Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

Publicat:
Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

de este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate sunt ilustrate principalele momente ale primaverii, anotimp al reinvierii naturii, simbol al tineretii, al dragostei si al inceputurilor. Un bogat material foto do ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol si foto: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor, la Muzeul de Arta Populara Constanta

08:35, 19.04.2024 - In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani.Incondeierea oualor", mesterul popular Fevronia Ciortan sustine, in perioada 18 26 mai, o serie de ateliere de incondeiat oua la Muzeul de Arta Populara Constanta. In cadrul proiectului cultural "Traditii pascale la romani. Incondeierea oualor",…

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…

Dragobetele si logodna pasarilor

15:56, 24.02.2024 - Pe 24 februarie, in calendarul popular se sarbatoreste Dragobetele, personaj din mitologia romaneasca, protector al tinerilor indragostiti.Dragobete este considerat a fi unul dintre "sfintii" tineri ai calendarului popular, cu sange clocotitor de aici si zicala "Dragobetele saruta fetele" motiv pentru…

Azi e Dragobete, sarbatoarea iubirii la romani. Tradiții și superstiții

11:00, 24.02.2024 - Dragobetele este, conform credintei populare, un duh poznas si capricios, caruia trebuie sa ii castigi bunavointa. Motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca in ziua respectiva nu incalci tradiția.

Dragobetele, ziua romaneasca a indragostiților | Tradiții, obiceiuri și superstiții

10:25, 24.02.2024 - ​Dragobetele este o sarbatoare populara, celebrata de romani pe 24 februarie. Sunt multe tradiții, obiceiuri și superstiții legate de aceasta zi in care fetele și baieții trebuie sa se intalneasca și sa-și declare dragostea. Conform tradiției populare, la Dragobete pasarile se strang in stoluri, ciripesc,…

Mesaje de Dragobete 2024. Declaratii de dragoste, felicitari si SMS-uri pe care le poti trimite de ziua indragostitilor la romani | teiusinfo.ro

21:20, 22.02.2024 - Felicitari romantice, declaratii de dragoste de ziua indragostitilor la romani • Mesaje de Dragobete 2024 | teiusinfo.ro Sarbatoare cu data fixa in traditia romana, Dragobetele este sarbatorit in fiecare an in 24 februarie, fiind un bun prilej in care iti poti arata iubirea fata de persoana iubita.…

Mesaje de Dragobete 2024. Ce SMS -uri, felicitari si mesaje de dragoste putem trimite de ziua indragostitilor la romani | cugirinfo.ro

17:55, 22.02.2024 - Mesaje de Dragobete 2024 • SMS-uri haioase • Felicitari, ganduri si mesaje de dragoste de ziua indragostitilor la romani | cugirinfo.ro Sarbatoare cu data fixa in traditia romana, Dragobetele este sarbatorit in fiecare an in 24 februarie, fiind un bun prilej in care iti poti arata iubirea fata de persoana…

Traditii de primavara la romani, expozitie deschisa pana la finalul lui martie la Muzeul de Arta Populara Constanta

10:50, 22.02.2024 - Expozitia "Traditii de primavara la romani" este deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta, in perioada 21 februarie ndash; 31 martie. "Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar pastoral, oua incondeiate…


Ce parere ai despre aceasta stire?