Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sărbătoare mare pentru români! Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie

Publicat:

Sfantul slavit este pomenit in calendarul creștin ortodox la data de 20 iulie.  a trait pe vremea lui Ahab, regele evreilor, care a domnit in ținutul Samariei din Israel, timp de 22 de ani. s-a casatorit cu Isabela, o prințesa feniciana din Sidon, care se inchina zeului Baal. Ahab, prețuind frumusețea femeii mai mult decat credința in Dumnezeul parinților sai, și-a obligat poporul sa se inchine zeului Baal, incurajand in acest fel idolatria. Toate aceste fapte au atras mania lui Dumnezeu, iar a primit misiunea de a mustra…

Citeste articolul mai departe pe dej24.ro…  

Sursa articol: dej24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

21:10, 26.04.2024 - Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, este o sarbatoare creștina ortodoxa care precede Floriile și Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor (Saptamana Sfanta). Aceasta sarbatoare cade in…

Sfantul Gheorghe | Cați romani poarta numele sfantului. Tradiții și obiceiuri

10:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Tradiții și obiceiuri de Sfantul Gheorghe. Maine este sarbatoare cu cruce roșie in calendarul ortodox

09:46, 22.04.2024 - Maine, pe data de 23 aprilie 2024, este sarbatoare cu cruce roșie in calendarul ortodox. Este sarbatorit Sfantul Gheorghe. Iata ce tradiții și obiceiuri respecta creștinii ortodocși in aceasta zi de sarbatoare!

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții

06:25, 17.03.2024 - Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Lasata Secului pentru postul Paștelui: Ce se gatește de sarbatoare in care oamenii pot manca de dulce pentru ultima oara. Alte obiceiuri și tradiții Postul…

Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare

07:30, 09.03.2024 - Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare The post Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare first appeared on Partener…

Dragobetele, ziua romaneasca a indragostiților | Tradiții, obiceiuri și superstiții

10:25, 24.02.2024 - ​Dragobetele este o sarbatoare populara, celebrata de romani pe 24 februarie. Sunt multe tradiții, obiceiuri și superstiții legate de aceasta zi in care fetele și baieții trebuie sa se intalneasca și sa-și declare dragostea. Conform tradiției populare, la Dragobete pasarile se strang in stoluri, ciripesc,…

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…


Ce parere ai despre aceasta stire?