar putea ajunge în curând în meniuri. Ce gust are friptura de șarpe

Unii cercetători văd creșterea pitonilor la scară comercială drept o alternativă durabilă la creșterea animalelor convenționale, în contextul provocărilor legate de securitatea alimentară și de schimbările climatice,…




19:30, 15.03.2024

Din ce este făcută pâinea cu gust de carne, de fapt. Produsul revoluţionar, inventat de nişte români

Din ce este făcută pâinea cu gust de carne, de fapt. Produsul revoluţionar, inventat de nişte români

Pâinea este unul dintre cele mai consumate produse, nelipsite din alimentația oamenilor. Există numeroase tipuri de pâine, dar de curând a apărut unul de-a dreptul special: cu aromă de carne. Friptura nu este prezentă,…




20:50, 13.03.2024

Știrile Antena Stars. Pâinea cu gust de carne a fost inventată la Galați. Declarațiile exclusive ale celor care au făcut-o: "Ne adresăm consumatorilor..."…

Pâinea cu gust de carne a fost inventată la Galați. Friptura nu se vede, dar se poate simți. Proiectul a fost pus în practică de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria alimentelor. 




10:25, 13.03.2024

Inventatorii români au înregistrat la OSIM ”pâinea cu friptură”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

Inventatorii români au înregistrat la OSIM ”pâinea cu friptură”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

Cercetătorii români au brevetat la OSIM pâinea cu friptură, în care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o pâine proteică, la care a…




15:30, 12.03.2024

Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat pâinea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

Profesorii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat pâinea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne. Proiectul a fost pus în practică…




14:21, 12.03.2024

S-a inventat pâinea cu gust de friptură. Inovația venită de la cercetătorii din Galați

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos, din Galați, au creat pâinea cu gust de friptură. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondială a Sănătății.




11:05, 12.03.2024

Satisfacția gătitului perfect pe plita încinsă: Friptura de vită cu OFYR devine un adevărat deliciu culinar

Dacă pasiunea ta pentru grătare este mai mult decât o activitate de weekend, iar dorința ta este să impresionezi prietenii și familia cu abilitățile tale de chef BBQ, atunci un steak de vită fraged și suculent…




08:35, 12.03.2024

Pâinea cu gust de friptură, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație în domeniul alimentar: pâinea proteică. Această inovație, dezvoltată de un grup de cadre didactice de la Facultatea…




23:55, 11.03.2024

Pâinea cu gust de friptură, inovația unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

OSIM a brevetat inovația unui grup de cadre didactice de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor din Galați. Pâinea proteică conține un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne de porc, vită,…




12:46, 11.03.2024

De unde vine friptura din farfurie? Dacă e de vită, e din Italia și Polonia. Dacă e porc, e din Spania sau Germania. Ungaria e țara de unde aducem carnea de pui

De unde vine friptura din farfurie? Dacă e de vită, e din Italia și Polonia. Dacă e porc, e din Spania sau Germania. Ungaria e țara de unde aducem carnea…

România a cheltuit anul trecut miliarde de euro pe importurile de carne, potrivit datelor transmise HotNews de Institutul Național de Statistică. Cele mai mari importuri sunt de carne de porc și de pui, dar și…




15:35, 06.03.2024

Grătar la nemți: ”15 invitaţi şi ei aveau 4 fripturi”. Relatarea virală a unui român de pe TikTok

Grătar la nemți: ”15 invitaţi şi ei aveau 4 fripturi”. Relatarea virală a unui român de pe TikTok

Un român stabilit în Germania a devenit viral după ce a povestit experiența avută la un grătar la prietenii lui nemţi.Românii sunt obișnuiți cu grătarele autohtone, unde mâncarea şi băutura sunt din belşug, iar…




10:10, 06.03.2024

Omul care i-a făcut „zile fripte” lui Federer, nimicitor cu Patrick Mouratoglou: „Simona, nu-l mai lăsa să se apropie de băuturile tale!”

Australianul John Millman, fostul #33 ATP, retras din activitate în ianuarie, la 34 de ani, a avut un mesaj plin de acid la adresa lui Patrick Mouratoglou, la câteva ore după ce TAS a anunțat reducerea pedepsei…




16:00, 05.03.2024

REȚETĂ: Friptură de iepure la cuptor cu bere

REȚETĂ: Friptură de iepure la cuptor cu bere

Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper după gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare:…