Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:15, 23.06.2017

Pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, a fost inventată la Cluj. Reţeta va fi înregistrată la OSIM

O echipă de studenţi şi profesori din Cluj a inventat pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, rețeta urmând să fie înregistrată la OSIM. O echipă de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea…




08:42, 23.06.2017

Painea cu castraveti murati, ornata cu rosii cherry, inventata de o echipa de studenti si profesori din Cluj. Reteta va fi inregistrata la OSIM

Pâinea cu castraveţi muraţi, ornată cu roşii cherry, inventată de o echipă de studenţi şi profesori din Cluj. Reţeta va fi înregistrată la OSIM O echipă de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe…




14:53, 23.05.2017

Studenţii gălăţeni s-au calificat în finala Ecotrophelia 2017 cu două produse inovative: Îngheţata IceWhey şi batonul HiProBar

Cele doua echipe înscrise în competiţie nu au putut fi departajate decisiv şi au fost declarate câştigătoare, astfel că vor reprezenta împreună Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi la faza…




16:32, 11.05.2017

Concursul de produse alimentare inovative – Ecotrophelia, sâmbătă, la USV

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare"din Suceava (USV) organizeazăsâmbătă, 13 mai, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul mare din corpul E, cea de a VI-a ediţie a competiţiei…




00:14, 15.03.2017

Cercetarea aplicată, o prioritate pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dispune de o infrastructură modernă pentru activitatea de cercetare fundamentală și aplicativă (echipamente, software și resurse bibliografice), cu dotări la standarde…




13:02, 07.03.2017

Bursă pentru echipajul care a reprezentat România la un concurs internaţional de produse ...

Echipajul Universităţii „Ștefan cel Mare" Suceava (USV) care a câştigat trofeul competiţiei naţionale „Ecotrophelia" şi a reprezentat România la faza internaţională a competiţiei, de la Paris este câştigătorul…




17:52, 10.11.2016

Studenți de la USV, loc onorant la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia” de la Paris

Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a clasat pe locul 5 la faza internaţională a ediției 2016 a concursului de creare…




06:03, 19.07.2016

Locul unde educaţia se îmbină perfect cu practica

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a devenit în ultimii ani un punct de atracţie pentru studenţii care doresc să-şi pună în practică ideile inovatoare în domeniul produselor alimentare. Studenţii…




20:54, 01.07.2016

Studenţi suceveni vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”

Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”. Este…




15:02, 01.07.2016

Studenţi suceveni, pe prima poziţie la competiţia Ecotrophelia România

Studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava au participat, în perioada 26-28 iunie, la cea de a V-a ediţie a competiţiei naţionale Ecotrophelia România,…




11:28, 01.07.2016

Suceava: Studenţi ai USV câştigă a treia oară premiul I la Ecotrophelia şi vor reprezenta România la Paris

Studenţi ai Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au câştigat pentru a treia oară premiul I la concursul naţional Ecotrophelia România şi vor participa în toamna acestui an la competiţia internaţională…




13:54, 24.05.2016

Producătorii de mezeluri din România se bat pe salamul dietetic conceput de trei studente din Galaţi

Trei tinere de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au venit cu ideea realizării unui salam dietetic, fără grăsime animală, cu care au reuşit să impresioneze juriul de la concursul Ecotrophelia,…




15:52, 19.05.2016

La Timisoara se inventeaza… delicatese! Studentii de la Agronomie creeaza alimente originale

Anul trecut au impresionat cu brânză făcută cu bacterii din peșteră, biscuiți cu lavandă, bere ecologică sau dulceață de prune murate. Acum, studenții se pregătesc să prepare noi bunătăți originale. Totul face…




08:04, 26.04.2016

Doi studenţi gălăţeni au creat salamul dietetic, cu o valoare nutritivă ridicată

Cristian Dima şi Andrei Sorin Bolocan au conceput un preparat dietetic din carne ca răspuns la interesul crescând al consumatorilor pentru alimente cu mai puţine grăsimi, în special saturate, specifice surselor…




19:54, 10.09.2015

Modernă, dar fără studenţi. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi nu reuşeşte să atragă candidaţi

La admiterea de vară, 167 de locuri au fost scoase la concurs de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Dintre acestea, doar 79 au fost şi ocupate. Restul…




13:15, 24.06.2015

DESTINAȚII CU GUST "Quatro Fiorri", super brioșa cu care România merge la concursul Ecotrophelia de la Milano

"Quatro Fiorri" este super brioșa cu care echipa României, formată din trei studente și profesoara lor, speră să impresioneze în octombrie un juriu internațional la concursul Ecotrophelia 2015, care va…




15:15, 16.06.2015

Invenţiile culinare ale unor studenţi

17 echipe formate din studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi-au prezentat la sfârşitul lunii martie propriile invenţii culinare. Printre produsele noi,…




21:12, 27.05.2015

Branza de pestera si prajituri cu lavanda, la un concurs intre studenti / FOTO

Delicii cu lavandă, brânzeturi făcute cu bacterii recoltate din peșteră, bere ecologică sau dulceață din prune murate! Sunt doar câteva dintre bunătățile pe care tinerii din mai multe universități din România le-au…




19:45, 27.05.2015

Briosa cu carne de iepure a batut branza de laborator cu mucegai nobil, la Ecotrophelia

Deşi era clar favorita degustătorilor, o brânză produsă cu culturi de bacterii culese din peştera Ţaga din Cluj, cunoscută ani de zile pentru brânza înnobilată aici, nu a câştigat şi inimile juriului care a desemnat…




19:40, 27.05.2015

Briosa cu carne de iepure si curcan a batut branza de laborator cu mucegai nobil, la concursul Ecotrophelia

La Timișoara a avut loc ediţia a IV-a a concursului Ecotrophelia. În acest an 19 echipe formate din studenți din universitățile de profil alimentar din țară au participat miercuri la concurs. Tinerii au folosit…




10:45, 26.05.2015

Viitorii specialisti in domeniul alimentar concureaza la Timisoara pentru a crea mancarea eco-inovativa

În zilele de 26 respectiv 27 mai, la Timişoara are loc evenimentul Ecotrophelia Romania 2015. Evenimentul se adresează studenţilor din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile…




14:45, 25.03.2015

Concurs de produse alimentare eco-inovative la Universitatea din Suceava

Pe 28 martie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza faza locală a celei de-a IV-a ediţii a concursului studenţesc „Ecotrophelia”. Competiţia va debuta…




16:50, 15.01.2015

Cum să fii mai mult decât un simplu student. O fată din Sibiu a inventat un sortiment de ciocolată care va fi lansat pe piaţă de o companie românească

Extrem de modestă, chiar dacă are rezultate care ar face mulţi tineri de vârsta ei invidioşi, Daniela Andrăşescu (22 de ani) povesteşte zâmbind cum şi-a ales facultatea din pasiune, aceeaşi pasiune cu care parcurge…




13:36, 09.07.2014

Patru studenţi gălăţeni revoluţionează biscuiţii aperitiv adăugându-le orez negru, seminţe de chia şi un sos de rubarbă

Cei patru tineri sunt studenţi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. Produsul pe care l-au prezentat la Ecotrophelia se numeşte Yam-Yam, un biscuite plin de fibre. „Produsul nostru este…




18:30, 01.07.2014

Patru studente sucevene vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”

Patru studente de la Facultatea de Industrie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”. Este vorba despre Simona…




15:40, 09.07.2013

Doi studenţi suceveni vor reprezenta România la un concurs internaţional „Ecotrophelia”

Doi studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”. Este vorba despre Raluca…




16:10, 05.07.2013

La Facultatea de Inginerie Alimentară are loc concursul studenţesc „Ecotrophelia”

În perioada 8-9 iulie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi gazda etapei naţionale a concursului studenţesc „Ecotrophelia”. Într-un comunicat al USV se…




14:22, 05.06.2013

Studenţii gălăţeni sunt aproape de finala concursului Ecotrophelia 2013

Studenţii înscrişi în concursul Ecotrophelia România 2013 au şansă să ajungă în finala din Germania prin produsele  create, scopul competiţiei fiind acela de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potenţial…




21:48, 23.05.2013

GALERIE FOTO Ştiţi unde se găsesc cele mai bune preparate din carne din oraş? La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor!

Chiar dacă preţurile sunt puţin mai mari decât cele din supermaket-uri, producătorii mizează în primul rând pe calitate. Comercializarea produselor se realizează însă într-un circuit închis. Mai mult, produsele…




20:02, 21.02.2013

Studenţii se întrec în crearea de produse alimentare ecologice

Studenţii cu idei originale pentru obţinerea unui produs alimentar inovativ şi sustenabil se pot înscrie la concursul Ecotrophelia România 2013, organizat şi în acest an de Asociaţia Specialiştilor de Industrie…