Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:03, 15.01.2018

Adevărul despre portocale! De ce nu e bine să le consumi dacă suferi de această boală

În perioada iernii, portocalele sunt cele mai consumate fructe, dar medicii atrag atenția să aveți grijă la cantitatea pe care o consumați. Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine…




12:57, 11.12.2017

Singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12. Este un adevărat miracol pentru organism

Varza murată este cea mai ieftină sursă de probiotice şi singurul aliment care conţine vitamine B12.Datorită acestor calităţii, specialiştii o recomandă împotriva constipaţiei, dar şi pentru întărirea sistemului…




13:16, 30.10.2017

Gălăţencele de la Phoenix au revenit spectaculos, dar au cedat după ce timişorencele au avut un ecart de 12-0 la începutul sfertului trei

Revederea cu fostul căpitan Romina Filip, care a fost primită cu flori, îmbrăţişări şi aplauze, le-a timorat pe gazde care au făcut un prim sfert foarte slab în care au reuşit să marcheze doar patru coşuri. Fetele…




08:06, 25.06.2017

“Fructul dragostei”, un super-aliment care creşte libidoul şi întăreşte inima. Ce substanţe minune conţine rodia

Rodia este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina B5 (acido pantotenic), fenoli naturali, potasiu şi vitaminele E, A şi acid folic. Datorită calităţilor sale nutriţionale, acest fruct reuşeşte să alunge bolile…




10:24, 17.04.2017

Leacuri care pun ficatul şi bila pe picioare după petrecere: plante care „spală“ grăsimea şi alungă greaţa

Plantele medicinale au un rol important pentru menţinerea stării generale de sănătate a organismului. Infuziile se prepară astfel: peste o linguriţă de plantă mărunţită se adaugă 200 ml apă clocotită, se lasă la…




04:28, 27.03.2017

Trucuri pentru tratarea herpesului. Ce e interzis să faci şi cum să eviţi extinderea virusului

De asemenea, nu este indicat să-l ascundem sub machiaj deoarece întârziem vindecarea şi riscăm chiar infectarea leziunilor. “Herpesul este produs de virusul numit herpes simplex de tip 1, transmis de regulă în…




06:23, 21.03.2017

Leguma care alungă astenia. Cui este interzis prazul, alimentul care vindecă 60 de boli

Foarte bogat în apă, care se regăseşte în proporţie de 90%, dar şi în vitamina A, C, E, K şi câteva vitamine din grupul B, prazul conţine şi fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu şi magneziu.…




08:54, 25.02.2017

Lintea, leguma soră cu fasolea, alimentul care ţine inima în formă. Care este cel mai indicat sortiment şi cum o prepari

Prin consumul de linte putem combate anemia şi putem trece cu bine peste momentele de oboseală şi stres. Furnizează o gamă largă de beneficii pentru sănătatea fizică şi psihică. Deşi, încă din Antichitate era recunoscută…




09:08, 23.02.2017

Ce contraindicaţii au portocalele, cele mai bogate fructe în vitamina C . Cui şi de ce sunt interzise citricele, ce boli tratează

Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale…




04:28, 04.01.2017

Cât rău ne pot face unele plante-vedetă. Cui sunt interzise arnica şi echinacea, excelente antibiotice naturale

Echinacea stimulează producţia de globule albe, în special limfocite, şi a cantităţii de interferon. De asemenea, are efect antiinflamator şi acţiune bacteriostatică asupra unor bacterii, virusuri şi fungi. Planta…




08:33, 26.12.2016

Alimente miraculoase pentru rinichi. Cum ţii în formă "filtrele" organismului, la ce sunt bune fructele închise la culoare

„Pentru a-i menţine sănătoşi trebuie să ţinem cont de câteva reguli: să consumăm lichide, de preferat apă, pentru a împiedica deshidratarea şi formarea pietrei la rinichi, să fim atenţie la cantitatea de proteine…




04:03, 11.12.2016

Beneficiile uimitoare ale dovleacului, „o bombă“ cu vitamine. Ce conţine leguma cu 0% grăsimi, care spală toxinele

Culoarea galben-portocalie este o dovadă clară a faptului că dovleacul este plin de antioxidanţi şi beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamină ce va fi convertită de către organism în vitamina A. Pulpa de…




04:28, 09.12.2016

Murăturile, inamicul bolilor. Ce conţin, câtă energie furnizează castraveţii acri şi de ce sunt gogonelele citostatice naturale

Specialiştii spun că sunt excelente arme împotriva infecţiilor şi chiar vin de hac tumorilor. "Gogoşarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură…




04:08, 03.12.2016

Broccoli, leguma-minune care ucide cancerul. Ce substanţă conţine şi la ce trebuie să fim atenţi când cumpărăm

Broccoli este regele legumelor sărace în carbohidraţi (“low carb”), o porţie (91 g) conţinând doar 30.9 calorii. O porţie (91 g) asigură un procent de 9 % din necesarul zilnic de fibre (DZR). Datorită efectului…




04:12, 12.11.2016

Micul dejun perfect: fulgii de ovăz, cel mai sănătos aliment care ţine foamea în frâu. Ce vitamine esenţiale conţin

De asemenea, fulgii de ovăz mai conţin şi vitamina B1, esenţială pentru dezvoltarea celor mici care sporeşte capacitatea de concentrare a copiilor şi pofta de activitate. Hidraţii de carbon din compoziţia fulgilor…




06:44, 08.11.2016

De ce sunt stafidele cele mai sănătoase fructe. Câte grame putem mânca zilnic şi ce minuni fac în amenie

Medicii spun că pot fi consumate zilnic între 70 şi 100 de grame de fructe uscate. Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale.…




14:38, 27.10.2016

Ora de iarnă 2016. Dăm ceasurile înapoi. Cum ne afectează această schimbare, ce trebuie să facem ca să evităm depresia

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, fiind folosit totodată de peste 100 de ţări din întreaga lume. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie respectiv în prima…




06:33, 24.10.2016

Fructele mai puternice de 20 de ori decât vitamina C. De ce e bine să mâncăm prune şi ce substanţă-minune conţin

Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, prunele au şi proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, de dezintoxicare şi laxative. Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului…




04:27, 17.10.2016

La ce boli grave duce lipsa de potasiu şi ce semnale dă organismul. Mineralul esenţial care ajută la vindecarea rănilor, previne diabetul şi ţine rinichii…

Specialiştii spun că potasiul este foarte important pentru echilibrul lichidelor din celule şi pentru susţinerea proceselor enzimatice, pentru sănătatea inimii şi a sistemului nervos. Acesta reduce tensiunea arterială…




04:18, 15.10.2016

De ce este interzis copiilor cel mai puternic antioxidant natural. Zmeura, recomandată în tratamentul cancerului

Cu toate acestea, nu este indicată copiilor cu vârsta sub un an pentru că are risc alergen ridicat. Zmeura conţine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, vitaminele A,…




06:07, 11.10.2016

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Primul pe lista alimentelor minune este usturoiul care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să elimine toxinele, dar întăreşte şi sistemul imunitar. El reduce efectele îmbătrânirii, are calităţi…




08:28, 05.10.2016

Planta care vindecă răni grave. Efectele tămăduitoare ale gălbenelelor, cea mai puternică armă împotriva infecţiilor

“Cele mai importante beneficii ale plantei sunt legate, indiscutabil, de acţiunea antiinflamatorie, antiseptică, antibacteriană şi antifungică, dând putere organismuluisă lupte contra. Gălbenelele au o întreagă…




03:12, 28.09.2016

Cătina, leac-minune pentru o imunitate de fier. Ce boli tratează fructul de 10 ori mai puternic decât lămâia

Specialiştii spun că aceasta poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum şi în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine,…




06:27, 08.08.2016

Cele mai energizante băuturi naturale care te ţin „în priză“. Ce sucuri de legume şi fructe întăresc organismul epuizat

“Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială (atât în cazul legumelor, cât şi a fructelor) se…




04:33, 14.06.2016

Când pot deveni mortale cele mai apetisante fructe. Otrava din desertul gustos: cui sunt interzise căpşunile

Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii. “Pentru a-ţi da seama la care fructe este alergic copilul tău trebuie să stii la ce fructe manifeşti tu şi partenerul tău reacţii alergice. Însă orice…




04:18, 23.05.2016

Ce păţim când avem lipsă de fier în organism şi cum trebuie să ne tratăm. Oboseala, primul semnal de alarmă

“Organismul foloseşte fierul pentru a crea hemoglobina care se găseşte în hematii (eritrocite, globule rosii) şi are rolul de a fixa oxigenul din aer la nivelul plămânilor şi de a-l transporta în tot organismul,…




04:13, 05.05.2016

Beneficiile neştiute ale bamelor. Leguma miraculoasă care reglează zahărul în sânge şi este recomandată gravidelor

La aspect, bamele seamănă cu fasolea păstăi, au gust asemănător cu vânăta sau sparanghelul şi au efecte miraculoase pentru întreg organismul. Sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi,acestea pot fi folosită în…




08:52, 02.05.2016

Cu ce ne dregem după festinul de Paşte. Remedii minune care scapă rapid ficatul de toxine, ce alimente trebuie să consumi

  Este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să ne protejăm ficatul, pentru că de el depinde sănătatea…




04:34, 19.04.2016

Pofta de dulce, duşmanul tăcut din alimentaţia zilnică. Cele mai sănătoase trei fructe care încetinesc îmbătrânirea

Dintre toate alimentele, cele mai des asociate cu diabetul sunt cele cu indice glicemic peste 100. Potrivit publicaţiei “Prevention”, cele mai bune sunt acele produse care au indice glicemic sub 50. Pentru că au…




04:17, 14.04.2016

Ce sunt inflamaţiile şi cum pot fi combătute: legumele care fac minuni

Aceasta, considerată inamicul nr.1 al organismului, este, de fapt, un răspuns imun la o infecţie, o iritaţie sau o leziune, pe fondul unei imunităţi scăzute. Inflamaţia este foarte periculoasă, întrucât favorizează…