Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Genele influenţează gradul de activitate fizică

Publicat:

Cercetatori din au identificat 14 arii genetice, dintre care sapte pana acum necunoscute, care determina in parte predispozitia spre activitatea fizica, potrivit unui studiu publicat luni in revista Nature, scrie agerpres.ro.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Stilul de viața sanatos poate „invinge” genele proaste. Cum putem trai mai mult cu cinci ani (studiu)

19:50, 05.05.2024 - Chiar daca genetica ne poate expune pe unii dintre noi la un risc mai mare de moarte timpurie, un stil de viata sanatos ne-ar putea ajuta sa reducem in mod semnificativ riscurile de deces, potrivit unui nou studiu. Un stil de viata sanatos poate compensa impactul geneticii cu peste 60% si poate adauga…

Doi cercetatori au plecat in cautarea unui șarpe, in Thailanda, dar au descoperit o specie cu totul noua, cu dinții „ca niște lame”

15:20, 01.05.2024 - Doi cercetatori din Marea Britanie au plecat intr-o expediție in sudul Thailandei anul trecut, in speranța de a gasi specii rare de șerpi. Au descoperit insa o specie cu totul noua, relateaza Miami Herald.

Studiu: Cum influențeaza alimentele sanatatea creierului

18:20, 24.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

A fost numit un copac care absoarbe pina la 85 kg de carbon pe an

03:10, 16.03.2024 - Sequoia gigant (Sequoiadendron giganteum) a fost adus in Marea Britanie din California . Sunt cei mai mai maiestuoși copaci de pe planeta, atingind citeva zeci de metri inalțime. A existat o vreme cind ecologiștii credeau ca arborii batrini sint inutili, dar cercetarile recente arata ca este adevarat…

Oamenii de știința au descoperit un antidot universal impotriva veninurilor mortale de șarpe

08:20, 26.02.2024 - Cercetatori din SUA, Marea Britanie și India au creat un antidot universal pentru veninul mortal al șerpilor aspid. Printre aceștia se numara 384 de specii, inclusiv cele mai periculoase: cobra regala, mamba neagra și kraitul indian. Oamenii de știința au izolat și au comparat mai intai proteinele veninului…

Demența poate fi prezisa cu 10 ani inainte de a fi diagnosticata, cu ajutorul unor proteine (studiu)

12:35, 17.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China.

Studiu: Proteinele pot prezice cu 10 ani mai devreme cine va avea dementa

07:35, 14.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters, citat de news.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?