Adaugare - Stiri si informatii despre Adaugare | prima pagina Ultima actualizare: 17:06:23, 02.05.2024
Postul, ca bucurie. Piroştile cu povilă, în Valea Bârgăului
„Postul nu este osândă, este bucurie, şi până nu putem posti fără a ne osândi nu are nicio valoare postul”, ne spune Elena Rus din comuna Tiha Bârgăului, bucătăreasă vestită în judeţul Bistriţa-Năsăud şi proprietara…
13:26, 02.05.2024
Tocăniță de miel cu gust divin. Ingredientul special pe care îl adaugă în ea gospodinele din Ardeal
Mielul este nelipsit de pe masa românilor de Paște, mai ales pentru că e versatil și poate fi pregătit într-o mulțime de moduri. Printre cele mai celebre preparate este tocănița de miel, pentru care avem cea mai…
Reţetă tradițională: Cozonacii de Paști
În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. În prezent, cozonacul s-a transformat într-o prăjitură tradițională…
Care sunt avantajele de a purta parfum în fiecare zi pentru bărbați
V-ați gândit vreodată cât de puternic poate fi un parfum? Parfumurile pentru bărbați nu adaugă doar un miros plăcut, ci au și un impact semnificativ asupra stării de spirit, a încrederii personale și a stării generale…
Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY
Bucuria meselor împreună cu ce cei dragi va transforma orice sărbătoare într-o petrecere de neuitat. Bucatele alese și gustul desăvârșit al rețetelor tradiționale ne creează amintiri care ne vor urma toată viața,…
John Diamond a lansat ”Deasupra Norilor”
Cântecul care ”Străpunge Norii”: Suntem încântați să vă prezentăm ‘Deasupra Norilor’, un cântec care nu numai că ajunge deasupra norilor, dar îi și sparge în bucăți! Interpretat de talentatul John Diamond, acest…
Cum să faci pască de Paște exact ca la patiserie. Ce să adaugi la final în aluat ca să iasă aurie și gustoasă
Pe lângă cozonaci, mai există un desert ce nu lipsește de pe mesele românilor la cea mai importantă sărbătoare creștină din an. Dacă vrei să oferi musafirilor și familiei un preparat delicios, un adevărat răsfăț…
Ce conține, de fapt, cafeaua 3 în 1. Pericolul ascuns din populara băutură, pe care mulți români o consumă des
Cafeaua instant, ușor de pregătit cu doar un strop de apă fierbinte, e departe de a fi cea mai sănătoasă băutură. Fie că e vorba de celebrele pliculeţe “3 în 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic,…
Când se înroșesc ouăle de Paște. Ce se adaugă în apa în care fierb ca să nu crape și să se decojească ușor
Au mai rămas câteva zile până când creștinii vor celebra Paștele, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox. În această perioadă, gospodinele sunt în toi cu pregătirile. De pe masa de Paște nu lipsesc…
Spre pace în jurul Israelului
In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și luând în seamă întregul dă rezultate. Date ce vin, desigur,…
Ce conține, de fapt, cafeaua 3 în 1. Pericolul ascuns din populara băutură, pe care mulți români o consumă des
Cafeaua instant, ușor de pregătit cu doar un strop de apă fierbinte, e departe de a fi cea mai sănătoasă băutură. Fie că e vorba de celebrele pliculeţe “3 în 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic,…
Acest fruct te scapă de stres! Mirosul combate orice durere
Beneficiile lămâiiLămâia este bine cunoscută pentru proprietățile sale sănătoase, fiind bogată în vitamina C și antioxidanți. Consumul regulat de lămâie este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv…
Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust
IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…
Dealul Cocoș, cel mai scump din județ! A înghițit 13 mil euro: la pârtia de 7 mil euro se adaugă o sanie de vară de 6 mil euro
Oficial, Dealul Cocoș este cel mai scump deal din județ. A înghițit deja 7 milioane de euro reprezentând o pârtie de schi care stă închisă 80% din an și urmează să mai înghită 6 milioane de euro, cu care se va…
Câte ouă se pun la drobul de pui. Ce trebuie să mai adaugi în compoziție
Drobul este nelipsit de pe masa de Paște, dar nu toată lumea iubește mielul, așa că unii oameni îl fac de pui. Gustul este la fel de delicios și îți va ieși un preparat mai ușor, având în vedere că organele de…
Cele mai delicioase 30 retete pentru dezlegare la pește. Toate combinațiile culinare de care ai nevoie pentru o masă savuroasă
Crap cu rosii la cuptorIngrediente Crap cu rosii la cuptor500 g muschi de crap2 rosii6 catei mari de usturoicondimente pentru pestesareMod de preparare Crap cu rosii la cuptorBucata de muschi de crap se spala,…
Cele mai delicioase 30 retete pentru dezlegare la pește. Toate rețetele de care ai nevoie pentru o masă savuroasă
Crap cu rosii la cuptorIngrediente Crap cu rosii la cuptor500 g muschi de crap2 rosii6 catei mari de usturoicondimente pentru pestesareMod de preparare Crap cu rosii la cuptorBucata de muschi de crap se spala,…
Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios
Drobul nu poate lipsi de pe masa de Paște, fiind un preparat tradițional care simbolizează bucuria acestei sărbători. Este un aperitiv apreciat de către toată lumea datorită gustului său delicios și faptului că…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Ce să adaugi în mujdei la final ca să iasă cremos. Ingredientul la care nu te-ai fi gândit schimbă tot gustul
Pus peste un preparat din pește sau o porție de cartofi prăjiți, fierți sau peste niște ardei copți, va transforma mâncarea din farfurie într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Nu pare greu de făcut,…
Rețetă de drob de miel de la chef Sorin Bontea. Tehnica diferită folosită de bucătar, pentru un gust delicios
Drobul nu poate lipsi de pe masa de Paște, fiind un preparat tradițional care simbolizează bucuria acestei sărbători. Este un aperitiv apreciat de către toată lumea datorită gustului său delicios și faptului că…
Dumitru Chisăliță. 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă
Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par să fie încântați de un obiectiv specific atunci când vine vorba de a promova energia curată: trecerea la un sistem energetic integral electric (industrie,…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluit de marii bucătari. Urmează pașii ca să te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Ce să adaugi la final în ciorba de miel ca să fie și mai bună. Marele secret al gospodinelor din Moldova
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele din toate regiunile țării deja se pregătesc pentru masa de Paște. Vedeta este ciorba de miel, dar rețeta diferă în funcție de zone. Bucătăresele din…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor
Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…
Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători
Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…
Trucul gospodinelor: Cel mai bun ulei pentru prăjit pește de Florii
De ce uleiul de rapiță este o alegere superioară?Uleiul de rapiță se distinge ca o opțiune excelentă pentru prăjit datorită profilului său nutritiv superior. Acesta este bogat în acizi grași omega-3 și are un conținut…
Cum se face un mujdei de usturoi cremos și gustos. Combinația perfectă alături de pește prăjit
Ingrediente necesare pentru mujdeiul de usturoi cremos:2 căpățâni de usturoiSare pentru condimentare100 ml ulei de floarea-soarelui1 lingură oțetMod de preparare:Curățarea usturoiului: Începe prin a curăța și spăla…
Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari
Momentul ideal pentru tratamentExperții afirmă că tratamentul plantelor ar trebui să se facă în timpul fructificării active, mai exact când tomatele încep să se înroșească. Aceasta este faza în care plantele pot…