Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:55, 24.10.2023

Pastele ”Meatatelli” au primit ”Premiul pentru spiritul antreprenorial 2023”. Cosmina Ghetla, studentă implicată în proiect în direct la Radio Iași

Performanța studenților de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” este de aplaudat. Aceștia au inventat pastele făcute din carne! Meatatelli – au ajuns deja departe! Produsul lor este fabulos…




09:41, 24.10.2023

Pastele ”Meatatelli” a primit ”Premiul pentru spiritul antreprenorial 2023”. Cosmina Ghetla, studentă implicată în proiect în direct la Radio Iași

Performanța studenților de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” este de aplaudat. Aceștia au inventat pastele făcute din carne! Meatatelli – au ajuns deja departe! Produsul lor este fabulos…




07:10, 11.10.2023

Concursul internațional Ecotrophelia. Colectivul Universității de Științe Agricole Iași a câștigat premiul pentru spirit antreprenorial

Colectivul Universității de Științe Agricole „Ion Ionescu de la Brad„ din Iași a câștigat premiul special pentru spirit antreprenorial la concursul internațional Ecotrophelia, desfășurat în Germania. Au participat…




09:15, 10.10.2023

Echipa „Meatatelli” a USV Iași premiată în Germania pentru creativitate remarcabilă, soluții inovatoare în direcția circularității și abordărilor cu emisii…

Echipa Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a câștigat premiul “COMMUNICATION STRATEGY” la Concursul Internațional – Ecotrophelia EUROPE 2023, desfășurat la ANUGA COLOGNE din Germania,…




02:51, 17.06.2023

„Eurovisionul” mâncărurilor a fost câştigat cu felul de mâncare „meatatelli” care va fi brevetat şi prezentat în finala din Germania

Pastele de carne inventate de studentii de la Universitatea de Stiintele Vietii din Iasi au câstigat concursul Ecotrophelia si vor fi brevetate, iar studentii care au creat acest fel de mâncare vor reprezenta România…




12:51, 15.06.2023

(AUDIO/FOTO) Iași: ECOTROPHELIA – concurs de produse agroalimentare inovative, la Universitatea de Științele Vieții

Timp de două zile, la Iași, se desfășoară faza națională a concursului de produse agroalimentare inovative ECOTROPHELIA. Competiția a fost inițiată în Franța, în anul 2000, iar din 2008 a devenit concurs european.…




08:50, 06.06.2023

Competiția națională dedicată produselor alimentare inovative – ECOTROPHELIA, organizată la USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), organizează în perioada 15 – 17 iunie, ediția a IX-a a…




11:06, 09.08.2022

Va fi produsă la scară largă: Înghețata bio de la Galați, medaliată cu aur

O înghețată bio, „prietenoasă cu silueta” – după cum spun producătorii, și care poate fi mâncată și de persoanele cu intoleranță la lactoză intră în producție. Înghețata a fost creată în laboratoarele Universității…




17:50, 08.08.2022

Galaţi: Universitatea ‘Dunărea de Jos’ a cesionat brevetul unui produs premiat cu aur la Ecotrophelia Europe

Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi a cesionat, către o societate comercială de profil, cererea de brevet a unui produs premiat cu medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfăşurat la Paris, informează,…




04:37, 05.08.2019

Aperitiv proteic, 100% natural, inventat de trei studente românce. Ce ingredient cu ieşit din comun conţine

Laureana Odajiu (20 de ani), studentă în anul al II-lea la Facultatea de Inginerie Alimentară din Galaţi, face parte, alături de Alina Bogdan Gabriela şi Gabriela Dănoiu, din echipa care a câştigat Ecotrophelia…




14:57, 29.06.2019

Biscuiţii cu cânepă, pariul unei studente de la Alimentaţie. „«Eşti ceea ce mănânci». Cred mult în acest lucru“

Alina Gabriela Bogdan, studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, face parte din echipa care a câştigat recent Ecotrophelia 2019, cea mai importantă competiţie studenţească…




17:03, 30.05.2019

O echipă de studente din Galaţi a câştigat Ecotrophelia România 2019, competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare inovative

Prestigiosul concurs Ecotrophelia România 2019 şi-a desemnat aseară câştigătorii. Marele premiu merge şi anul acesta la o echipă din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, respectiv „Hempire…




14:53, 29.05.2019

Ecotrophelia România 2019. Studenții se întrec în alimente eco-inovative

Potrivit sursei citate, competiţia este organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are ca scop încurajarea creativităţii studenţilor…




14:49, 18.12.2018

RETROSPECTIVĂ 2018 / Galaţi: Medalie de aur la Ecotrophelia Europe, vânzarea combinatului siderurgic, premiere culturale şi de infrastructură fluvială

Anul 2018 a fost marcat în judeţul Galaţi prin mai multe evenimente, unele în premieră la nivel internaţional, naţional sau zonal, în domenii precum invenţia şi inovaţia, administraţia fluvială, arheologia, metalurgia…




17:57, 29.11.2018

Diplome de excelenţă şi premii în bani pentru studenţii şi profesorii care au câştigat medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe 2018

Astăzi, în cadrul şedinţei ordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a premiat echipa de studenţi şi profesori care şi-a adjudecat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie în domeniul alimentar Ecotrophelia…




18:27, 25.10.2018

Cea mai bună înghețată din Europa a fost inventată de trei studente din Galați. Care este ingredientul surpriză

Cea mai bună înghețată din Europa a fost inventată de trei studente din Galați. Înghețata are la bază zerul și poate fi consumată și de persoanele cu intoleranță la lactoză. A primit deja cele mai înalte distincții…




15:42, 23.10.2018

Galaţi: Medalie de aur la Ecotrophelia Europe pentru îngheţata Whoopie Ice fabricată la Univesitatea Dunărea de Jos

Whoopie Ice, îngheţata pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui realizată la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a câştigat, luni,…




17:18, 22.10.2018

Studentele care au câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie alimentară Ecotrophelia  2018. Au impresionat juriul cu o îngheţată bio

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, au câştigat concursul cu Whoopie Ice, o îngheţată…




15:33, 01.06.2018

Îngheţata bogată în fibre, cu un conţinut redus de zahăr, a câştigat Ecotrophelia România 2018. Produsul se adresează şi persoanelor intolerante la lactoză

Whoopie Ice, îngheţata delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui, a câştigat trofeul Ecotrophelia România. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar…




14:22, 31.05.2018

Premii obținute de produsele culinare ale studenților suceveni la concursul „Ecotrophelia”

Cele trei echipe de studenți care au reprezentat Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la faza națională a concursului „Ecotrophelia” au câștigat un premiu III…




16:06, 29.05.2018

Concurs de inovaţie culinară la Galaţi. Câştigătorii „Ecotrophelia” vor ajunge la etapa finală găzduită de Paris

În competiţia ce se va desfăşura în perioada 29-31 mai 2018 s-au înscris 16 echipe de studenţi, de la cursuri de licenţă şi master, din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea,…




14:26, 29.05.2018

Galaţi: Produse alimentare inovative la competiţia studenţească Ecotrophelia România 2018

Un număr de 16 echipe studenţeşti din nouă centre universitare din ţară participă începând de marţi, timp de trei zile, la Galaţi, la ediţia a VII-a a Concursului naţional Ecotrophelia România 2018, competiţie…




08:25, 11.07.2017

Studenţii de la UVT s-au specializat în Chec Biologic Activ cu Germeni de Grâu

Sub patronajul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, s-a desfăşurat, în perioada 2-4 iulie 2017, ediţia a VI-a a competiţiei naţionale pentru…




12:58, 10.07.2017

Universitatea “VALAHIA” din Târgoviște, reprezentată la competiția națională pentru crearea de produse alimentare inovative – ECOTROPHELIA ROMÂNIA 2017

Sub patronajul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat, în perioada Post-ul Universitatea “VALAHIA” din Târgoviște, reprezentată…




11:55, 10.07.2017

Universitatea “VALAHIA” din Târgoviște, reprezentat la competiția națională pentru crearea de produse alimentare inovative – ECOTROPHELIA ROMÂNIA 2017

Sub patronajul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a desfășurat, în perioada Post-ul Universitatea “VALAHIA” din Târgoviște, reprezentat…




18:05, 06.07.2017

HiProBar, o inovaţie gălăţeană va reprezenta România la Londra

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a inovat un produs, fără conservanţi, un baton cu proteine cu gust bun, ciocolată neagră, în care mierea şi merişoarele au înlocuit zahărul rafinat. Noul…




15:28, 06.07.2017

O echipă de studenţi şi profesori din Galați participă la concursul de inovaţii alimentare de la Londra. Ce produs au inventat

Trei studenţi şi trei profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi au realizat un baton proteic din izolat din soia şi un concentrat din zer, cu care echipa a câştigat deja faza naţională a concursului…




12:53, 06.07.2017

Studenţii gălăţeni vor participa la finala Ecotrophelia 2017 de la Londra cu un baton proteic din soia şi zer

Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat alături de profesorii coordonatori un baton proteic cu un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre, care ajută atât sistemul…




17:32, 30.06.2017

USV gazda etapei naţionale a concursului studenţesc de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”

În perioada 2-4 iulie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi gazda etapei naţionale a concursului studenţesc de inovare în domeniul produselor alimentare…




14:34, 30.06.2017

Faza națională a Concursului „Ecotrophelia”, găzduită de Universitatea Suceava

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează faza naţională a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”. Cea de-a VI-a ediție…