Delicii din bucătăria săsească: cum facem cel mai bun papricaş de pui cu mămăligă
Publicat:Reteta, alaturi de multe altele, poate fi gasita in cartea Aureliei Rusu intitulata ”Gatim impreuna in Casa Baronului”, publicata la Editura Samuel din Medias. Aveti nevoie de: un pui, 100 de grame de slanina afumata, 50 de grame de boia, 2 cepe, 2 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 linguri de smantana, o jumatate de lamaie, cimbru, sare si piper. Mod de preparare Puiul se taie in bucati si se lasa sa se scurga bine. Slanina, taiata in cubulete, se rumeneste in ulei incins, apoi se adauga bucatile de carne, boiaua si ceapa rasa pe razatoare. Se stropeste totul…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Ciorba de pui a la grec ca la restaurant. Care sunt cele doua ingredientele care ii dau gustul desavarșit
14:31, 08.05.2024 - Ingredientele pe care sa le adaugi in ciorba a la grecCiorba de pui a la grec este un deliciu desavarșit, daca este preparata ca la carte. Chiar daca exista mai multe rețete pe internet, sau in carțile de bucate, doar cu una singura nu vei da niciodata greș. Iata care sunt cele doua ingrediente care…
VIDEO | Secretul painii de casa care nu ingrașa și o rețeta inedita de supa crema de roșii, dezvaluite de fratele Daniel, de la Manastirea Slanic
14:50, 20.04.2024 - BUCATE MANASTIREȘTI… Painea de casa, framantata cu drag și cu rabdare, este cea mai buna și mai sanatoasa, spun viețuitorii manastirilor, acolo unde bucatele preparate cu mare grija, in murmur tainic de rugaciune și doar din ingrediente naturale, fac adevarate minuni pentru trup, dar și pentru suflet.…
Ce trebuie sa faci cu faina pentru cel mai bun cozonac oparit. Secretul rețetei de zeci de ani
23:30, 15.04.2024 - Ai nevoie de rabdare, cateva ingrediente și dorința de a pune pe masa un desert tradițional delicios, cu care sa iți rasfeți familia și musafirii. Afla, din randurile de mai jos, ce trebuie sa faci cu faina pentru a obține cel mai bun cozonac oparit. Rețeta este veche de zeci de ani, folosita cu incredere…
Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare
21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…
Rețeta de chec delicios cu gust de cafea. Secretul care il face pufos și aromat
11:25, 08.04.2024 - Checul este unul dintre cele mai ușor de gatit deserturi, iar vestea buna este ca poți sa il combini cu aromele tale preferate. Iata cat de ușor se prepara checul cu gust de cafea, din cateva ingrediente ieftine. Daca apelezi la acest truc, aluatul tau va ieși pufos și aromat.
Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara
17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…
Cate lingurițe de ulei se pun la mujdei, de fapt. Secretul gospodinelor din Moldova
13:55, 22.02.2024 - Mujdeiul nu lipsește niciodata de pe masele romanilor. Este un sos foarte popular, insa trebuie preparat cu grija pentru a ieși așa cum trebuie. Secretul consta in cantitatea de ulei pe care o folosiți. Cat ulei se pune in mujdeiul de usturoi Rețeta pentru mujdeiul de usturoi este diferita in funcție…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…