Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

05:25, 19.10.2023

De ce ne îmbolnăvim mai des când e frig? Cum este afectată „superputerea nasului”

De ce oamenii fac mai multe răceli, gripă și acum Covid-19 atunci când este frig afară? Oamenii de știință au descoperit motivul biologic pentru care ne îmbolnăvim mai mult de boli respiratorii iarna. Aerul rece…




18:25, 06.01.2023

Deținerea unui câine, o soluție pentru a reduce riscul de eczemă al copiilor

Un nou studiu, publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology, arată că prezența unui câine în timpul sarcinii și în primul an de viață al bebelușului are un efect protector, în sensul că reduce riscul…




16:46, 13.12.2022

Cercetătorii au descoperit de ce răceala și gripa sunt mai des întâlnite iarna

Deși bacteriile și virusurile sunt prezente în aer tot timpul anului, rareori oamenii răcesc vara. Cercetătorii au găsit, se pare, explicația pentru care răceala și gripa sunt afecțiuni specifice sezonului rece,…




13:31, 07.12.2022

De ce gripa și răceala afectează mai mulți oameni în sezonul rece. Cercetătorii au găsit o explicație

Virusurile și bacteriile se află în jurul nostru pe tot parcursul anului, însă oamenii se confruntă cu gripa și răceala mult mai mult în timpul iernii. Explicația are legătură cu temperatura de la nivelul nasului,…




05:15, 12.01.2021

Alergologi: Reacțiile alergice la vaccinurile Covid, rare și sub control

Într-un material publicat recent, o echipă de alergologi oferă îndrumare și informații despre siguranța vaccinurilor anti-Covid în contextul reacțiilor alergice înregistrate ca efecte adverse. Autorii materialului,…




22:15, 10.10.2020

Studiu: Riscul de a face o formă severă de COVID-19 depinde şi de tipul de astm

Persoanele care suferă de astm alergic nu fac forma severă a coronavirusului. Studiul a apărut în „Journal of Allergy and Clinical Immunology” și are la bază analize făcute pe 65.000 de bolnavi cu...




12:25, 10.10.2020

STUDIU - Această formă de astm crește sever riscul de a te infecta cu noul coronavirus

Persoanele care suferă de astm alergic nu fac forma severă a coronavirusului. Studiul a apărut în Journal of Allergy and Clinical Immunology și are la baza analize făcute pe 65.000 de bolnavi cu astm.Citește și: Capii…




15:13, 11.12.2019

Studiu: Motivul pentru care lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână

Oamenii îsi petrec, în medie, mai mult de o treime din viata în pat, dar acel loc se poate transforma rapid într-un "parc botanic" cu bacterii si fungi, potrivit Business Insider. Daca asternuturile sunt lasate…




17:43, 03.05.2018

Cercetătorii au creat un test super-precis pentru depistarea alergiei la alune

Cercetătorii britanici au dezvoltat un test de sânge care depistează mai precis decât metodele existente alergia la alune şi oferă o modalitate mai bună pentru monitorizarea acestui risc alimentar semnificativ,…




11:07, 03.03.2017

Rază de speranță pentru milioane de bolnavi de astm bronșic. Pastila care ar putea preveni crizele puternice

O pastilă pentru bolnavii de astm, care va putea preveni atacurile severe, ar putea fi la orizont după o nouă descoperire a oamenilor de știință britanici de la Universitatea Leicester, publicată în Journal of…




20:28, 06.11.2016

Alergia la arahide ar putea fi tratată cu ajutorul unui plasture

Un plasture pentru piele, care difuzează mici cantități de proteine din arahide, ar putea ajuta la tratarea persoanelor cu alergie la arahide. Advertisment Potrivit Academiei Americane de Alergologie, Astm și Imunologie,…




04:58, 01.06.2016

Expunerea precoce la poluarea traficului poate afecta sanatatea pulmonara mai tarziu (studiu)

Copiii expuși frecvent la nivele mai mari de poluare a aerului din cauza autovehiculelor au mai des probleme mai târziu în zonele marginale ale plămânilor, potrivit unui studiu recent, citat de Reuters. ''Plămânii…




19:23, 11.03.2016

Cum se tratează alergia la alune

Un studiu realizat de cercetători britanici, citaţi de The Guardian, arată că alimente care conţin alune şi arahide ar trebui să fie introduse în alimentaţia celor mici pentru a nu exista mai târziu întrebarea…




19:48, 22.09.2014

Arahidele coapte, responsabile pentru alergii

Arahidele provoacă alergii mai ales când au fost coapte înainte de a fi consumate, sugerează un studiu al cercetătorilor britanici care au des­coperit că alunele crude au un efect foarte mic asupra sistemului imunitar.…




16:42, 07.06.2014

Secretul uluitor ascuns de gandaci si mizerie: Cum ii ajuta pe bebelusi

Oamenii se sperie adesea de gandaci si vor sa scape de ei cand ii vad prin casa. Specialistii in medicina sustin insa ca nou-nascutii pot avea parte de un sistem imunitar intarit datorita acestor vietati.Conform…




18:32, 04.03.2013

Insuficienta vitaminei D creste riscul alergiilor la alimente in cazul copiilor

Insuficienta vitaminei D in organismul copiilor creste de trei ori probabilitatea ca acestia sa dezvolte reactii alergice la medicamente, avertizeaza un studiu al institutului australian Murdoch (MCRI) publicat…




12:58, 04.03.2013

Vitamina D, scut impotriva alergiilor la alimente în cazul copiilor

Insuficienţa vitaminei D în organismul copiilor creşte de trei ori probabilitatea ca aceştia să dezvolte reacţii alergice la medicamente, avertizează un studiu al institutului australian Murdoch (MCRI) publicat…




12:42, 04.03.2013

Vitamina D, scut impotriva alegeriilor la alimente în cazul copiilor

Insuficienţa vitaminei D în organismul copiilor creşte de trei ori probabilitatea ca aceştia să dezvolte reacţii alergice la medicamente, avertizează un studiu al institutului australian Murdoch (MCRI) publicat…