Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:20, 01.05.2024

Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării

Mici, dar celebri! Vedeta grătarului de 1 Mai e disputata de multe bucătării

Nu există petrecere de 1 Mai în România fără mirosul îmbietor al micilor rumeniți pe grătar. Acești mici, mândria bucătăriei românești, au devenit simbolul autentic al sărbătorii și nu numai, fiind la fel de prezenți…




09:30, 01.05.2024

Culoarea plitei perfecte în funcție de design-ul bucătăriei

Culoarea plitei perfecte în funcție de design-ul bucătăriei

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de design interior, atunci înseamnă că vă doriți ca fiecare încăpere din locuința dumneavoastră să aibă un anume stil, nu-i așa? De la cele mai mici detalii, cum ar…




21:40, 30.04.2024

38 de ani de la dezastrul nuclear Cernobîl. Ne protejează sau nu sarea iodată? Nutriționiștii, medicii și bucătarii au păreri controversate: ”Un experiment!” EXCLUSIV

38 de ani de la dezastrul nuclear Cernobîl. Ne protejează sau nu sarea iodată? Nutriționiștii, medicii și bucătarii au păreri controversate: ”Un experiment!”…

În România, consumul de sare iodată continuă să aibă caracter obligatoriu de mai bine de 25 de ani. Măsura însă provoacă și azi controverse. Numeroși medici o consideră absolut necesară organismului după Cernobîl,…




15:01, 30.04.2024

Noul restaurant Pilgrimen din Turda angajează BUCĂTAR

Un nou punct de atracție culinară își deschide ușile în Turda și aduce cu sine promisiunea unor rețete internaționale deosebite și a unei experiențe gastronomice memorabile. Situat strategic pe Str. Dacia, nr.1,…




14:15, 30.04.2024

Secretele unui grătar perfect, dezvăluite de bucătari. Cum să surprinzi pe toată lumea de 1 Mai

Ziua de 1 Mai reprezintă o ocazie foarte bună de ieșit la grătar, în aer liber, pentru foarte mulți români. De multe ori, masa se poate transforma într-o nereușită, dacă nu ținem cont de anumite detalii.




12:55, 30.04.2024

O îngrijitoare a ajuns bucătar la cel mai mare spital din Galați pentru că a primit răspunsurile la concurs. Cine a favorizat-o

Femeia a primit răspunsurile la probele de concurs de la directorul financiar-contabil al unității medicale. Judecătorii nu au putut să o condamne pentru corupție deoarece ancheta DNA a durat prea mult, iar fapta…




11:25, 30.04.2024

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile

Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile

Paștele se apropie tot mai mult, iar pregătirile au început deja, pentru mulți dintre români, cel puțin la nivel de aprovizionare pentru masa de Sărbători. De la sarmale, la cozonaci și pască, mai toată lumea vrea…




09:40, 30.04.2024

Plantele care absorb mirosul de mâncare din casă. Ce să ții în bucătărie, purifică aerul după ce gătești mult

Știm cu toții că mirosurile neplăcute din casă sunt o mare bătaie de cap, dar este important să știm cum să le neutralizăm. Putem face acest lucru cu aromele sezoniere ale florilor parfumate. Grădinarii cu experiență…




22:00, 29.04.2024

Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Orlando Zaharia a avut o criză de nervi! Ce l-a scos din minți pe jurat: „Bucătarii lui pește” / VIDEO

Orlando Zaharia nu a putut să se mai abțină și a avut o criză de nervi în ediția de astăzi, 29 aprilie, de la Chefi la cuțite. Ce l-a scos din minți pe jurat în timpul probei. Roata Ingredientelor a decis ce preparate…




19:35, 28.04.2024

O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar

Un istoric culinar a stârnit controverse după ce a afirmat că bucătăria italiană nu există, declanșând astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor şi atrăgându-şi dezaprobarea conaţionalilor…




20:05, 27.04.2024

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește.…




19:05, 26.04.2024

Toţi aşteptau finalul proiectului Gașca Zurli, dar Mirela Retegan a făcut un anunţ surprinzător. Ce se întâmplă cu personajele

Toţi aşteptau finalul proiectului Gașca Zurli, dar Mirela Retegan a făcut un anunţ surprinzător. Ce se întâmplă cu personajele

În urmă cu aproape două luni, unii membri ai trupei Gașca Zurli, Ionuț Varodi („Bucătărașul Lulu”), Vero Căliman („Fetița Zurli”) și Răzvan Marin (“Truli”), au decis să nu mai facă parte din proiectul Mirelei Retegan.…




15:25, 26.04.2024

Gorenje primește premiul ICONIC pentru designul inovator al electrocasnicelor de bucătărie

Gorenje, parte a Hisense Europe și lider în domeniul electrocasnicelor inovatoare a fost distins cu mai multe premii prestigioase ICONIC Awards 2024. Organizat de Consiliul German de Design, aceste premii celebrează…




14:25, 26.04.2024

Nu ai timp de pierdut în bucătărie? Atunci ai nevoie de o oală sub presiune

Nu ai timp de pierdut în bucătărie? Atunci ai nevoie de o oală sub presiune

Gătitul poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare, dar uneori timpul limitat ne împiedică să petrecem ore în bucătărie pregătind mâncăruri delicioase. În acest context, oala sub presiune devine un aliat de…




09:30, 26.04.2024

De ce se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Metoda corectă pentru a avea un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Metoda corectă pentru a avea un galben frumos

Poate și ție ți s-a întâmplat să fierbi un ou tare și să descoperi un inel verde în jurul gălbenușului atunci când ai tăiat ouăle. Bucătării spun că este perfect normal ca un inel gri-verzui să apară în jurul gălbenușului…




22:10, 25.04.2024

Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios

Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios

Drobul nu poate lipsi de pe masa de Paște, fiind un preparat tradițional care simbolizează bucuria acestei sărbători. Este un aperitiv apreciat de către toată lumea datorită gustului său delicios și faptului că…




21:00, 25.04.2024

Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios

Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios

Drobul nu poate lipsi de pe masa de Paște, fiind un preparat tradițional care simbolizează bucuria acestei sărbători. Este un aperitiv apreciat de către toată lumea datorită gustului său delicios și faptului că…




17:00, 25.04.2024

Nu arunca zeama din conservele de fasole! Nici nu știi ce pierzi. E utilă în bucătărie

Nu arunca zeama din conservele de fasole! Nici nu știi ce pierzi. E utilă în bucătărie

În ciuda faptului că a devenit un gest reflex în momentul în care ne pregătim să adăugăm în preparatul pe care îl gătim un produs din conservă, o gospodină inventivă consideră că este o mare greșeală. Sfatul ei…




11:00, 25.04.2024

Voiau să-și renoveze bucătăria, însă descoperirea i-a uluit. Ce comoară au descoperit

O familie a vrut să-și renoveze bucătăria și a descoperit o comoară. Se mutaseră de doar cinci ani în respectiva locuință și au fost luați prin surprindere de când au început să facă modificări.




08:55, 25.04.2024

Ingredientul din bucătărie mai puternic decât apa. Stropește plantele cu el, vor înflori ca nebunele

Ingredientul din bucătărie care face minuni la plante! Le oferă o cantitate suficientă de îngrășământ și minerale pentru ca florile să le folosească în mod eficient. În plus, vor înflori instant. Așadar, stropiți…




06:21, 25.04.2024

De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul

De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul

De ce să torni oțet în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută truculOțetul nu este un ingredient potrivit doar în bucătărie, ci poate fi un aliat și la capitolul curățenie. Există un truc mai puțin cunoscut…




18:16, 24.04.2024

Brandul Arctic lansează campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic”, o reinterpretare a celor mai căutate opt rețete din România

Brandul Arctic lansează campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic”, o reinterpretare a celor mai căutate opt rețete din România

Brandul Arctic lansează un nou proiect digital prin care propune reinterpretarea unor retețe familiare, în variante inedite, adaptate noilor stiluri culinare. Campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic” propune…




14:51, 24.04.2024

Secretul ca să nu faci fum în casă când prăjești pește. Așa procedează marii bucătari la restaurant

Peștele prăjit este un preparat foarte delicios și râvnit de mulți în această perioadă, având în vedere că mulți creștini respectă postul Paștelui. De multe ori iese foarte mult fum atunci când prăjim peștele,…




11:50, 24.04.2024

139 de programe de formare profesională vor începe în luna mai, la nivel naţional

139 de programe de formare profesională vor începe în luna mai, la nivel naţional

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna mai 139 de programe de formare profesională pentru un număr de 2.058 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională…




10:35, 24.04.2024

Cu vaporașul de la Timișoara la Concursul Internațional Gastronomic, la Otelec. Bucătarii din Serbia sosesc pe apă/FOTO

Cu vaporașul de la Timișoara la Concursul Internațional Gastronomic, la Otelec. Bucătarii din Serbia sosesc pe apă/FOTO

Localitatea Otelec, găzduiește în această sâmbătă, un Concurs Internațional Gastronomic, în organizarea  Asociației Ótelek Magyarul Magyarokért. Evenimentul a ajuns la cea de a noua ediție și are loc în proximitatea…




10:21, 24.04.2024

Cel mai bun chef din Italia este un român! Îl știi de la TV, primele declarații ale lui Richard Abou Zaki: “Nu-mi vine să cred”

Cel mai bun chef din Italia este un român! Îl știi de la TV, primele declarații ale lui Richard Abou Zaki: “Nu-mi vine să cred”

Reușită pentru un celebru bucătar român! A câștigat premiul pentru cel mai bun bucătar din Italia. Îl știi de la televizor, pentru că este jurat la „Chefi la Cuțite”. Cine este românul desemnat cel mai bun bucătar…




09:45, 24.04.2024

Cum ajutăm aluatul de cozonac să crească mai repede când este frig în bucătărie. Va creşte atât de mult încât va ieşi din bol

Dacă vrei să prepari cozonac, însă temperatura din bucătărie nu este optimă pentru creșterea aluatului, avem soluția potrivită pentru tine. Află în continuare ce trebuie să faci cu compoziția pentru ca aceasta…




12:55, 23.04.2024

Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucătar Bărbosu. Câte grade trebuie să fie în bucătărie pentru a creşte aluatul frumos

Dacă vreți să pregătiți cozonac de Paște și să nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Câte grade…




17:25, 22.04.2024

Presiune mare în bucătăria Chefi la cuțite: începe primul battle al sezonului 13. Chef Alexandru Sautner: „Se lasă cu scântei în seara asta!”

Presiune mare în bucătăria Chefi la cuțite: începe primul battle al sezonului 13. Chef Alexandru Sautner: „Se lasă cu scântei în seara asta!”

În această seară, la Chefi la cuțite, jurații și echipele lor își măsoară forțele în primul battle al sezonului 13. Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner intră în arena culinară…




11:15, 22.04.2024

Cum eviți mirosurile neplăcute din apartament dacă ai o bucătărie open space

Cum eviți mirosurile neplăcute din apartament dacă ai o bucătărie open space

Bucătăriile open space sunt tot mai populare, oferind un spațiu generos și luminos, perfect pentru socializare și activități culinare. Cu toate acestea, într-un apartament cu o astfel de bucătărie, gestionarea…