Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:14, 14.04.2016

Delicii din bucătăria săsească: cum facem cel mai bun papricaş de pui cu mămăligă

Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu intitulată ”Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş.    Aveţi nevoie de: un pui, 100 de grame…




04:24, 09.04.2016

Cei mai buni cartofi franţuzeşti. Reţeta secretă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

  O reţetă delicioasă de cartofi franţuzeşti a fost publicată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.    Aveţi nevoie de 2 kilograme de cartofi, 4-5…




02:23, 11.03.2016

Deliciu minunat din bucătăria săsească. Cum se prepară ca la carte mâncarea de pui cu tarhon

  O reţetă delicioasă de mâncare de pui cu tarhon găsim în volumul Aureliei Rusu, o pasionată cercetătoare a gastronomiei săseşti. Volumul se intitulează ”Gătim împreună în Casa Baronului şi a fost publicat…




02:23, 04.03.2016

Trei reţete simple de creme rapide şi delicioase pentru umplut torturi

Câteva reţete de creme rapide pentru umplut torturi găsim în volumul „Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.    Cremă de cacao…




02:34, 26.02.2016

Cum facem cea mai bună pizza de casă. Reţeta recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul lui.    Pentru blat aveţi nevoie de: 250 de grame de făină, 150 de mililitri de apă, 15 grame de drojdie proaspătă (sau echivalentul în drojdie uscată),…




02:22, 19.02.2016

Tort de biscuiţi cu cafea - o reţetă simplă de preparat în doar 20 de minute

O reţetă delicioasă şi uşor de preparat pentru tort de biscuiţi cu cafea găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti. …




12:13, 09.02.2016

Tenisul de masă joacă în play-out

Fetele au câştigat cu 5-0 în faţa formaţiilor LPS I Constanţa şi CS Pristavu Câmpulung şi au pierdut cu 3-5 cu Poli Iaşi, CSM Bistriţa şi Poli Cluj şi cu 2-5 cu campioana ACS Dumbrăviţa şi Farul Constanţa. La rândul…




02:13, 09.02.2016

Cum facem rapid cele mai bune brioşe cu ciocolată. Reţeta lui Bogdan Roman, bucătarul care a făcut senzaţie la Masterchef

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său.    Aveţi nevoie de 150 de grame de făină, 100 de grame de zahăr, 80 de grame de unt topit, 100 de mililitri de lapte, 2 banane pasate, 2 ouă, 2-3…




02:27, 03.02.2016

Cele mai simple reţete de chec. Cum putem pregăti un desert delicios în doar un sfert de oră

Trei reţete de chec delicioase şi uşor de preparat găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.  Pentru prima reţetă…




02:29, 30.01.2016

Cum facem delicioasele aripioare de pui picante. Reţeta lui Bogdan Roman, care a făcut senzaţie la Masterchef

Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său.    Aveţi nevoie de 1 kilogram de aripioare proaspete de pui, 2 linguri de pasta de ardei iute, 2 linguri de pasta de ardei dulce, 2-3 linguri de…




06:09, 23.01.2016

Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi. Care este ingredientul care dă preparatului delicios un plus de savoare

O reţetă delicioasă de ardei umpluţi găsim în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.  Aveţi nevoie de 8-10 ardei de mărime…




02:18, 05.01.2016

Cum menţinem alimentele proaspete mai mult timp. Trucuri simple, uşor de aplicat acasă de către orice gospodină

Sfaturile pot fi găsite în volumul ”100 de reţete de aperitive şi gustări” scris de Aurelia Lăzărescu şi publicat la Editura Prometeu din Bucureşti.   Pâinea se menţine moale în pungi de plastic cu găurele…




02:32, 27.12.2015

Cea mai simplă reţetă de mici. Cum gătim acasă unul din cele mai populare preparate din bucătăria românească

O reţetă delicioasă de mici găsiţi în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Ooprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.   Aveţi nevoie de 300 de grame de carne de…




02:08, 25.12.2015

Top 10 urări haioase de Crăciun. „Să vină Moş Crăciun cu un Ferrari şi să plece pe jos“

 Iată câteva sugestii:   - E Crăciun! Este divin! Ne uităm pe geam afară... prin zăpadă Moşul zboară? Ni se trage de la vin!    - Moş Crăciun cu suflet bun, să v-aducă în Ajun, carduri VISA…




11:19, 24.12.2015

Cea mai simplă reţetă de cozonac cu nucă, desertul perfect de Crăciun – recomandarea lui Bogdan Roman, cel care a făcut senzaţie la Masterchef

  Cea mai simplă reţetă de cozonac cu nucă o găsiţi pe blogul lui Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie al Masterchef.    Aveţi nevoie de 1 kilogram de făină, 0,5 litri de lapte gras,…




19:34, 22.12.2015

MOTIV DE MANDRIE! Un June din ALAMOR, vedeta la Concursul Naţional de Fotografie Etnografică "Oameni şi datini"

  Tradiţii sibiene prezente în cadrul primei ediţii a Concursului Naţional de Fotografie Etnografică "Oameni şi datini", Braşov 2015. (informatia o aflam cu bucurie de la Centrul Creaţiei Junii Sibiu  ). Face senzatie…




02:14, 15.12.2015

Cum gătim cea mai bună raţă pe varză. Ingredientele-minune ale unei reţete delicioase

Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu, intitulată “Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş în acest an.   Aveţi nevoie de o raţă de aproximativ…




15:05, 09.12.2015

Ultima şansă la medalii în ping-pong

La întrecere vor lua parte 6 reprezentanţi ai CSM Arad: Andreea Fistyulof, Bogdana Trifu, Bogdan Roman, Patriciu Munteanu, Gheorghe Durdun şi Adrian Dodean, ultimul cu şanse reale la o medalie.




06:17, 09.11.2015

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

O reţetă extrem de simplă pentru ciulamaua de pui cu ciuperci este cea publicată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie al Masterchef, pe blogul său.    Aveţi nevoie de 500 de grame de piept…




02:22, 16.10.2015

Cum facem cea mai bună cremă de zahăr ars - reţeta unică a sibianului care a făcut senzaţie la Masterchef

O reţetă delicioasă de cremă de zahăr ars este prezentată de către Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său. Acesta spune că reţeta îi aparţine soţiei sale, ”expertă în…




02:03, 10.10.2015

Cum facem cel mai bun lapte de pasăre - o reţetă delicioasă pentru cel mai iubit desert al copilăriei

Desertul este foarte uşor de preparat, şi continuă să reprezinte şi astăzi un adevărat deliciu pentru amatorii de ”ceva dulce”. Vă prezentăm o reţetă delicioasă, care poate fi găsită în volumul ”Minuturi alimentare…




06:33, 14.09.2015

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din casă - trucuri simple la care pot apela toate gospodinele

  Sfaturi utile despre cum puteţi îndepărat mirosurile neplăcute din casă apar în volumul ”ABC-ul gospodinei” publicat la Editura Tehnică din Bucureşti. Vă prezentăm mai jos câteva astfel de sfaturi: …




10:57, 17.08.2015

LIGA 4: Luceafarul a zdrobit Bucecea cu 16-0! Colban, Prisaca si Bejan au facut show la Albesti! REZULTATE

Duminica dimineata au avut loc meciurile din prima etapa a sezonului 2015-2016 din Liga a IV-a.  Vicecampioana Luceafarul Mihai Eminescu a inregistrat scorul etapei, dupa ce a invins cu scorul de 16-0 pe AS Bucecea. …




21:27, 11.08.2015

Reteta de papanasi din Ardeal. Cum se gătesc

Papanasii ardelenesti se fierb și sunt serviți în diverse combinații, spre deosebire de cei din Moldova care trebuie prăjiți în ulei. Bogdan Roman, renumitul bucătar sibian care a făcut senzaţie…




02:32, 11.08.2015

Cei mai buni papanaşi ardeleneşti. Reţeta unică a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Bogdan Roman, renumitul bucătar sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, spune zâmbind că, pentru el, papanaşii reprezintă unul din gusturile copilăriei şi că nu există reţetă mai bună decât cea a bunicii sale.…




06:25, 13.07.2015

Cum se prepară la Sibiu ciorba acră de viţel şi tocana de oaie la ceaun. Secretele unor delicatese pentru zile mari

Ciorba acră de viţel nu lipseşte în localitatea sibiană Răşinari de la niciuna din sărbătorile importante. Felicia Dancăşiu, renumita bucătăreasă a satului, a explicat cum se face deliciosul preparat.   …




03:00, 05.07.2015

Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef, a dezvăluit pentru Adevărul cum se prepară cea mai bună ciorbă ardelenească de porc.    „Aveţi nevoie de jumătate de kilogram de spată de porc,…




18:50, 02.07.2015

Educaţie nonformală, la Cluj: 300 de tineri din 35 de ţări învaţă cum să se exteriorizeze în public 

Peste 300 de tineri din 35 de țări învaţă cum să interacţioneze cu publicul, fără să le fie teamă sau să se inhibe. Cel mai mare eveniment de învățare non-formală din Europa are loc zilele acestea, la Cluj Napoca.…




15:40, 13.04.2015

Obiceiuri şi tradiţii în a doua zi de Paşte, în Mărginime: băieţii îşi stropesc alesele cu parfum. Cum îi întâmpină fetele pe cei case se spune că le…

  În a doua zi de Paşte, flăcăii tineri merg în sat la fetele de măritat şi le stropesc cu parfum. Fiecare merge la fată care i-a căzut cu tronc, iar tradiţia spune că feciorul are toate şansele să o ia de…




20:40, 08.04.2015

Masa de Paşte cu puţine calorii. Bucate recomandate de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef, spune că preparatele tradiţionale, foarte bogate în calorii, pot fi înlocuite cu unele la fel de delicioase, dar mult mai avantajoase pentru siluetă.…