Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:36, 24.12.2017

Meniul de Crăciun al boierilor şi burghezilor români, în anul 1937. Icre de Manciuria și friptură de curcan

Un jurnal de bal din anul 1937, descoperit de către lingvistul Ion Coja, precizează ce puneau boierii şi burghezii români pe masă cu ocazia Crăciunului și care erau obiceiurile vremurilor respective. În 1937, oamenii…




14:04, 25.12.2016

Icre de Manciuria, friptură de curcan și tort de mere. Meniul de Crăciun al boierilor şi burghezilor români, în anul 1937

Un jurnal de bal din anul 1937, descoperit de către lingvistul Ion Coja, precizează ce puneau boierii şi burghezii români pe masă cu ocazia Crăciunului și care erau obiceiurile vremurilor respective. În 1937, oamenii…




16:03, 25.12.2015

Meniul de Crăciun al boierilor şi burghezilor români, în anul 1937: Începeau cu alune și țuică și erau serviți cu „sictir caffe” spre miezul nopții

Anul acesta, meniul sărbătorilor de iarnă este unul diversificat, cu feluri de mâncare tradiţionale completate de unele internaţionale. Un jurnal de bal din anul 1937, descoperit de către lingvistul Ion Coja, precizează…




09:40, 14.04.2015

Piața Unirii din Timișoara, de la începuturi până în prezent. Prin ce transformări a trecut și cum a ajuns locul preferat al burghezilor urbei FOTO

Pe cel mai vechi plan al cetăţii Timişoarei din prima jumătate a secolului al XVIII-lea era prevăzut ca Piaţa Unirii să ocupe Articolul Piața Unirii din Timișoara, de la începuturi până în prezent. Prin ce transformări…